Bobacken

Alla inlägg den 8 juli 2011

Av Yvonne - 8 juli 2011 14:12

       

Inatt någon gång så somnade Burre in. Jag såg redan sent igår ikväll att han hade det svårt med att andas. Han låg och flämtade tungt så det pep i bröstet, och jag satt en stund hos honom och försökte få honom att må bättre. Jag visste att han var på väg att försvinna ifrån mig, för jag har haft många marsvin och sett hur dom gått bort mot slutet, om jag inte hunnit avliva dom. 6 1/2 år blev han, och det är ung. så gammalt ett marsvin brukar bli. Jag har haft ett marsvin som jag räddade från vanskötsel en gång, som blev runt 9 år. Jag trodde inte det skulle överleva när jag tog hand om det. Det var angripet av svampinfektioner i huden och stackarn krampade när det kliade sig, så ont gjorde det. Det hade tappat nästan all sin päls och det hade öppna sår överallt, men jag fick det friskt efter en lång tids behandling. Snutten döpte jag det till och han fick tillbaks all sin päls som blev tjock och fint. Här kommer en kavalkad över en del marsvin jag haft.

        

På dom tre översta bilderna så är det Snutten tillsammans med Nossan. På första bilden så har han nyss kommit hem till mig. Då var han jätteliten och mager och full med sår. på 3:e bilden så har pälsen växt ut på honom och han är fri från klådan. (Klicka på bilderna så blir dom större.

       

Här är det Burre, Zimba och Al Capone längst ut till höger.

Burre och Zimba var bur kompisar, men Zimba blev bara 4 1/2 år och dog för 2 sommrar sedan. Han tyckte det var jobbigt sommartid och hade dåligt hjärta. Det hjälpte inte att jag klippte av honom all päls nästan, varje vår. Han var en Sheltie och pälsen växte hela tiden. Burre var ett virvelmarsvin. Al Capone det svarta marsvinet såg verkligen ut som ett litet mini svin. Han var jättego på alla sätt och jag saknar honom välldigt mycket. Han blev skrämd och jag hann inte sätta ner honom på golvet för än han for ur händerna på mig, och föll kanske 30 cm till golvet. Precis som kaniner så är marsvin välldigt ömtåliga baktill. Han bröt ryggen och jag fick avliva honom.

        

Är ovanför till vänster så är det Lord Voldemort som var en renrasig Sheltie. Honom köpte jag tillsammans med den stora buren som jag har nu, men jag fick ta bort honom pg. av njur problem. Och på dom två sista bilderna så är det Elvis, mitt första marsvin tillsammans med min gamla katt Misse, som jag tog med mig när jag flyttade hemifrån, från landet. Tänk att han klarade att bli innekatt, trots att han var uppvuxen ute på landet. Men jag var tvungen att flytta med honom, för min fostermamma ville inte ha kvar honom. Han blev 15 1/2 år gammal.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards