Bobacken

Alla inlägg den 22 juli 2011

Av Yvonne - 22 juli 2011 11:42

Jag ville ta reda på hur långt det var mellan Vänersborg och Lidköping och även se om jag kunde hitta ev. intressanta fiske ställen. Man kan se via sattelit, nästan i detalj, vyer ovanifrån och jag hittade lite små ställen som jag nog ska ta och undersöka lite närmare. Jag fick lätt reda på hur långt det är mellan Vänersborg och lidköping. 59, 6 km och beräknad tid ca 1 tim och 6 min, om man kör enligt hastighetsskyltarna och vägbeskrivningen. Jag minns att jag tankade bilen i tisdags kväll för en hundring. I onsdags tog jag bara en liten tur till fyren och sedan drog jag iväg till Vänersborg i igår torsdags. Tanknålen var inte rikitgt nere vid rött när jag tankade i tisdags, och jag tankar 95 oktaning bensin. Priset minns jag inte rikigt vad det var på Jet, men jag ska kolla nästa gång. Runt tolv mil körde jag fram och tillbaka och sedan något mer dagen innan. Vet inte hur många liter det var i tanken innan, men nu är nålen nere vid rödstrecket. Den gamla bilen verkar gå rätt billigt på långa sträcker. Annars när man kör stads körning verkar den dricka en del.   

Av Yvonne - 22 juli 2011 10:44

Igår var jag i Vänersborg och köpte ett nytt haspelspö. I morse tänkte jag göra iordning det ordentligt och upptäkte att det var lite sprickor i ratten bak, som man reglerar hur hårt linan ska spännas , så den inte ska slira. Jag vred lite och kände att något inte var bra. Sedan såg jag att sprickorna blev större och ratten höll på att gå itu nästan. Nää tänkte jag. Nu får det sluta strula. Det är en liten bit till Vänersborg, kanske en 5-6 mil. Men så kom jag på att min granne skulle dit om några dagar. Jag ringde först till Snäjk för att kolla om det gick bra om jag skickade med spöt med en annan person. Jodå, bara kvittona var med och garantin sa dom. Sprang sedan över med spöt till grannen och frågade om det gick bra om jag skickade med det till Snäjk när han skulle åka dit. Jodå det gick bra för honom också. Någon gång i början på nästa vecka så skulle han ta en tur dit. Det är ändå inget väder för att fiska, men om, så får det gamla "pepparkvarns" rullen jag har, duga lite till.   Jag försöker muntra upp mig lite och hittade den filmsnutten. Gå in på länken och titta och kanske få ett gott skratt.

 http://video.se.msn.com/watch/video/en-minst-sagt-flygande-anka/1jjyuj1za?cpkey=be5883ec-47be-4eee-97fc-47ba79f2f49b%7C%7C%7C%7C

Hm! Jag ska nog kanske ta och skruva isär den gamla rullen och se om jag kan fixa den knaggliga gången.

 



Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards