Bobacken

Alla inlägg den 31 juli 2011

Av Yvonne - 31 juli 2011 15:47

      

Jag har igentligen inte så mycket att skriva om, för jag gör ju inget annat än står och fiskar vid fyren. Tänkte åka dit och göra det snart igen när jag vilat mig lite efter maten. Som ni ser på sista bilden med fyren, så har dom inte kunnat låtit bli att klottra på fyren. Det är inte dom som är på bilden, för då hade jag sagt till.

Jag tvättade bilen igår och märkte att rost hade krupit fram. Jag har dock köpt något som heter Isitrol, som är ett rostskydds medel. Finns i grund klarlack och sedan i olika färger som täcker rosten. Man kan måla utanpå rosten, bara man tar bort lösa rostflagor först. Medlet hämmar rostbildning väldigt bra, och jag läste på nätet om det och tyckte jag skulle prova det. Jag har köpt grund klarlack först, men jag ska senare även köpa svart Isitrol och måla över rostfläckarna så man slipper se dom. Bilen är boddad och seda målad med svart färg under list, så det är där jag ska måla svart där den redan är svart, hi hi. Många som målar och underhåller båtar, maskiner, plåt tak, järnstaket och mycket annat använder det här. Det är inget silicon i vad jag fått reda på. Det är en sak att tänka på om man tänkt lacka om sin kära bil, att måla inget på bilen före som har silicon i sig. Jag hoppas att den färg som är målad äver boddyn på min bil inte har det i sig, för då kan det bli problem sedan när jag ska lacka om den. Jag vet inte ricktigt varför men om man börjar slipa på något som innehåller silicon så är det något som frigörs och det blir problem sedan när man ska lacka bilen. Det har hänt att lackeringsfirmor har fått sanera sina lokaler efter att ha fått silicon inne i ventilations trummor o dyl.

Jag har varit iväg och målat bilen på förmiddagen med Isitrol så svetten lackade. Jag behöver inte göra så värst mycket för att jag ska bli svett. Det räcker med att sitta framför datorn på förmiddagen då solen ligger på, på min sida.

Sedan har jag ätit middag och sedan tog jag och gjorde en ny header. Solnedgången på bilden överst blev jättefin så jag kunde inte låta bli.

Hoppas ni tycker om den.


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards