Bobacken

Alla inlägg under maj 2011

Av Yvonne - 7 maj 2011 17:34

Jag har köpt en billig MP3 spelare på Netto. Har alldrig haft en förut så jag köpte inte en så dyr, ifall jag inte skulle klara av att spara ner något på den. Jag laddade hem ett musik program som heter Bearshare där man kan ladda upp gratis musik till MP3, men programmet verkade inte fungera till MP3 spelaren. Jag läste en notis efteråt om att alla MP3 spelare kanske inte fungerade till Bearshare.  

Jag avinstallerade programmet men jag får inte bort bearshare nallarna från kompatibilitetsvyn. En ruta dyker upp som det står: hantera tilllägg, uppe i vänstra hörnet, varje gång jag ska gå ut på nätet via mitt gamla windows. När jag går ut på Google Chrome så dyker även Bearshare söknings programmet upp där också. Någon som kan ge mig ett tipps om hur jag får bort dom? Och kan någon ge mig ett tipps om var jag lättast kan gå in och ladda hem lite musik till min MP3 spelare?  

Obs! så länge har jag sparat ner Def Leppard från 2 egna cd:n i datorn och som sedan fört över till MP3 spelaren. Wow! vilket otroligt bra ljud det är i en sådan liten grej.  Nu slipper jag kånka runt på min bärbara cd-spelare och riskera få skivorna skeva i värmen.


Av Yvonne - 6 maj 2011 18:25

Gjorde det tidigare i år, i min gamla blogg som jag har en länk till bland mina länkar här. Hittade några böcker och lite broshyrer från Ivar Dyrendahl som jag hjälpte. Han var professor och jobbade på semin strax utanför Skara. Sedan när han gått i pension hjälpte han till med att starta Veterinhistoriska museét, och sedan när jag började jobba där 93, så hjälpte jag honom med att fotografera och korrektur läsa.

 Han hade fått grå starr och höll sakta på att bli helt blind. Som tack när böckerna var tryckta så fick jag några av dom i gåva. Jag fick lära mig mycket på det stället och jag trivdes välldigt bra där. Dom har gjort om museét nu och jag tänkte att jag skulle åka dit i sommar och titta hur mycket som har förändrats sedan jag jobbade där.

 När jag steriliserade Smillan i vintras hos smådjursveterinären Vilsson så fick jag reda på att han brukade guida större grupper på museét ibland. Det fick jag också göra när inte min chef kunde. Om jag kunde jobba igen så skulle jag gärna vilja jobba på ett museum igen, eller varför inte hålla på med utgrävningar och arkeologi.

 Jag scannade av förstasidorna på böckerna, och på ett häfte kan ni se hur museé byggnaden ser ut. Det är stort och gult och ligger intill smådjurskliniken i Skara. Rakt över gräsmattan mot centrum av sta´n.

       

Veterinär museét har en egen hemsida. Där kan ni se deras öppetider och mycket mer om ni är intresserade.

Av Yvonne - 5 maj 2011 14:34

Jag vet inte hur jag ska göra med en list i mitt kök, som det samlas smuts på, och som jag försöker få ren. I många år har jag försökt tvätta ren den men tapeten blir succesivt förstörd, och smutsen försvinner inte helt. Funderar på att måla en bård, men jag vet inte i vilken färg eller om det kommer se bra ut med en målad list. Kan någon ge mig ett råd?

    

Jag kanske ska ta med mig kameran till en målaraffär och visa upp bilderna. Dom kanske har bårdar för sådant här. Det får inte bli för mycket mönster bara. Då skär det sig, i alla fall för mig. Om jag hade pengar, oj vad jag skulle göra om.


Av Yvonne - 5 maj 2011 00:15

På Tv idag så gjorde dom reklam för en samlings CD med Cat Stevens. Jag måste ha förträngt hans musik på något sätt, men när hans välkända låtar spelades upp så som Baby it´s a wild world, moon shadow och morning has broken, då fick jag en ricktig flashback shock. När jag var liten så sjöng jag med i alla hans låtar, om och om igen. Jag hade dille på att sjunga dom minns jag. Jag var välldigt liten då. Jag är född 66 och hans låt Baby baby it´s a wild world gavs väl ut 71. Jag tror min mamma hade någon skiva med honom, men dom spelades om och om igen på radion. Vilken nostalgi tripp jag fick. Jag tror banne mig att jag ska skaffa cd skivan. Jag visste inte ens vem han var när jag var så liten, men jag älskade hans musik. Kolla in den här underbara filmen som är till hans låt Morning has broken. Snyft va underbar den är.


Av Yvonne - 4 maj 2011 12:23

Grrrr säger jag bara. Jag skulle ha tvättat igår efter cyckel turen, men när jag kom hem blev jag sittandes framför datorn och började leka inne i Gimp. Glömde bort totalt att jag skulle tvätta och inte för än vid halv 9 tiden på kvällen kom jag ihåg det. Sprang ner till tvättstugan och såg att det fanns en tid nu på middagen kl. 12 och satte dit min flyttnyckel. Nu när jag nu skulle tvätta så hade någon annan varit där och stoppat i sin tvätt i maskinerna, och som inte sett att tiden var bokad. Så nu kan jag inte tvätta på åter en vecka. Tur att det inte är så mycket tvätt den här gången. Jag får väl tvätta upp en del förhand. Obs! nu när jag tänker på det, så kommer jag ihåg att jag drömde något om tvättmaskiner inatt. Vem vet. Jag kanske har råd att skaffa mig en egen tvättmaskin längre fram. En bättre begagnad kanske.

Obs! Jag vet inte om ni märkt det, men ibland när jag skriver så tänker jag snabbare än jag hinner skriva så jag glömmer skriva ner en del ord. Jag märker det först när jag sparat ner texten, så jag får gå tillbaka och rätta till det. Men ibland så märker jag det inte föränn långt senare. Ibland så glömmer jag bokstäver också. Vad jag än gör, så ska jag absolut inte ge mig på och skriva någon bok. Det blir alldeles för jobbigt att rätta alla fel, ha ha.

Av Yvonne - 3 maj 2011 13:38

Eller någon liknande planet med asteorider som rör sig förbi. Det blev väl sådär. Det finns redan färdiga asteoridpenslar att använda. Nu får jag ta det lite lungt för periodvis mår min höger arm inte så bra, beror nog på den skadan i armbågen. Jag blev sparkad av en häst när jag var 13 och hoven träffade armbågen. En spricka uppstod och en ben flis lossnade. Fick gå med hela armen i gips i 7 veckor. När gipset togs bort så kunde jag inte böja armen normalt igen. Brosk hade växt till och det spärrar armbågen. Läkaren vågade inte operera bort brosket för då hade jag kanske blivit strakarmad.

När jag vrider på armbågen så krasar det som en pepparkvarn och när jag överansträngt den eller låtit armen ligga mot bordet för mycket, så svullnar armbågen inuti och fingrarna domnar bort i fingertopparna. Jag får skaka om armen och hålla den högt imellan åt när jag suttit och klickat med musen ett tag.

Nog pratat om min arm. Vet inte hur det har varit hos er, men i morse kom det stora snöflingor här. Har inte varit ute än men jag tänkte ge mig ut lite nu en stund innan jag ska tvätta i eftermiddag. Det är nog kyligt så jag får nog kanske ha mössan med i beredskap, om jag ska cyckla. Har inte bestämt mig än hurjag ska göra.  

                  


Av Yvonne - 2 maj 2011 23:55

Har hållit på hela kvällen med att göra den ny toppanimationen, så fingertopparna börjar och domna på mig. Igentligen började jag redan tidigare under dagen med att rita Ufot som jag sedan färglade inne i Gimp. Samtidigt på tv, på kanal 9, medans jag gjorde animationen, så visade dom Armageddon. Blev lite inspirerad av filmen så jag laddade hem meteoritstenar i penselform. Ni ser dom som svarta fläckar över månen och jorden. Tiden springer iväg fort när man har roligt, men nu måste jag vila ryggen och höger handen. Allt klickande på musen gör att fingrarna domnar.  

Av Yvonne - 2 maj 2011 01:12

vad för header jag ska ha just nu. Jag kommer på idér hela tiden när jag leker inne i Gimp, och jag har laddat hem lite nya stjärnpenslar. När jag var liten så drömde jag ofta att jag var ute i rymden och svävade, och när jag var ca 5 - 6 år så svävade jag förbi Jupiter som jag fashinerat tittade på, innan en osynlig kraft drog mig tillbaka till Jorden igen. kanske därför som jag senare blivit så intresserad av allt som finns därute. jag var inte så duktig i skolan direkt, hade medel i betyg. Men i teckning var jag alltid duktig i. Men en gång när vi hade prov om rymden, så hade jag nästan alla rätt. Bara ett struntfel som jag igentligen kunde svaret på, men jag hade missförstått frågan. Har nu glömt bort det mesta som jag lärt mig, men jag glömmer alldrig drömmen jag hade som femåring. Har åter igen gjort en ny header med lite stjärnströssel denna gång. Om ni undrar vad det är för klot som flyger fram, så är det ett energi klot. Jag har uppfunnit klotet i min fantasi och i min fantasi så är det jag som är energiklotet som svävar fram där ute och undersöker allt som finns där ute. Det är lite svårt att vara människa ute i rymden och flyga omkring. Jag får bygga ett rymdskepp först tror jag, ha ha. Ska nog ta och rita ett lite längre fram och klämma in det i animationen. Det får jag göra imorgon för nu ska jag gå och lägga mig. Jag kanske drömmer om stjärnor i natt. Det kanske vore något, för det var länge sedan jag gjorde det. Gonatt!

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards