Bobacken

Alla inlägg den 8 maj 2011

Av Yvonne - 8 maj 2011 19:11

Efter att ha suttit och spelat in musik på MP3 spelaren på förmiddagen så tog jag en runda runt Kinnekulle på eftermiddagen, och det var jag inte ensam om att göra. Kullen var invaderad. Tänkte ta och stanna vid Hjulets kafé som vanligt, men jag fick åka vidare för det fanns  ingen parkeringsplats ledig. Det var folk i farten överallt och jag åkte förbi loppisar och utställningar av alla de slag. Strax innan Hjulets Kafé, innan Husaby, stannade jag till vid Lasses grotta. Har inte varit där på jättelänge. Mormors gamla stuga ligger ung. 1 km därifrån. Tog några bilder och lekte lite med inställningarna på kameran. När jag använder automatiken så tycker jag att bilderna blir lite mörka och tråkiga ibland. Nu blev det kanske lite för färgglatt, men jag tyckte att naturen var på ett ricktigt färgglatt humör idag. Eller så var det jag.

 Åkte vidare till Medelplana kyrka på västra sidan av Kullen där jag tog en bild på kyrkan. En bit därifrån så stannade jag till igen och köpte en Klings glass, Basse vid ett litet kafé, där dom även sålde en massa slöjdsaker och växter. På vägen tillbaka till bilen, så kikade jag in till en konstnär som hade en konstutställning med målningar av Kullen och en massa annat. Ops! glömde förtälja att jag innan, strax efter att jag parkerat bilen sprang jag på Britte, igen. Tänk, jag har inte sett henne sedan jag slutade på museét, men nu inom loppet på bara några månader, så har jag träffat henne 2 ggr.

Åkte vidare igen när glassen var uppäten och stannade till vid det gamla stenbrottet uppe på Kullen. Däruppe har dom ibland spelat in filmer. Jag har för mig att dom spelat in ett avsnitt av Arn där. Man kan få fiska där också i den lilla pölen mitt i brottet, om man har fiskekort. Kommer nu inte ihåg vad för fisk det är och vågar inte shansa, med risk att göra bort mig.

Efter brottet så åkte jag vidare till Hällekis säteri, där man också kan fika, köpa kläder och mycket mera. Där var fullt med folk så jag tog inga bilder, men jag parkerade bilen och gick bort mot hagarna och stallet, där jag vet att Mallens gamla medryttare har sin häst, men jag såg varken henne eller hästen. Jag har haft en katt som kommit därifrån stallet, en gång för länge sedan. Och en gång var jag där och såg en klubb tävling som min gamla westernklubb arrangerat.

Jag tog några bilder på en liten häst som såg ut som en ung quarter. Typiskt! På en bild som jag trodde skulle bli jättefin, så tittar han bort. Om han hållit stilla huvudet så hade bilden blivit i alla fall, lite bättre.

        

             

 


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards