Bobacken

Alla inlägg under juli 2011

Av Yvonne - 17 juli 2011 12:12

Men jag fick en fin kväll igår. Ingen fisk nappade men det gjorde ingenting, för kvällen var så fin.

Det är konstigt vad min kropp känner på sig när det är väderomslag på gång. Det är väl för att jag är så känslig för inflammationer i musklerna.

Här kommer några bilder från kvällen igår, återigen från fyren, men kvällen var så fin så nu när det regnar ute så vill man minnas hur fin det var.

           

Jag önskar sommaren kunde vara någon eller några månader längre. Slippa kylan, mörkret och halkan. Man skulle kunna sätta Sverige på släp och bogsera det söderut mot ekvatorn varje höst. Det skulle allt vara något det.     

Av Yvonne - 15 juli 2011 20:10

http://www.kraftkultur.com/default.asp?page_id=7481&type=custom%2fkraftspec&sub_nr=101&id=23&code=0x40928a28b999f0905d8d2e7a926332fcd5d8aeca

Oj! Det blev en lite lång adress, men huvudsaken man kommer dit man ska.

Jag har länge tyckt att min el har varit lite för dyr, men nu såg jag i den senaste fakturaspecifikationen att min avtals period går ut den 1/10. Gick in på nätet och fick upp ögonen på ett el bolag som heter Kraft & Kultur. Dom köper in el från vatten och vindkraft och dom är den näst billigaste av alla elbolagen. Jag ringde dit och fick reda på att dom kör med en kampanj just nu, denna månaden ut och jag kunde skicka in en ansökan redan nu, fast mitt gamla avtal går ut senare i höst. Kampanj priset skulle gälla ändå bara jag skickade in ansökan innan månadens slut, sa dom. I kampanjen om man tecknande ett avtal på ett eller två år så bjöd dom på årsavgiften på 250:- och priset per kWh var 103.90 öre inklusive energiskatt. Billinge el som jag har nu så är årsavgiften 300:- och jag betalar 126,24 öre inklusive energiskatt. Jag vet att när jag tecknade avtal med Billinge el så kryssade jag i en ruta att jag ville ha ren el. Det är därför jag har fått betala så mycket. Men... hur vet man att man får ren el då? Jag frågade det när jag ringde upp dom. Jag fick reda på att Kraft & el köper bara in ren el, inget från kärnkraftverk. Och ju fler det är som köper el från "rena" el bolag, ju mer kunder tappar dom elbolag som köper "smutsigt" el. På så sätt påverkar man miljön. Så... byt nu till rena el bolag så kanske våra gamla kärnkraft verk snart går i konkurs, ha ha.

Trots det regniga vädret så blev jag på mycket bättre humör efter samtalet med Kraft & Kultur, så jag tog en tur ut till Spiken på Kållandsö. Jag har tidigare i min gamla blogg visat bilder därifrån, men här kommer lite nya som är tagna med digital kameran. Spiken är ett fiskeläger där det finns rökerier, fiskebodar, resturanger och mycket båtar. Idag så regnade det lite, men jag hoppas ni ska tycka att det är ett vackert ställe.

                    Klicka på bilderna så blir dom större.  


Av Yvonne - 15 juli 2011 13:26

 

Nu äntligen har jag fått till en bakgrund till ridån. Jag har en bok som handlar om den Victorianska tiden i England. När man viker upp boken rygg mot rygg så fälls ett hus upp, och till det finns det lite figurer och några möbler. Jag fotade av huset i går kväll så jag kankse gör en ridå med alla rummen som bakrund. Här är det barnkammaren som visas upp. Jag tycker ridån passar så bra till den här miljön.

    

Av Yvonne - 14 juli 2011 12:03

http://svenskaspel.se/?pageid=/kampanj/s...-2011&entry=2408

Nu har jag lagt in en länk till Svenska spel där ni kan rösta på på den här bilden.

  Så nu hoppas jag att det ska funka. Jag ska lägga in den på mina länkar också. Min data skärm gick sönder igår och tur i oturen så hade jag en annan gammal skärm som passade. Den funkar än men den är inte så fin att titta på, med sin gula färg. Men jag känner att ögonen mår bättre av den här, trots att allt är så mycket mindre. Jag kan som tur är ändra storleken på sidorna, om jag vill. Och det är lättare att ställa in ljuset i den. Jag har väldigt ljuskänsliga ögon. Så ljuset blir en aning skarp så åker solglasögonen på utomhus. Appropå ljus. Jag tog en bild på Smollan igår kväll. Och så här såg hon ut.

 

Lite läskigt va. Bilden kan bli bra att ha lite senare när jag ska göra någon Hallowen animation.

Här kommer en animerad spel film med en låt med Gyllene tider som passar mig.




Av Yvonne - 14 juli 2011 00:23

Min dataskärm har blinkat då och då och blivit svart, men den har alltid kommit igång igen. Och vissa perioder så har den inte blinkat och ibland så har den varit rent bedrövlig. Men nu plötsligt när jag skulle starta datorn så var den nattsvart, och nu är den nog helt död. Jaha, ingen dator utan skärm tänkte jag. Jag har en skärm nere i källaren som jag vet inte funkar på den här datorn. Därför fick jag den här skärmen med på köpet när jag köpte datorn. Sedan har jag min gamla skärm kvar, som jag hade till min första dator som var en liggande sak, men som jag inte hade någon aning om ifall den passade ihop , till den här datorn. Den är en mycket mindre skärm, och allt blir pyttesmått. Jag kunde inte gå och lägga mig för än jag undersökt saken, för då ligger jag bara och undrar, och tänker mig fördärvad. Dom här gamla data skärmarna är ju väldigt tunga, och när jag kånkade upp den gamle från källaren så var jag gla över att den inte va så stor, i alla fall. Därimot kommer det bli värre med den som nyligen dött. Får nog be min lillbrorsa om hjälp med att kånka iväg den till bilen. I vilket fall som helst så när jag kom upp, så kollade jag först kontakterna, och det verkade stämma. Kopplade ihop datorn och skärmen och sicken tur. Det funka. Men jag har blivit så bortskämd med en jättestor skärm med stora bokstäver, så det känns som jag landat i ett pyttelitet land. Jag har i alla fall en funkande dator med skärm, så det får jag väl va gla över. Det är ju det viktigaste, så jag kan hålla kontakten med mina bloggvänner. Jag visste det att något mer skulle strula. Ibland så är det så i mitt liv att det ena efter det andra jobbiga ska hända. Tänk positivt, positivt, positivt. Goonatt!  

Av Yvonne - 13 juli 2011 22:57

Att länkarna jag lagt ut inte riktigt går till sidan som bildtävlingarna finns på. En av länkarna som jag lagt ut bland länkarna har jag gett namnet PC foto tävling, då kommer man dit man ska. Och på den andra länken så får man gå till första sidan för att komma vidare, om jag inte har fel nu. Ska kolla upp det närmare igen.

Nu har jag i alla fall köpt en håv med en 2 meter långt skaft som går att skjuva ihop. När jag var på väg på fyren igen, ( det börjar kanske bli lite tjatigt nu kanske med att jag far ut till fyren varje dag). Så var det skyltar uppsatta om att det såldes fiskeprylar för nästan halva priset borta vid Rörstrand. Såklart att jag vände fronten på bilen ditåt. Väl där så blev jag alldeles sjuk av längtan efter en ny haspel rulle. Men jag får hålla mig ett tag till. Jag köpte en håv i alla fall för 150 kr. Varför jag vill ha en ny rulle beror på att den jag har, är så knagglig. Det är som att veva på en pepparkvarn nästan. Jag vill ha en som är mjuk och fin så man känner minsta lilla ryck.

For sedan vidare ut mot fyren men ingen fisk blev det för mig. Däremot fick jag en abborre av min gamla fiskarvän, som hjälpt mig mycket. Han slänger alltid tillbaks sin fisk ut i sjön igen, oavsett vad det nu är för något. En annan fiskare som dök upp där för första gången, fick en liten gädda.

Här kommer lite mer bilder däruti från plus bilder på min gamla kära bil, hi hi.

               

Av Yvonne - 13 juli 2011 16:24

 

http://svenskaspel.se/?pageid=/kampanj/sommar

Min mage är lite olag, kanske pg. av den stress jag känner inombords. Det är mycket pg. av bekymmret med bilen och hur jag ska kunna leva utan bil längre fram. Jag tror inte jag klarar av det med mina besvär, och inte kan jag ha en bil som jag får ont av att sitta i. Hade ett himla besvär att hitta en annan bil sist när jag fick skrota min gamla Sierra, och jag fick gräsligt ont av att provsitta andra bilar.

 Det är knappt jag vågar köra den här bilen för jag är så rädd om den. Jag är en orolig själ som känner mig fången i en kropp som gör ont. Det är så mycket jag vill se och göra. Därför hispar jag upp mig så lätt när det plötsligt inte går som jag vill, speciellt om det kostat, eller kostar en massa pengar.


Idag har inte dagen varit så lätt, för magen har varit si och så. (Det började igår redan då jag fick åka hem lika fort som jag kommit ut till fyren, pg. av att magen blev orolig). 

 Jag har suttit framför datorn och velat fram och tillbaka idag. Har blivit facebook vän med en klasskamrats dotter och vi har tittat på varandras bilder inne i face book. Hon är väldigt hästintresserad.

Nu har jag också ställt upp i en fototävling till, inne på svenska spel. Jag har bilden med på "Kinda" som går på bete nu ute på Kållandsö, tillsammans med Mallens gamla stall och beteskompis.

Gå in på länken under bilden och rösta på min bild  om ni vill.

En sak vet att jag att jag inte ska göra, börja spela bort en massa pengar. Det räcker med en triss lott, någon gång då och då.

Av Yvonne - 12 juli 2011 19:30

www.tavling.idg.se Har en länk dit bland mina länkar om ni också vill vara med. Man får ha med flera bilder om man vill och jag har valt dom här.

           

Obs! Om det skulle hända att bilden med Milles och hans ägare skulle vinna, om det nu skulle hända, så får vi dela på priset. Men... sådan tur har jag nog inte. Det har bara jäklats på senare tid med bilen. Först så spricker det i lacken runt låset. Min ford vän har tittat på det och säger att lacken är tunn, och han som lackat säger att det beror på att det är spacklat under och att plåten är tunn och rör på sig när man vrider på nyckeln när man öppnar dörren. I vilket fall så får han titta på det senare. Sedan så blev det kortslutning i batteriet, och så har det gått hål på det lilla röret till bakre burken på avgas röret. Batteri och en ny burk, inköpta på bilallt, med min rabatt kommer gå på ca 1400:-. Jag får låna ett batteri så länge till slutet på September då jag sagt att jag ska ha sparat ihop pengar till det. Men jag har inte råd att åka någonstans, så därför blir det att jag står och fiskar nere vid fyren för att få lite ro. Förra året stod jag också där ute, men då var det för att jag skulle slippa tänka på vad jag skulle göra till hösten. Jag tog bort min goa lilla pålle då. Jag hade redan bestämt mig på våren då inte någon ville hålla vad han lovat. Det gick bara inte ihop med ekonomin och jag har försökt så länge med att få ha kvar Mallen, för han var mitt lilla stora barn.

Nu när det jäklats så mycket med bilen så vill jag ha lite annan roligare spänning, som att ställa upp lite i fototävlingar blandannat. Vem vet. Jag ska nog ta och köpa en trisslott också. Har varit inne på Tradera och tittat lite på haspelrullar. Skulle så gärna vilja ha en ny, och vem vet om jag kan vinna en rulle billigt. Jag vann för några veckor sedan 4st NGK tändstift, alldeles nya för 13 kr. Allt som allt blev det 49:- med porto. Dom kostar minst 50 kr st annars. Det är rikitigt skoj att göra sådana fynd.  

Obs! Glöm inte Morden i Midsommer ikväll. Jag tycker den nye Barnaby verkligen är bra.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards