Bobacken

Alla inlägg den 3 september 2011

Av Yvonne - 3 september 2011 12:15

när jag ritar av   . Jag jämförde några teckningar jag gjort med orginalbilderna som jag ritat av. Va irriterad jag blir när jag ser att profilerna inte riktigt stämmer. Ibland när jag ritar av något så brukar jag fuska lite så det blir rätt "storlek" på det man ritar av. Tex så näsan eller öronen får rätt storlek mm. När jag ritat av dessa bilder så tittade jag på orginal bilderna. Därför stämmer det riktigt.  Jag minns vad jag kämpade med storleken på Mallens öron och näsborrar, och nu ser jag att öronen kunde ha blivit lite längre. Samma sak med den stegrande araben. Jag fick inte med hela hästen, därför ser den lite kraftig ut på teckningen. Nä! Om jag kan så fuskar jag lite nästa gång. Jag lägger papperet på bilden och ritar av konturerna, så slipper jag stirra ögonen ur mig och kämpa som en liten blå, för att armar, ben näsa och ögon eller vad det nu är jag ritar av, ska passa ihop.  

         Den här läckra och välmusklade araben försökte jag rita av förra året. Det är en planch från tidningen easy rider som jag har för mig inte finns längre. Visst är pållen snygg. Vilka muskler den har. En riktigt sprinter maskin tror jag att den är.

             

Så här ser teckningen ut. Om jag fått med hela kroppen så hade den tecknade pållen sett lite slankare ut. Det är jättesvårt att få dom rätta måtten, även om man sitter med en penna framför sig och och försöker "måtta".

       Här Mallen i sin box i stallet på gården Karthagen, där jag hade honom i ca 7 år. Kolla upp hans öron och titta på teckningen nedan.

          

Visst ser öronen lite kortare ut? Himmel vad jag kämpade med öronen. Jag suddade och suddade tills jag knappt vågade anväda sudden mera, med risk för att papperet skulle gå sönder. Obs! Mallen hade faktiskt rätt långa öron. Jag ritade av Jack sparrow också. Men där fuskade jag. Jag lade över papperet och ritade av konturerna så jag fick rätt storlek på allting. Men sedan för att fylla i skuggor, hår och fixa till övriga ting, näsa och ögon mm, så tog jag bort papperet och ritade för hand.

              

 Jag gjorde sedan en animation av bilden med hjälp av två bilder.

            

      Och så här ser original bilden ut, som jag också gjorde en animation av.

             

                              Och jag gjorde en till.

            

 Jack verkar ha fått ett nervöst ryck. Kanske är det Kraken som är orsaken. Kraken den stora bläckfisk vidundret som ville sänka honom och hans båt. Jag känner att inspirationen börjar krypa under skinnet på mig nu. Om jag hittar något intressenant en dag så kanske jag börjar rita av något igen. Men inte idag. Nu så ska jag äta något snabbt och sedan hade jag tänkt tvätta bilen. Imorgon säger dom att att det ska bli en jättefin dag, så då ska jag nog ta mina fiskegrejor och åka ut en sväng.


         

   

    


 

    

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards