Bobacken

Alla inlägg den 21 september 2011

Av Yvonne - 21 september 2011 21:11

Jag åkte ut till Kållandsö och till Milles och hans kompis på efter middagen då regnet äntligen upphört. Jag hade som vanligt glömt ta med kameran så mobilen fick duga. Tog några bilder på dom båda.

                         

                       

                                  

Jag borstade av dom lite och kliade upp dom ordentligt. Dom ville verkligen bli uppkliade och det var väl förståeligt. Mygg fanns det gott om. Milles kom fram på en gång till mig medan Kinda var mer på sin vakt, i alla fall i början. Jag borstade av Milles först och han var verkligen som en klängranka, hi hi. Han visade mig var han ville bli borstad och uppkliad och jag knådade även bogmusklerna lite. Sedan hade Kinda verkat fatta galoppen och när det var hennes tur så stod hon bara och njöt och visade mig också på vilka ställen hon ville jag skulle klia och borsta henne på. När jag sedan gick därifrån, så stod dom bägge och titta efter mig som om dom ville ha mer.

På tillbaka vägen så stannade jag till vid Ullersundsbron, för jag tänkte att den där gäddan jag tappade förra gången. Den skulle jag verkligen vilja få på kroken. Jag stod där ett bra tag och mörkare och mörkare blev det. Jag satte mig ner och vilade ryggen lite och jag tänkte att jag nog skulle dra mig hemåt. Myggorna var en aning ettriga och jag såg att vänervattnet hade stigit en bra bit sedan förra gången jag var där. När jag ställde mig upp igen så tänkte jag, jag kastar nog några gånger till. Jag kastade och började veva. Plötsligt så tog det imot och tungt blev det. Va för skit har fastnat i nu då tänkte jag och började veva sakta. Det tunga i andra änden började plötsligt leva ordentligt och dra iväg, och så såg jag gäddan. Hå en gädda äntligen. Den for hit och dit och jag lät den tampas, samtidigt försökte jag nå håven. Den försökte simma under en båt och sedan bryggan jag stod på innan jag fick den i håven, äntligen. Tyvärr har jag ingen bild. Kameran låg hemma och det var för mörkt för att ta bild med mobilen. När jag väl var hemma så sprang jag in till en grannen, som jag brukar prata fiske med. Jag ville bara be om råd om hur jag skulle tillreda gäddan. Innan jag visste ordet så hade han tagit fram filé knivarna och skärbrädan. Jag har alldrig ätit gädda sa jag när han frågade hur jag ville ha gäddan. Men jag brukar steka mina fiskar sa jag. Då fileade han den åt mig. Så imorgon ska jag äta stekt gädda. Undrar hur den kommer smaka. Grannen trodde den vägde runt 2 kg när jag frågade vad han trodde den vägde. Obs! Jag får ta och laga håven nu. Draget lossnade när gäddan låg i håven så det trasslade in sig i nätet så jag fick klippa loss det, så det blev ett litet hål. Men jag fick en gädda. Skam den som ger sig.

Av Yvonne - 21 september 2011 09:45

Jag hade tänkt åka ut till Kållandsö, men jag vaknade av att det hällregnar ute. Milles och hans kompis har nog täcken på sig och att hålla på att ta av och på täcken utomhus när det regnar är väl inte så bra. Jag får avvakta med åkturen dit ut. Jag får också skaffa ett nytt paraply. Hade glömt kvar det uppfällt ute på balkongen där jag ställt det för att det skulle torka. Imorse låg det demolerat med en massa andra grejor på sig, och jag förmodar att det är Smillan som har varit i farten. Kissat utanför kattlådan hade hon också gjort, så nu har jag insett att jag får inhandla en kattlåda till längre fram. Har inte råd just nu, för jag har precis inhandlat burken bak på avgasröret. Jag funderar på en låda med huv, var jag nu ska ställa den någonstans. Det blir nog någonstans i mitt lilla kök, och då är det bra om det är en huv på. Bara nu missarna vill gå in där sedan. Sent igår kväll så satt jag ocjh lekte i Gimp, och nu vet jag hur man för över en redan animation till en annan bakgrund. Tog en animation på en galopperande häst som jag sparat ner från Vickes hemsida en gång. Förde över den till en fin bakgrund som jag scannat av från ett brevpapper. Animationen blev lite för stor, men nu i morse kom jag på hur jag skulle göra för att få den mindre utan att behöva göra om den. Så här blev den.

  

Ups! Den var fortfarande förstor för att den skulle funka i bloggen. Jag får ta och förminska den ännu mer. Hoppas den ska funka nästa gång.

  


   

Nu gick det. Jag fick skala animation flera ggr. för att få den att funka i bloggen. Om jag gjort den till en header, så hade det inte varit något problem.  Jag tyckte hästen passade bra till den bakgrunden och jag kommer nog hitta på fler animationer till den. Jag ska testa att göra en animation med min egna tecknade häst lite senare, men jag får nog ta och ge mig ut och skaffa mig ett nytt paraply under dagen först. För det lär väl regna en hel del denna höst. 

  

Nu har jag gjort en animation med eget material. Jag hade gjort en animation tidigare med denna häst och försökte flytta över den till den här bakgrunden. Men... det gick inte så bra, så jag fick använda penslarna, som jag hade sparat som tur är. Vet inte varför det inte gick. Det kanske beror på att den inte har någon färg. Ska fråga Vicke någon gång. Hoppas ni hinner se något av hästen när den rusar förbi i fyrsprång.


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards