Bobacken

Alla inlägg under maj 2011

Av Yvonne - 16 maj 2011 12:54

Jag tog en bild på en liten söt and på torget tidigare i vår. Nu har jag flyttat anden till en mer grönare plats och gjort en animation. Jag har letat bland mina bilder för att hitta en bättre plats för den, och jag blev inte ricktigt nöjd med bilden jag använt nu som bakgrund. Så... lite längre längre fram kommer nog anden dyka upp igen i en annan animation med lite mer rörliga detaljer i. Får fundera ut varför anden rör på huvudet från sida till sida. Hon måste se någonting. Kanske en fluga eller något annat som rör sig. Hm... kan någon ge mig ett förslag vad jag kan använda?

 


Av Yvonne - 15 maj 2011 17:21

Och jag var väl en av dom få som gjorde det. Det var nästan folktomt i val lokalen. Det var 3 st sammanlagt när jag var där. Förra gången var det kö ända ut på skolgården, och det tog nästan en timme att få komma in. För en gång skull var det väl skönt att slippa stå i kö, men jag tycker det var väldigt dåligt att inte fler röstade.

Jag har firat lillbrorsan på hans födelsedag också idag. Men nu får jag allt ta det lungt med alla sötsaker. Mycket på en gång har det blivit nu. Får nog bara dricka vatten ett tag, hi hi.

Har inte gjort nya animationer nu på ett tag men jag tänkte prova göra en animation av en idé som ligger i hjärnbanken lite längre fram.  Känner mig lite halvkrasslig nu igen. Huvudvärk och snuva. Istället har jag närgånget fotat av mina födelsedagsblommor och använt inställningen extra skärpa på kameran, så blommorna ska lysa upp lite extra. Tog en bild på Smillan också när hon står på bakbenen och luktar på doften av regn, genom springan på skjutfönstren på balkongen.

                        

                             


Av Yvonne - 15 maj 2011 01:02

Men Sverige vann på något sätt ändå, för svenskar hade ju skrivit vinnarlåten. Den här tävlingen var nog den mest spännande på många år, för poängen var utspridda över hela fältet och dom som var mest tippade på att ha shans att vinna, fick knappt några poäng. Jag tyckte att låten Manboy som Erik sjöng förra året var bättre än poppulär, men smaken är ju som baken som dom säger, och det visade ju sig när länderna röstade. Jag tror Erik i alla fall fick en bra kick uppåt på karriär stegen. Han kan både sjunga och dansa bra, på samma gång. Vilken kondition han måste ha, och lungkapacitet. Jag anar vilken idol han måste se upp till, för dansen påminner om Michael Jacksons, eller vad tycker ni?


Av Yvonne - 14 maj 2011 17:43

Och i torsdags var det jag som fyllde. Jag brukar skämta att jag fick honom nästan i födelsedagspresent. Jag har sparat bilder på ett usb minne men det är tur att att jag har sparat dom även på spara smart på comhem, för, för varje gång jag använder usb minnet så har fler och fler bilder förstörts. Vet inte vad det är, för det är det andra usb minnet som går sönder. Ska skaffa ett extern hårddisk längre fram, och jag hoppas det ska funka bättre. Nästan alla bilder på lillbrorsan och hans sceva hade förstörts, men jag hittade några som jag kunde föra över till bildmappen i datorn. Då slapp jag logga in mig på comhem för att ladda hem bilderna.

            

Grattis lillbrorsan!


Bilderna är tagna med mobilkameran. Jag hade ingen digitalkamera då. Bara en vanlig kamera som man fick lämna in filmrullen för framkallning, och jag hade inget tålamod, så mobilkameran blev flitigt använd. Nu först i vintras köpte jag en Canon Powershot kamera på rea. Fick tipps av en fotograf på nätet att det var en bra användarvänlig, första gångs kamera. Den är en 10 pixlars kamera. Jag får spara till en dyrare kamera längre fram, som har mer pixlar. Många bilder som är tagna på lite längre håll får jag göra skarpare eller ändra på, på annat sätt i programmet som följde med kameran. Bilder som jag tagit på välldigt nära håll som den här, behöver jag knappt göra något med. Jag tycker annars att man får välldigt bra kamera för det priset jag gav. Obs! Bilderna kan ibland bli lite oskarpa ändå, om jag har gjort om dom på kvällen, speciellt. Det beror då på att mina ögon är trötta. Jag får nog ta och skaffa ett par skarpare läsglasögon igen. Jag började med 1,0, och nu har jag 1,50. Jag får nog ta och testa 2,0.

   

           

Obs! Har det åskat något hos er? Jag tror det var i förrgår natt som det mullrade till ordentligt en gång, strax efter midnatt här. Och i går när jag var ute och cycklade så mullrade det till lite lätt en gång bara.  

Av Yvonne - 11 maj 2011 18:47

Nu har vi blivit ricktigt bortskämda ett tag med det fina vädret. Idag har det varit ricktigt varmt, riktigt högsommarväder. Men i kanterna nu så mörknar det. Jag var ute vid fyren idag igen på en snabbvisit, efter att ha hämtat sågspån till Burre (mitt marsvin) i Örslösa. Tog några bilder därutifrån mot stan, och det va otroligt va nära man kom när man zooma. Och man ser hur himlen mörknar i horisonten. Nu när jag kommit hem och sitter och skriver det här, så har det börjat å blåsa upp rejält, så jag undrar, kommer det kanske att bli årets första åska snart. Det behöver verkligen komma regn, för det är krut torrt i naturen. Hörde i morse på nyheterna att det brunnit i Ågårdskogen strax utanför Lidköping. Någon hade slarvat med en grill tydligen. Jag hoppas nu också att resten av sommaren inte ska regna bort, när det varit en så fin vår. Vädret är så intensivt nu för tiden. Antingen är det värmebölja så allt torkar bort. Eller så är det rotblöta så allt rinner bort. Jag hoppas det kommer bli en blandad sommar med både ock.

      Den här animationen gjorde jag för några år sedan, och bilden är från västkusten och taget med mobilkameran.

Nu ska jag gå och baka mormors chocklad muffins, som jag visade upp i min gamla blogg. Tänkte göra dom i små pajformer och göra bakelser av dom. En annan fyller ju år i morgon.  Haaa! Nu ösrregnar det ute. Hoppas regnet spolar bort fiskmåsskiten på min bil. Ha det så bra så länge.


Av Yvonne - 10 maj 2011 19:28

Efter Siken jag fick första gången jag fiskade i år. Däremot så har fiskmåsarna haft en god fiskefångst, verkar det som. För här och där ligger det mångfalld av benrester efter fiskekadaver. Jag minns en gång för länge sedan då jag var liten. Vi var på en liten semestertripp till västkusten, jag, min fostermamma och Berline bröderna, Thomas och Andreas som var hos oss på sommrarna i många år. Vi gick utmed en stenig kustremsa, i en vik. Där låg det smäckat med stora torsk kadaver på land. Vårdslöst utslängda. Det var inte ben kadaver utan nästan hela fiskar. Vet inte varför dom låg där. Kanske det blev för mycket fisk för någon fiskare. Dom var enorma. Vilka huvuden dom hade. Nu för tiden är torsken nästan utrotad och dom som dom får i näten är knappt vuxna. Här kommer en bild på ben rester av en gädda, som någon mås fångat. Tidigare i bloggen så lade jag ut bilder på en mås som åt på något. Vem vet. Det kanske var en gädda den åt på.

 


Av Yvonne - 9 maj 2011 22:31

Jag har upptäckt vilken bra grej MP3 är. Det är en liten manick som man sparar ner musik eller ljudböcker på, hur lätt som helst från datorn. Och det låter välldigt bra också, trots att den är så liten. Jag förundras över vad man hitta på nu för tiden. MP3 har väl funnits nu ett bra tag, så jag är väl lite sen. Jag var sen med att skaffa mobil också. Har en granne som också är sen med det. Välldigt sen förresten, för hon har ingen mobil än, men ska skaffa en nu. Hon insåg att det skulle nog va bra att ha en reservtelefon, ifall hennes vanliga skulle gå sönder, vilket den gjorde nu för ett tag sedan.  

Jag var inne för en stund sedan på CDON.COM och kikade runt lite. Kollade upp Cat Steven om hans musik fanns där. Såg då samtidigt att man kunde ladda hem musik till MP3 spelaren. Man kunde köpa singlar för runt 10 kr, men när jag försökte köpa en så gick det inte. Jag måste göra något med mitt bank kort först för att kunna betala. Gick då vidare till ljudböckerna för att kolla upp dom, och insåg att även dom gick att ladda hem och använda till MP3 spelaren. Det fanns ljudböcker i olika priskklasser och jag blev välldigt sugen på en skräckis. Hi hi.   Jag undrar om jag kan stå och fiska samtidigt som jag lyssnar på en ljudbok?   Jag var tidigare idag ute vid fyren och kastade och hade MP3 spelaren med mig, och det gick bra. Det blåste rätt rejält så jag flyttade mig längre in mot hamnen. Fläktarna från silona dånar rätt rejält i Lidköpings hamn, och ibland så önskade jag att dom inte fanns. Nu satte jag på MP3 spelaren och lyssnade på bra musik istället för att höra på dånet.  

Av Yvonne - 8 maj 2011 19:11

Efter att ha suttit och spelat in musik på MP3 spelaren på förmiddagen så tog jag en runda runt Kinnekulle på eftermiddagen, och det var jag inte ensam om att göra. Kullen var invaderad. Tänkte ta och stanna vid Hjulets kafé som vanligt, men jag fick åka vidare för det fanns  ingen parkeringsplats ledig. Det var folk i farten överallt och jag åkte förbi loppisar och utställningar av alla de slag. Strax innan Hjulets Kafé, innan Husaby, stannade jag till vid Lasses grotta. Har inte varit där på jättelänge. Mormors gamla stuga ligger ung. 1 km därifrån. Tog några bilder och lekte lite med inställningarna på kameran. När jag använder automatiken så tycker jag att bilderna blir lite mörka och tråkiga ibland. Nu blev det kanske lite för färgglatt, men jag tyckte att naturen var på ett ricktigt färgglatt humör idag. Eller så var det jag.

 Åkte vidare till Medelplana kyrka på västra sidan av Kullen där jag tog en bild på kyrkan. En bit därifrån så stannade jag till igen och köpte en Klings glass, Basse vid ett litet kafé, där dom även sålde en massa slöjdsaker och växter. På vägen tillbaka till bilen, så kikade jag in till en konstnär som hade en konstutställning med målningar av Kullen och en massa annat. Ops! glömde förtälja att jag innan, strax efter att jag parkerat bilen sprang jag på Britte, igen. Tänk, jag har inte sett henne sedan jag slutade på museét, men nu inom loppet på bara några månader, så har jag träffat henne 2 ggr.

Åkte vidare igen när glassen var uppäten och stannade till vid det gamla stenbrottet uppe på Kullen. Däruppe har dom ibland spelat in filmer. Jag har för mig att dom spelat in ett avsnitt av Arn där. Man kan få fiska där också i den lilla pölen mitt i brottet, om man har fiskekort. Kommer nu inte ihåg vad för fisk det är och vågar inte shansa, med risk att göra bort mig.

Efter brottet så åkte jag vidare till Hällekis säteri, där man också kan fika, köpa kläder och mycket mera. Där var fullt med folk så jag tog inga bilder, men jag parkerade bilen och gick bort mot hagarna och stallet, där jag vet att Mallens gamla medryttare har sin häst, men jag såg varken henne eller hästen. Jag har haft en katt som kommit därifrån stallet, en gång för länge sedan. Och en gång var jag där och såg en klubb tävling som min gamla westernklubb arrangerat.

Jag tog några bilder på en liten häst som såg ut som en ung quarter. Typiskt! På en bild som jag trodde skulle bli jättefin, så tittar han bort. Om han hållit stilla huvudet så hade bilden blivit i alla fall, lite bättre.

        

             

 


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards