Bobacken

Alla inlägg under maj 2011

Av Yvonne - 31 maj 2011 20:32

Idag har jag varit och hälsat på Milles och hans ägare ute på Kållandsö. Mallen gick på bete där ute tillsammans med stall kompisen Milles i 2 sommrar.

 Vilken värme det var idag, men där ute blåste det friskt så det kändes inte så kavande varmt som inåt land och i stan. Vi hörde åskan dåna på håll men vi klarade oss. Har åskan dundrat hos er? jag fotade Milles och hans nya betes kompis "Kinda" som är en liten arabkorsning. Jag skrev i bloggen igår att det var en arab men det var delvis en arab. Det är så fint där ute och hästarna kan inte ha det bättre än där, tycker jag. Ni förstår när ni ser bilderna. Obs! Klicka på bilderna så blir dom större.

         

Ups! Jag råkade ha kameran inställd på extra skärpa, därför ser det så färgglatt ut. Såg det inte för än jag befann mig vid Läckö slott, då jag ändrade om till auto. Jag hade inte tillräckligt med pengar så jag kunde betala för parkeringen. Det kostar 30 kr oavsett om man står där en dag eller 1 timme. Jag tog några snabba bilder från parkeringen. Jag funderar på att någon gång ta en guidad tur runt slottet igen. Jag har gjort det 2 ggr. förut, men det var väldigt länge sedan.

 


Av Yvonne - 30 maj 2011 22:12

Jag var och hämtade upp tvätten från tvättstugan nyligen, och för att komma dit så måste jag gå ut och gå till huset bredvid. Det är alldeles ko lungt ute. Inte en vidpust och det doftade underbart. Det här har man längtat efter hela vintern, att få känna lukt från blommande växter en lungn sommar kväll.

Minns ni det här.

  

Bilden är ifrån i vintras. Och så här ser samma gata ut nu.

  

Underbart...

Så här såg jag ut i vintras när det var som kallast.

Kallt som attans var det.

  

Mössan tyckte till och med att det var kallt och började röra på sig. Den här animationen gjorde jag i vintras och finns i min gamla blogg. Länken dit finns bland mina länkar i den här bloggen.

Här är lite mer bilder från skogen intíll där jag bor. Jag brukar promenera där ibland. Imorgon ska jag åka ut till Kållandsö och hälsa på Milles, Mallens gamla stall och betes kompis. Han finns där ute nu på bete, och han har en ny betes vän hos sig. Det är en arab, precis som Mallen, fast det är ett sto som har samma färg som Milles. Ska bli roligt att se hur hon ser ut. Jag kommer ta med mig kameran och fota hej vilt.

                                                        

Av Yvonne - 30 maj 2011 12:21

Nu har jag kommit på ett enklare sätt att få till penslar. Nu behöver jag bara "skära" ut dom en gång. Kommer inte ihåg nu vad verktyget heter, minnet är inte det bästa ibland. Det ser ut som en snara. Sedan brukar jag kopiera och sedan spara som pensel. Sedan när jag använt ett vridverktyg så bilden har snurrat runt lite så har jag förut fått "skära" ut det igen, men nu har jag kommit på ett enklare sätt att slippa göra om "skärningen" Istället för att kopiera så klipper jag ut det. Sedan sparar jag föremålet som pensel igen. Nu går det mycket lättare och fortare. jag kom på det här när jag skärde ut en fluga som har små detaljer. Jag gjorde Smillan till en pensel också, där hon står mot fönstret på balkongen.

Nu ser det ut som hon tittar på en fluga, och svansen fick jag till med hjälp av Iwarp i Gimp.

 


Av Yvonne - 29 maj 2011 17:13

Solen sken på förmiddagen, men sedan blåste det upp och vid middagstiden och det började komma regnskurar, igen. Det kom en riktig regnskur när jag var på väg till bilen, men det höll upp sedan medan jag handlade. Men så fort jag kom hem så började det igen. Jag vill uuuut och göra någonting. Gå ner till hamnen och fiska kanske. Någon som vill ha hjälp med sin häst? Jag saknar att pyssla om en häst. Har suttit på eftermiddagen och lekt inne i Gimp. plötsligt när jag som bäst höll på med att göra penslar så hakade programmet upp sig. Det gick inte flytta bilden. Jag stängde ner programmet och startade om det men då blev det än värre. Gimp har alldrig gjort så förut. Då startade jag om datorn, och sedan funkade Gimp igen. Måste ha varit något med datorn som gjorde att Gimp hakade upp sig.

Har suttit och plitat ihop en ny animation av Figgy och Mallen. Det är Mallens första dag i livet och han är nog bara en halv dag gammal på bilden. Figgy var så stolt över honom. Som bakgrunds bild tog jag Hellekis säteri:s stall. Om jag hade haft råd så skulle jag vilja ha haft dom i ett sådant fint stall.

 

Av Yvonne - 29 maj 2011 10:24

Det blåser fortfarande men solen skiner, i alla fall, för stunden. Ska snart dra iväg och handla. Har tv:n på och ser en animerad film från Walt Disney, som handlar om en vildhäst och en massa hemska människor som ställer till problem för honom. En jättebra film som slutar bra, för han vinner sin frihet igen. Måste se färdigt den först trots att jag inte för så länge sedan såg den. Om det handlat om en vanlig häst och inte någon tecknad, så hade den hästen absolut inte överlevt. För så mycket som den här animerade hästen får springa, klättra och hoppa långt så det ser ut som den flyger, så hade hästen varit en superhäst, likt stålmannen tror jag, ha ha.

Här kommer en tecknad häst till. En animering jag gjorde förra året.

 

Av Yvonne - 28 maj 2011 21:16

Vädret idag kunde ju vart lite bättre och morgondagens väder verkar ju inte heller bli bättre. Hittade en gammal bild på en stegrande häst, och jag tänkte att det kunde kanske va intressant att få lite rörelse i. Jag har varit en aning utråkad idag, och har känt mig dävig, kanske pg. av vädret. Imorgon tar jag nog mig ändå en åktur med bilen, även om det regnar.

 

Av Yvonne - 28 maj 2011 11:48

Det är bröllopsmässa i Lidköping idag, i gamla sockerbruket bredvid tågstationen. Och en massa annat skoj samt den vanliga torgmarknaden på lördagen. Hela stan är proppfull med folk och bilar så man är nästan chanslös att hitta parkering framme på stan. Det bästa sättet är att ta sig fram är på cykel, men åter igen har det blåst upp. Jag såg en förut som kom och gick med cykeln, och sedan såg jag honom igen på cykeln, på tillbakavägen. Nä! jag väntar tills den 3:e Juni. Då är det vårmarknad i Lidköping. Jag vet då ung. hur mycket pengar jag har kvar efter att räkningarna har betalts. Jag är måste hitta ett par nya sandaler, och när det är vårmarknad så har affärerna rabatt.

På sommaren får jag så lätt nageltrång om jag går i varma täta skor, och då är det skönt att låta tårna få titta fram.

Kika in på den här adressen och se hur det ser ut i Lidköping på vårmarknaden.  

http://www.vastsverige.com/sv/shoppinglidkoping/products/61637/Varmarknad-i-Lidkoping/

Av Yvonne - 27 maj 2011 19:12

Hittade en jättefin bild på Olivia och hennes ponny Annabelle, inne på hennes blogg och gjorde en animation av bilden. Jag frågade först om jag fick lägga upp animationen på bloggen, och det fick jag så här kommer den. Visst är dom fina ihop.

 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards