Bobacken

Alla inlägg den 23 maj 2011

Av Yvonne - 23 maj 2011 20:50

Här kommer en film som visar någon som travar i skänkelvikning runt en hinderbana. Att kunna rida i skänkelvikning har man nytta av i många ridgrenar. Tex. om man ska hoppa en ridbana och man ska gena mellan hindren. Då är det bra att kunna trycka iväg hästen i sidled för att komma åt ett hinder som står trångt. Det är roligt att rida en häst som är mjuk och lätt att vända och styra dit man vill, utan motstånd. Då känns det som om du och hästen var en varelse ihop. En underbar känsla är det. Jag drömmer om nätterna ibland att jag rider. Jag och Mallen, och jag känner inte av någon smärta i ryggen. Däremot när jag vaknar så kan jag ha gräsligt ont om jag har otur.




Sidepass och sideway


Här kommer en filmsnutt med någon som visar hur man rider sidepass och sideway. Han pratar engelska men jag hoppas ni förstår ändå vad han säger. En häst som alldrig gjort så hrä förut, tränar man utmed ett staket. Man ställer hästen med nosen mot staketet, som blir ett stöd för honom och så ställer man hästen som mannen visar på filmen och trycker hästen åt sidan. Obs! Hästen får inte gå bakåt utan låt den istället gå framåt mot staketet. Då blir den tvungen att gå sidledes.






Obs! Jag vill bara tala om att jag har fått en idé till en ny header. Jag tar lite tid på mig. jag ska leta lite i bildarkivet först.


Av Yvonne - 23 maj 2011 11:38

Här har jag lagt ut lite instruktioner till främst Olivia, hur hon kan mjuka upp sin ponny. Jag har kopierat filmer från youtube som visar lite övningar. Det är både engelskt och lite western så hon får en liten inblick i olika ridstilar. Man lär sig mycket bara genom att se hur andra rider och jag har försökt ta med filmer där dom muntligt beskriver hur dom gör. Jag börjar med öppna och sluta i höger varv. Tjejen i filmen travar men jag rekomenderar att Olivia börjar i skritt. Jag kommer lägga ut mer filmer då och då i bloggen till Olivia, så det kanske blir lite mycket häst ett tag.





Filmen längst ner, visar Bob Meyhew upp lite lätta mjukövningar. Resten av filmen finns på Youtube att se, där han talar om hur och varför han gör dessa övningar.


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards