Bobacken

Alla inlägg under juli 2011

Av Yvonne - 12 juli 2011 12:58

  

Jag blev inspirerad av Fenixmonas foto tävling som hon var med i, och idag letade jag upp en tävling på nätet som jag ställde upp med den här bilden i. Man skulle ha med en bild som visade upp en Svensk sommar. Jag kunde ha valt en annan bild utifrån fyren, för det är där jag mest är på sommaren, men jag valde den här som kanske inte är den bästa bild jag har, men jag fick med både Mina och Lidköpings fyr på en gång. Å en svensk flagga i toppen på Mina. Men ja säger, himmel vilka kort folk tar, så jag räknar med att inte ha någon chans att vinna. Jag har lagt in adressen till tävlingen i mina länkar bredvid, så kan ni själva om ni vill vara med.

Av Yvonne - 11 juli 2011 21:07

För första gången någonsin idag, så fileade jag, en halvstor abborre. Det höll på att bli mos av abborren istället, men nu har jag ialla fall provat. För en vecka sedan så köpte jag en fileé kniv, och en granne tog en titt på den sedan och tyckte den var lite för hård i bladet. Kanske inte så bra kniv för en nybörjare som jag. Den kanske också skulle ha varit lite vassare, så jag ska be grannen att titta på den igen. Jag vet också vad jag gjorde för fel också. Jag skulle ha haft knivbladet lite mer nedåt mot skinnet, då hade fileérna blivit lite tjockare kanske. Och abborren var ju inte så stor heller så man kan skryta om den, ha ha. Men nu har jag ätit upp den, som lite ynka smörgåspålägg. Jag fick upp fyra abborrar idag, och åter igen lyckades jag få två på en gång på ett kast. Tog hem två av fyra abborrar så missarna fick smaka också.

  

Den här bilden tog jag för många år sedan när jag skaffat min andra mobil som jag kunde ta bilder med. Bilden är tagen utanför småbåtshamnen vid Framnäs i Lidköping och personen som står där är en tysk turist som stod och fiskade. Hoppas man får uppleva många sådana här härliga solnedgångar framöver.



Av Yvonne - 10 juli 2011 22:03

     

Jag älskar gamla skepp och skeppet Mina, tycker jag är ett väldigt fint skepp. Hon finns stationerad i Lidköpings hamn, och på sommrarna så kan man hyra henne och få följa med ut på en skön seglats.

För första gången så har jag gjort krusbärs kräm. Jag fick plocka lite bär hos vän och det är första gången som jag smakat kräm på krusbär. Glass till det här skulle nog smaka gott.

Mitt marsvin Burre dog för några dagar sedan. Jag har gjort rent buren men ställt buren ute på balkongen med hö i. Det gillar Smillan. Hon har tagit över buren och när det inte är för varmt där så lägger hon sig i höet och sussar gott. Jag brukar ge katterna gräs ibland också, och det brukar bli lite skräpigt då. Men nu lägger jag grästet i buren, och då håller sig gräset på ett ställe.

   

Av Yvonne - 9 juli 2011 11:37

Det finns något som heter Fix it Pro som lagar mindre repor på bilens lack, oavsett färg.

Här kommer en reklam snutt från you tube.


Vad tror ni om det? Här kommer en annan film som visar en privat person som testat det.




Man gör reklam för Fix it Pro på tv. Man kan se reklam för den på youtube också. Och på Tradera finns det massor med sådana här pennor att bjuda på. Alla repor som går djupt ner i lacken så plåten syns, kanske man inte kan laga, men säkert kan man göra mindre repor mer osynliga. Jag har bjudit på en sådan här penna på Tradera, för jag tänkte testa det på några lacksprickor jag fått på den nylackade dörren. Plåten är så tunn på vissa delar av dörren, och vid låset så rör sig plåten när jag vrider på nyckeln. Det är spacklat under, fick till svar när jag frågade om det, varför det sprucket. Därför spricker det lättare. Tänkte då testa den här pennan om jag kan få den  billigt. Om bilen fortfarande är riktigt bra om några år, så kanske jag lackar om hela bilen i en riktig lackverkstad.

Tänk va många ggr. som man fått en repa som man har gått och irrititerat sig på. Nu kanske man kan dölja reporna till en viss mån, så man slipper se dom.


Av Yvonne - 9 juli 2011 00:42

Så ser en liten regnbågslax ut. Har kollat upp att man kan fiska upp dom med räka också, men jag ska va beredd med en håv först. Om en vecka när jag fått in lite mer pengar, så ska en sådan inköpas.


Av Yvonne - 8 juli 2011 14:12

       

Inatt någon gång så somnade Burre in. Jag såg redan sent igår ikväll att han hade det svårt med att andas. Han låg och flämtade tungt så det pep i bröstet, och jag satt en stund hos honom och försökte få honom att må bättre. Jag visste att han var på väg att försvinna ifrån mig, för jag har haft många marsvin och sett hur dom gått bort mot slutet, om jag inte hunnit avliva dom. 6 1/2 år blev han, och det är ung. så gammalt ett marsvin brukar bli. Jag har haft ett marsvin som jag räddade från vanskötsel en gång, som blev runt 9 år. Jag trodde inte det skulle överleva när jag tog hand om det. Det var angripet av svampinfektioner i huden och stackarn krampade när det kliade sig, så ont gjorde det. Det hade tappat nästan all sin päls och det hade öppna sår överallt, men jag fick det friskt efter en lång tids behandling. Snutten döpte jag det till och han fick tillbaks all sin päls som blev tjock och fint. Här kommer en kavalkad över en del marsvin jag haft.

        

På dom tre översta bilderna så är det Snutten tillsammans med Nossan. På första bilden så har han nyss kommit hem till mig. Då var han jätteliten och mager och full med sår. på 3:e bilden så har pälsen växt ut på honom och han är fri från klådan. (Klicka på bilderna så blir dom större.

       

Här är det Burre, Zimba och Al Capone längst ut till höger.

Burre och Zimba var bur kompisar, men Zimba blev bara 4 1/2 år och dog för 2 sommrar sedan. Han tyckte det var jobbigt sommartid och hade dåligt hjärta. Det hjälpte inte att jag klippte av honom all päls nästan, varje vår. Han var en Sheltie och pälsen växte hela tiden. Burre var ett virvelmarsvin. Al Capone det svarta marsvinet såg verkligen ut som ett litet mini svin. Han var jättego på alla sätt och jag saknar honom välldigt mycket. Han blev skrämd och jag hann inte sätta ner honom på golvet för än han for ur händerna på mig, och föll kanske 30 cm till golvet. Precis som kaniner så är marsvin välldigt ömtåliga baktill. Han bröt ryggen och jag fick avliva honom.

        

Är ovanför till vänster så är det Lord Voldemort som var en renrasig Sheltie. Honom köpte jag tillsammans med den stora buren som jag har nu, men jag fick ta bort honom pg. av njur problem. Och på dom två sista bilderna så är det Elvis, mitt första marsvin tillsammans med min gamla katt Misse, som jag tog med mig när jag flyttade hemifrån, från landet. Tänk att han klarade att bli innekatt, trots att han var uppvuxen ute på landet. Men jag var tvungen att flytta med honom, för min fostermamma ville inte ha kvar honom. Han blev 15 1/2 år gammal.

Av Yvonne - 7 juli 2011 18:24

Men ja tappa den, precis när den va halvvägs upp ur vattnet. Åkte ut vid 3 tiden idag, för det såg oroligt mulet ut i kanterna. Usch va klibbigt väder det va upptäckte jag. Gjorde en avstickare till Ford killen först och sedan slängde jag några skor på tippen. Det blåste inte mycket och det kändes kvavt och tungt i luften så jag tänkte att nu kanske abborren vill nappa. Men icke sa nicke. Det va nog bara mört som plaska. När jag stått ett tag precis ute vid själva fyren började jag dra mig mot land igen, samtidigt som jag fortsatte kasta. Men när jag kastat ut jiggen mitt ut i rännan och låtit den sjunka en bit och börjat veva, så högg det ordentligt. Kände på en gång att det var en större fisk och pulsen började öka till 120 minst. Vattnet var rätt klart så jag kikade nyfiket ner mot vattnet när jiggen närmade sig, och där såg jag något svart kika upp mot mig. Först tänkte jag att det var en ål, för den hade en svart rygg. Sedan såg jag buken som var silvrig och den hade en rätt trubbig nos med ilskna ögon, inte alls likt en abborre tänkte jag, och inte en mört eller brax heller. Precis när jag skulle veva upp den helt så såg jag att det var en fisk och inte en ål som jag trott först, och så lossnande den. Va irriterad jag blev när man fångar något som man är osäker på vad det var. Väl hemma så letade jag i en bok för att hitta fisken, för jag hade en aning vad det kunde ha vart. Uppe vid Hellekis så föder man upp regnbågslax, (Jag hoppas nu att det var just den sorten. Jag får väl rätta det senare när jag kollat upp det närmare). I vilket fall som helst hade en stor bur gått sönder i våras och en massa Regnbågslax att kommit ut i Vänern och spridit sig. Jag har hört av folk senare att regnbågslaxen gått upp i Lidan och att man lyckats fånga Regnbågslax där jag brukar fiska. Men man brukar fånga dom med fluga, men en av mina fiskar vänner har sagt att dom även hugger på jigg om man har tur. Dom trivs bäst i kallt vatten och när det är varmt så håller dom sig på botten där det är kyligare. Jag hade ju låtit jiggen sjunka ordentligt, med risk att få botten napp. Och jiggen hamnade väl precis där regnbågslaxen fanns. Å så går ja och tappar den. Jag har letat bilder på fisken för att verkligen få bekräftat över vad jag såg att det var, och bilderna jag sett stämmer precis på vad jag höll på att få upp. Det var en regnbågslax. Samtidigt så hitta ja en himla massa recept på nätet, så nu är det väl bara fisken som fattas.

Jaaa! nu vet ja. Jag ska skaffa mig en håv med minst 2 meter långt skaft. Har en håv med kort skaft, men det är en bit ner till vattnet så det funkar inte med kort skaft.  

 

Av Yvonne - 7 juli 2011 11:09

 

Innan jag uttalar mig om SJ, så vill bara jag bara säga att kvällen igår var underbar. Bilden tog jag utifrån fyren och där ute var jag från halv 6 till halv 10, och såg solen sakta gå ner. Fisken ville inte nappa, var bara mört som högg på metkroken hos dom andra. Det var gädda i farten och som plaskade vilt men inte ville den hugga på jiggen. Till sist så fick jag en liten, liten abborre och därefter så trasslade linan ihop sig. Jag fixade till den men sedan hände inget igen. Jag fick i alla fall en fin kväll. Jag står hellre där ute än sitter hemma framför tv burken. Bilden på solnedgången tog jag med mobilen.

Appropå SJ. Jag pratade med en Kvinna på försäkringskassan i måndags. Hon berättade att hon skulle hem från Göteborg i söndags, och hon hade ordnat biljetter och kollat upp vilka tider tågen gick mm. När hon sedan skulle hem och stod på perongen i Göteborg, så visade sig att dom ställt in det tåget hon skulle ta. Det stod inget info. någonstans om vilket tåg eller buss  dom istället kunde ta. Dom fick gå och leta efter info. själva hur dom skulle ta sig hem, men dom hade hunnit och stänga informations disken. Då dök det upp folk i gula kläder som stod inne i själva byggnaden, och dom sa att dom jobbade inne i byggnaden och fick inte gå utanför och ge information. Till slut fick fick passagerarna ett nytt tåg, men i sista sekund så ställdes det också in. Efter flera timmars väntan och stress så lyckades hon ta sig hem med buss. SJ gör reklam för sig om att man ska ta tåget i stället för bilen, och så fixar dom inte nya lokförare som ska ta över dom som gått på semester. Och tänk va många det är som inte har någon bil och som måste ta tåget för att komma till sina jobb, och alla semester firare som tågluffar och många många mer. På vintern är det snön och kylan som ställer till det, och på sommrarna verkar det va brist på lokförare. Dom borde väl ordna så inte alla lokforare gick på semester samtidigt och ge bättre information om hur tågen går så folk inte blir strandsatta så här. SJ har strulat för länge och i för många år tycker jag. Hur orkar folk åka tåg längre.

 




Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards