Bobacken

Alla inlägg under september 2011

Av Yvonne - 15 september 2011 22:09

                                  

Jag var hemma hos min Fordvän idag. Han tittade efter vad det var som knarrade och gnisslade i ratten på min bil, och försökte smörja bort gnisslet lite. Han hade tagit hand om en kattunge som var mellan 10 -15 veckor gammal. En svart en som såg på pricken ut som Smillan när hon var lika gammal. Den kattungen hade någon hittat vid Framnäs grillen (korvkiosken) nyligen, i en större kartong vid sopkonteinern intill, bredvid på marken. Någon som jobbade där hade nyfiket tittat efter vad som var i kartongen och hittat kattungen i där. I kartongen fanns även en skål med torrfoder och en bädd. Någon hade väl ställt den där och hoppats på att någon skulle ta hand om den. Senare hade min Fordvän stannat till för att köpa något i kiosken, och då inte kunnat motstå kattungen. Hans gamla katt hade dött i sommras, så kattungen fick följa med han hem. Jag bara undrar hur tänker folk igentligen. Den här kattungen hade ju ändå tur. Det har hittats kattungar på värre ställen som råkat hamna på soptippen. Männsikor är så grymma.

Obs! Det är min katt Smillan som är på bilden. Men kattungen var så lik Smillan när hon var i samma ålder, så när man tittar på bilden så kan man tro att det är kattungen.

                   

                               

Här är Smillan, nyligen hemkommen till mig.  Exakt likadan ser Fordvännens kattunge ut.

Av Yvonne - 14 september 2011 20:20

Var ute i skogen idag och plockade trattkantareller, och blev otroligt häpen över hur mycket det redan fanns. Trattkantarellerna verkade ha tagit över hela skogen. Dom flesta var mycket små, men så fanns det en hel del väldigt stora också, och dom fick följa med hem. Väl hemma så såg jag grannen bredvid som bor i en villa. Tyckte att jag kunde dela med mig lite och gav honom säkert 2 liter. Tur var väl kanske det, för jag insåg snabbt att jag nog får skaffa en större gryta. Jag har tänkt på att göra det tidigare men det har aldrig blivit av. Jag undrar om second hand affärerna kan ha några sådana?. Det behöver ju inte vara något märkvärdigt, bara så att man kan få ner några liter svamp.

     

Av Yvonne - 14 september 2011 11:51

Det är vad jag döpt den här animationen till, ha ha.  Plitade ihop den här på förmiddagen när inspirationen kom över mig.

  Det blåser fortfarande en hel del ute, och när jag tog den här bilden i söndags, så var det helt vindstilla där jag stod. Hoppas man får uppleva fler sådana här dagar i år, annars får man väl titta tillbaka på bilderna man tog. 

Av Yvonne - 13 september 2011 23:41

  

Idag har det verkligen blåst ute när Katia drog in över Sverige. Kan man säga att det är den första höst stormen för i år? Jag blev inspirarad av att göra en animation med någon lungnande vy och gjorde då den här. Om ni undrar vad det är som hoppar på bryggan så är det en and som jag inte riktigt fick att stå still. Men nu vet jag hur jag ska få den att sitta still. Nästa gång jag gör en vatten animation, så ska jag se till att placera kroppen där redan, och låta huvudet bara röra på sig. Eller så ritar jag en gubbe och placerar på bryggan. Det är inte lätt att få en figur att hamna på exakt samma plats, och en vatten animation har ca 20 bildrutor som man kan leka med. Hoppas ni inte har blåst bort från Sverige kartan så som det blåser ute nu. Det skulle visst kulminera under natten och sedan dra österut under morgon dagen. Jag är glad att det inte är en nordlig vind. För då ligger vinden på här på min sida, och då drar det in mellan fönster springorna. I vintras fick jag tejpa ordentligt runt fönstren, och inför kommande vinter får jag nog göra om proceduren.   

Av Yvonne - 12 september 2011 21:01

Har rotat fram en gammal mobil telefon och satte dit simkortet från telefonen jag använder för att se om den gamle fortfarande funkar. Jojjomen det gjorde den, och efter lite laddning av batteriet så började jag bläddra lite bland bilderna. Hittade några bilder på Mallen och marsvinen och skickade iväg dom till min hotmail adress. Bilderna på Mallen gjorde jag sedan en animation av, för dom passade så bra ihop till en rörelse. Bilderna är från stallet i Karthagen, Julen 2006 om jag inte minns fel. Är lite osäker på årtalet. Jag tog kort på honom med sin nya reflex grimma på sig, och han var så fin i den. Nyfiken var han och jag tog flera bilder på han. Vi brukade pynta stallet med läskande häst godis av alla de slag varje Jul, så... så fort han såg att man kom med något så trodde han, att nu blir det något gott att mumsa på. Därför kikar han så undrande mot mig, när jag tog några bilder på han.

          

Det kanske blev lite hoppigt, så jag hoppas ni inte blir allt för yra.


Av Yvonne - 12 september 2011 11:17

   

Läste i Lidköpings tidningen i helgen att idag så har fyren sin 100 års dag. I alla fall så firar dom den idag och har en liten speciell tillställning där ute. Ett minnes märke ska också sättas upp. Då hoppas jag att regnet och blåsten håller sig borta, men risken blir nog stor att det blir ett ricktigt rusk väder då resterna av senaste orkanen som drabbat USA, drar in över oss med lite oväder, i mildare form hoppas jag. Ta det lungt där ute       

Av Yvonne - 11 september 2011 21:31

Tog en tur på eftermiddagen ut till Kållandsö, och besökte Hörvikens marinhamn som är den största båthamnen där ute. Hade med mig kameran och tog lite bilder. Dagen började med regnskurar och fuktigt väder, och på vägen ut till Kållandsö så körde jag genom flera regnskurar. Jag ville ut och se lite andra vyer och när jag väl kom ut dit så försvann molnen och det torkade upp. Jag har inte varit vid Hörviken sedan förra året, och det stället måste jag ju besöka innan det blir höst och vinter. Här kommer lite bilder därifrån.

                   

Där finns café och resturang och en jätte stor hamn. Platsen påminner lite om västkusten tycker jag, med sina bergknallar runt omkring.

På hemvägen Så stannade jag till vid Ullersundsbron, där jag tog en liten fisketur. Ställde mig på en brygga nedanför kiosken och kastade lite. På andra sidan på Kållandsö sidan så finns en anna brygga, där jag som liten brukade stå och meta. Ni som läst igenom min blogg förut, så förstår ni kanske att jag fiskade rätt mycket som liten också.

          

När jag stått där en stund, så kom 3 st andra och ställde sig till höger om mig, på privata bryggor och började kasta. En utav dom hade väldigt tur, för han fick upp 2 gäddor i mindre storlek. Ingen av oss andra fick upp något, så det vete katten vad han på jiggen för något. En härlig kväll blev det i alla fall. Knappt en vindpust blåste och en massa mygg som ville suga på en. En helt underbar kväll   

Av Yvonne - 11 september 2011 12:36

  


http://video.se.msn.com/watch/video/9-11-dagen-vi-aldrig-glommer/ahse3abe

Idag är det den 11 September 2011, och det har gått precis 10 år sedan då det som hände, som fick dessa torn att rasa. Människorna som hamnade mitt upp i detta otroliga, vilken ångest dom måste ha haft. Jag såg en film sent igår kväll, där man fick följa passagerarna i ett av flygplanen och deras försök att övermanna terroristerna. Tänk om man kunde vrida tillbaka klockan och lyckats göra några saker lite annorlunda.

Vårt samhälle är otroligt sårbart, mer sårbart än vad man kan tro. Se bara på vad som hände i Oslo och jordbävningen i Japan. Vi måste få upp ögonen och tänka mer på säkerhet. Man kan inte tänka att det där kan alldrig hända, då är vi allt bra trångsynta.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards