Bobacken

Alla inlägg under september 2011

Av Yvonne - 10 september 2011 14:08

        

Jag kommer ta det ricktigt lugnt idag, förutom att jag tänkt baka. Den här gången ska jag göra en större deg så jag har rågkakor ett tag. Men först ska jag ta en middagslur så jag blir piggare i huvudknoppen. Om man ska baka så är det bäst att ha ögonen med sig, så det inte blir dumt när man ska till att blanda ihop ingredienserna. Vet inte om det är vädret som gjort mig trött, men jag har börjat nysa lite och huvudet är tungt och jag har lite huvudvärk.

                              

             

Ser jg ut att ha lite huvudvärk? Hi hi. Det är solen som lyser mig i ögonen. Ha det så gott. 

Av Yvonne - 8 september 2011 18:52

Den damp ner i brevlådan strax efter middagen idag, och nu har jag scannat av den så ni kan titta i den om ni vill. Det är en liten minnes bok över mina djur och den är skriven till mig själv. Jag har försökt skriva så bra som möjligt, men jag blir aldrig riktigt nöjd, för jag är väl lite av en perfektionist. Hoppas det inte finns för många stavfel bara. När jag jobbade på veterinärhistoriska museét i Skara, så hjälpte jag en professor att korrektur läsa. Han hade skrivit av gammal text från 1700 talet, så jag skulle bara se så han skrivit av rätt. Där var det inte stavfel jag skulle kolla, utan bara så att han sett rätt, när han skrivit av. Han höll på att bli blind pg. av grå starr, och hade en massa hjälp medel som gjorde bokstäverna jättestora.

                                Obs! Klicka på bilderna så blir dom större.


Av Yvonne - 7 september 2011 10:57

Tog grått, svart och vitt i bården på vägen för att se hur det kommer se ut, om jag skulle måla en bård ovanför listen. Här i bloggen kan jag lägga upp flera bilder på samma gång och jämföra dom. Om jag hade pengar så skulle jag göra om köket helt. Det kanske jag får göra på ett eller annat sätt senare ändå när mitt gamla frys kommer lägga av. Men jag får ta en sak i taget. Jag gjorde dom här proverna inne i Gimp, och jag försökte få till färgerna något så när. Väggen ligger i skugga så jag fick ta liknande färger runt omkring, så man kan se på ett ungefär hur det kommer se ut.

        

Jag tycker den grå listen passar lite bättre, fast den kanske ska vara lite mörkare? Jag får nog ta och prova mig fram lite till inne i Gimp.

Av Yvonne - 6 september 2011 22:41

Idag har jag lagt i målarkitt ovanför den grå plastlisten som finns på väggen ovanför spisen. Den samlas en massa skit där, och efter alla gånger som jag försökt tvätta listen ren så har tapeten blivit flammig och gått lite sönder mot listen. Och så får jag listen alldrig riktigt ren heller.

  

Jag hade tänkt måla en lite bredare bård ovanför listen i samma färg som plast listen som döljer den flammiga tapeten mot listen. Men jag har inte hittat en färg som passar än. Och nu när jag fyllt i målar kittet så tycker jag att en vit färg skulle kanske se bättre ut eftersom det finns smala vitmålade trä listor i hörnen runt omkring. Hela sommaren har jag funderat hur jag ska göra och velat fram och tillbaka. Målar kittet behöver ju också döljas med lite färg eftersom det är vattenbaserat. Jag måste ju kunna tvätta av listen imellanåt. Hur skulle ni göra? Obs! Den lilla dosan på väggen är en timer till spisen. Man måste vrida på den för att få igång den och efter 15 minuter så får man vrida på den igen. Det bodde en äldre dam i lägenheten före mig, så jag fick timern på köpet när jag köpte lägenheten. Det är en väldigt bra grej för jag själv har råkat glömma en platta på, då och då.

Av Yvonne - 5 september 2011 20:04

Hörde att norra västkusten och halland blivit ordentligt vattnade i natt. Jag mår inte bra i musklerna i sådant här väder. Inte mina bihålor heller som blir slemmiga och jag får lätt huvudvärk. Hade det igår ordentligt när jag vaknade, men efter några gångers intag av panodil zapp, så gick den över när jag i Skalunda var.

Idag har jag i alla fall börjat på en ny teckning, men jag har fuskat lite. Bilden finns på framsidan av en bok som handlar om westernridning, så bilden var redan lite stor och enkel att rita av. Jag har ritat av konturerna lite lätt och var armar och ben finns. Nu kan jag slappna av mer och tänka på att förbättra den mer. Det är lång bit kvar innan den är färdig och det kommer nog ta lite tid innan jag är helt nöjd med den.

           

Ja vad ska man göra i sådant här väder. I morgon tänkte jag åka till målar affären och köpa målar kitt. Har inte fixat till den grå listen än i köket. Kände att jag nu måste göra något så det blir lättare att göra rent den, utan att förstöra tapeten, mer. Har bara inte hittat en färg som matchar, för jag har tänkt måla en rand sedan, över den förstörda delen.

Av Yvonne - 4 september 2011 21:29

Tog en vända ut till Skarlunda på eftermiddagen, som har blivit en favorit plats trots att jag ingen fisk får där. Det är bara en massa skit fisk (småttingar) som härjar runt i vattnet och när jag kastar med kastspöt så hoppar dom likt "smörgåsar" i väg. Ni vet väl hur man kastar smörgås med platta stenar. Man kan få en sten att hoppa på vattenytan flera ggr. innan den sjunker. En liten rackare hoppade runt 6 ggr och det såg ut som en mört. Man brukar ju säga att mörtar är pigga.

         

Försökte ta några bilder på dom små, men det var svårt att fota dom för dom var misstänksamma och kvicka. Jag fiskade även med mask, men dom var svårflörtade i början och ville inte nappa. Men efter en eller några timmar så började dom i alla fall att sno masken, som vanligt.

  

Jag passade också på att doppa fötterna i vattnet, och jag tyckte det inte var så farligt kallt. Men då badade jag ju inte. Det gjorde några andra som jag träffat tidigare där. Dom badade då också och nu tyckte dom att det var bra mycket kallare. Ett par vatten snokar såg jag också, men en var för långt ut för att jag skulle få en bra bild på. Den andra var nära kanten, men jag hann inte få upp kameran för än den hunnit och gömma sig. Dom dök upp strax efter att dom andra badat. Vilket liv det hade blivit om den dykt upp samtidigt, hi hi.

Vid 7 tiden åkte jag därifrån och då hade solen gått helt i moln. Luften var ljummen och det känns som om det åter ska bli åska. Hoppas det kommer fler dagar i September som liknar den här.

  

Obs! Jag glömde nämna att udden till vänster längst bort vid horisonten. Det är Hindens rev som går ut där. Jag undrar om jag en dag ska försöka knalla ut längst ut, en dag. Men då utan tung packning och så får jag ha mina joggingskor på fötterna. Får se om jag känner för det en dag. Det blir ju en mil fram och tillbaka. Jag kanske ska ta med Cyckeln och syckla så längt det bara går. Jag såg att en annan hade gjort det sist när jag var där.

Av Yvonne - 3 september 2011 12:15

när jag ritar av   . Jag jämförde några teckningar jag gjort med orginalbilderna som jag ritat av. Va irriterad jag blir när jag ser att profilerna inte riktigt stämmer. Ibland när jag ritar av något så brukar jag fuska lite så det blir rätt "storlek" på det man ritar av. Tex så näsan eller öronen får rätt storlek mm. När jag ritat av dessa bilder så tittade jag på orginal bilderna. Därför stämmer det riktigt.  Jag minns vad jag kämpade med storleken på Mallens öron och näsborrar, och nu ser jag att öronen kunde ha blivit lite längre. Samma sak med den stegrande araben. Jag fick inte med hela hästen, därför ser den lite kraftig ut på teckningen. Nä! Om jag kan så fuskar jag lite nästa gång. Jag lägger papperet på bilden och ritar av konturerna, så slipper jag stirra ögonen ur mig och kämpa som en liten blå, för att armar, ben näsa och ögon eller vad det nu är jag ritar av, ska passa ihop.  

         Den här läckra och välmusklade araben försökte jag rita av förra året. Det är en planch från tidningen easy rider som jag har för mig inte finns längre. Visst är pållen snygg. Vilka muskler den har. En riktigt sprinter maskin tror jag att den är.

             

Så här ser teckningen ut. Om jag fått med hela kroppen så hade den tecknade pållen sett lite slankare ut. Det är jättesvårt att få dom rätta måtten, även om man sitter med en penna framför sig och och försöker "måtta".

       Här Mallen i sin box i stallet på gården Karthagen, där jag hade honom i ca 7 år. Kolla upp hans öron och titta på teckningen nedan.

          

Visst ser öronen lite kortare ut? Himmel vad jag kämpade med öronen. Jag suddade och suddade tills jag knappt vågade anväda sudden mera, med risk för att papperet skulle gå sönder. Obs! Mallen hade faktiskt rätt långa öron. Jag ritade av Jack sparrow också. Men där fuskade jag. Jag lade över papperet och ritade av konturerna så jag fick rätt storlek på allting. Men sedan för att fylla i skuggor, hår och fixa till övriga ting, näsa och ögon mm, så tog jag bort papperet och ritade för hand.

              

 Jag gjorde sedan en animation av bilden med hjälp av två bilder.

            

      Och så här ser original bilden ut, som jag också gjorde en animation av.

             

                              Och jag gjorde en till.

            

 Jack verkar ha fått ett nervöst ryck. Kanske är det Kraken som är orsaken. Kraken den stora bläckfisk vidundret som ville sänka honom och hans båt. Jag känner att inspirationen börjar krypa under skinnet på mig nu. Om jag hittar något intressenant en dag så kanske jag börjar rita av något igen. Men inte idag. Nu så ska jag äta något snabbt och sedan hade jag tänkt tvätta bilen. Imorgon säger dom att att det ska bli en jättefin dag, så då ska jag nog ta mina fiskegrejor och åka ut en sväng.


         

   

    


 

    

Av Yvonne - 2 september 2011 16:38

            

Tycker ni himlen ser konstig ut, det tycker jag med. Vet inte varför den blev sådan, men jag ska prova att göra om animationen senare. Får se om himlen blir likadan då. Har inte bloggat på ett par dagar, för jag vet inte rikigt vad jag ska skriva. Jag har dammsugit bilen och tänkt tvätta den också i helgen. Har också fått ett sår inne i munnen, längst in uppe i överkäken bakom visdomstanden, om det hade funnits någon visdomstand där. Det är svullet och det värker, och ibland känns det som om jag fått en bedövningsspruta som börjat släppa i käken. På morgonen kan jag knappt öppna munnen för det spänner i käket. Likadant är det när jag äter. När jag försökt titta efter så ser jag en mörkare fläck uppe i kinden längst in vid "gångjärnen", och det ser mörkrosa och svullet ut. Hoppas det går över av sig själv så man slipper be om hjälp. Försöker kyla ner svullnaden med lite isbitar och vanlig värktablett.

Såg nyss på nyheterna och vädret, och på söndagen så ser det väldigt lovande ut. Mycket sol och värme upp över 20 grader. Härligt!   

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards