Bobacken

Alla inlägg den 20 juli 2011

Av Yvonne - 20 juli 2011 20:14

Återigen så har jag varit jag nere vid Lidköpings fyr och fiskat. För en gång skull så högg det i jiggen då och då, så det var inte helt dött. Plöstligt så fastnade det en liten sik på jiggen som jag fick upp.

  Den åkte i plurret igen, så den fick växa till sig mer. Jag gick lite längre ut och stannade till på ett ställe där jag tyckte det högg lite mer, men dom ville inte fastna. Stod där ett bra tag och sedan fastnade jiggen i något. Botten napp tänkte jag och börja dra lite och veva. Jiggen följde med men den satt i något tungt. Nu har jag fått en stock eller trägren på jiggen tänkte jag. När det har regnat så flyter det ut en massa skräp ut i Värnen från Lidan och på vägen ut så fastnar en del av det på bottnen, så det har hänt då och då att man fått en rot eller en litet träd på kroken som följt med upp, såvida man inte fått ett rent bottennapp.

Jag drog och vevade och tittade ner mot vattnet för se vad som följde med jiggen. Plötsligt så flöt en stort åbäke till gädda upp vid kanten. En gädda! tänkte jag förvånat. Jag hann se jiggen sitta vid nosen och plötsligt öppnade den gapet så man stirrade ner i ett rosa svalj, och så lossnade jiggen. Å vilken gädda tänkte jag igen, och så insåg jag att den lossnat och var borta. Nä inte nu igen. Jag tittade bort mot håven och upptäckte att håven inte hade klarat av den fisken, om man skulle få en så stor fisk. Hur skulle jag ha fått upp den tänkte jag, men den håven. Endast halva gäddan hade fått plats i den. Och skulle linan ha hållit? Gäddan måste ha varit minst en meter lång, och inte hade den åbäkat sig någon gång. Det var som att dra in något dött och tungt. Gäddan jag fått förra året hade varit ca 70 cm lång, och den hade simmat fram och tillbaka och försökt ta sig loss. Gapet på den här gäddan var nästan som på gapet på en liten alligator. Jag är faktiskt glad över att jag inte fick upp den samtidigt som jag gärna skulle velat ha haft upp den.

När jag kom hem så pratade med en granne om gäddan, och han sa att jag haft för liten jigg för den storleken av gädda, och linan skulle ha varit kraftigare, en kast taffs skulle också varit bra och en hake av något slag. Men bara tanken på vad jag skulle gjort sedan när jag väl fått upp den. På vilket sätt skulle jag ta livet av den, tex. Grannen berättade att dom en gång fick upp en enorm gädda när dom var ute med båten och ena barnbarnet hade varit med. Hon höll på att hoppa ur båten när gäddan landat i den. Där ser man, man ska alldrig säga alldrig för man kan alldrig veta vad som fastnar i andra änden. Bäst att använda riktiga doningar framöver.

Av Yvonne - 20 juli 2011 13:24

För nu är jag less på att stå på stranden och titta på alla som far omkring där ute på vattnet. Det går båtturer ute i Läckö skärgård på sommrarna, så jag gick ut på nätet för att kolla priser och tider. Där på sidan stod det, alla turer inställda pg. av tekniska problem. Jag försökte då få kontakt med dom per telefon, men icke sa nicke, ingen svarade. Jag får kolla upp med dom senare, för ut på sjön ska jag.

   http://www.magnusgabriel.com/

är adressen till båten, om ni är nufikna på båten. 1 1/2 timme lång är turen ung. och det kostar ca 150:- för en vuxen. Sedan har dom turer som man får boka om man vill äta eller ta en annan rutt. Obs! Båten i animationen är Mina, som ligger i Lidköpingshamn, å det är jag i amiralhatt.

Det kommer dra in ett nytt oväder med regn söderifrån, med ryss värme i bak kölarna säger dom. Så vem vet vad för väder det kommer bjudas på, nästa vecka. Hoppas att dom fått igått M/S Magnus Gabriel så man kan ta sig en båt tur då. Annars har jag en annan idé pg. Jag tar med mig cyckeln på dragkroken ut till Läckö och cycklar omkring lite därute. Jag kankse hittar en fin kobbe där jag kan sitta och fiska lite och fika. Jag hoppas i alla fall att dom lite längre fram får igång båten.

  Dom här 2 animationerna gjorde jag tidigt förra våren. Dom finns även i min gamla blogg.   

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards