Bobacken

Alla inlägg under april 2012

Av Yvonne - 24 april 2012 10:39

Och på promenaden så försvann mina solglasögon någonstans. Jag har ljuskänsliga ögon, så även om solen kanske inte lyser så tar jag på mig solglasögon. Igår så hade också lite huvudvärk och yrsel, och då är ett par solglasögon bra att ha. jag hade på mig dom på eftermiddags promenaden, och när jag sedan varit hemma ett litet tag, så undrade jag vart jag lagt dom. Jag letade hela kvällen, överallt, och även nu på förmiddagen. Dom var inte så dyra men jag känner mig lite handikappad utan dom. När jag nu försöker minnas vad jag gjorde under promenaden, så misstänker jag att jag kanske tappat dom ute i skogen, inte långt hemifrån. Jag tror om jag inte minns fel nu, att jag tog av mig dom när jag gick in på skogs stigen. Jag kom till ett ställe där stigen delar sig och stannade till och tog av mig hörlurarna till mobilen. Jag hade under promenaden lyssnat på radion och nu ville jag lyssna på fågelsång. Just där, där villornas trädgårdar slutar och skogsdungen börjar så vimlar det av fåglar. Jag tog fram mobilen och provade om jag kunde spela in lite fågelsång. Å visst gick det och det lät faktiskt rätt bra. Precis när jag stängt av mobilen så kom en granne med sin hund. Samtidigt dundrade åskan till och jag ropade: Hörde du åskan? Var det den som small till, sade hon tillbaka. Åskan dundrade till ett flertal gånger till och jag sa: Det är bara den 23 April och det åskar. Ja vädret är allt bra upp och ner nu för tiden sade grannen. Hon gick iväg och jag stod kvar en liten stund och hörde på fågelsång, men gick sedan med snabba steg hemåt när några regndroppar föll. En liten stund senare när jag stod på balkongen och drack lite kaffe, så öste regnet ner. Någon åsk hördes inte mer i alla fall. Jag undrar ja om jag inte kan ha tappat glasögonen där ute i skogen. Jag ska ta en tur dit lite senare efter middagen. Jag ska ta och köpa ett par glasögon snören att sätta på solglasögonen. Det har jag satt redan på ett av mina läsglasögon, och dom är väldigt bra att ha. Sent igår kväll så målade jag lite igen i ArtRage. Jag har målat om den svarta hästen jag gjorde, och försökt måla honom så han liknar Milles som väldigt ung. Milles är en skimmel och är nästan helvit nu. Men när han var unghäst var han mörkgrå med ljusare man. Jag fick se ett gammalt foto på honom som unghäst, för något år sedan, och jag trodde först inte på att det var Milles som jag såg.


   


   

Av Yvonne - 23 april 2012 11:09

Men jag har inte något mobil abbonemang med surf i. Jag skiftade telefon, vs. jag satte i simkortet i den nya mobilen, igen. Jag skiftar ibland när jag saknar min gamla mobil. Den är en ihopfällbar mobil som är liten och passar så bra i handen, och den ser fin ut. Men den har ett par år på nacken. Jag har bilder där i som jag ville ha tag i för ett tag sedan, och skiftade då från min nya till den gamla. Nu igår så skiftade jag tillbaka till den nya, och så fort jag hade gjort det, så fick jag ett meddelande om att telenor skulle skicka en uppdatering som skulle sparas ner i mobilen. Det var ett mms och en internet uppdatering. När det var gjort så upptäckte jag att jag kunde gå ut på nätet, och att flera direkt länkar till olika sidor på nätet, blivit installerade i telefonen. Jag blev lite orolig och tänkte: Har mitt abbonemang ändrats nu. Jag slog på min dator och gick in på telenors hemsida och logga in för att se om abbonemanget ändrats. Men det hade det inte, så jag blev lättad. Kollade min faktura hur mycket jag hade ringt för hittils, och den var på ca lite över 2 kr. Försökte se sedan vad det kostade att gå ut på nätet, och såg något som hette datatrafik 15:- MB. ? tänkte jag. Är det bildernas storlek? Innan jag hade slagit på datorn så hade jag varit ute och surfat med mobilen, och varit inne i min blogg som jag gjort en länk till på mobilen. Jag hade kommit på hur jag kunde ladda hem bilder jag har i bloggen´, och jag hade laddat hem en animation som jag nu senast lagt upp där. Den med texten: Ha en bra dag. Jag beslöt att ringa till telenor och vad jag misstänkte så hade det med bildernas storlek att göra, och jag fick ett råd att ta det lungt med surfandet med mobilen, eftersom jag inget susrf abbonemang med mobilen hade. Det kunde bli riktigt dyrt om jag inte var försiktig. Jag har ett pott abbonemang på 99:- som jag får ringa och sms:a upp mm. Och jag ringer knappt upp den summan per månad. Idag är det måndag och vardag, och nyss så loggade jag in på telenor igen för att kolla hur mycket jag hade sufat för på mobilen. Igår stod det att jag använt mobilen för lite över 2:-. Idag var det uppe i lite över 11:- och då hade jag laddat ner runt 5 bilder från min blogg och tittat runt lite på på telenors och andra hemsidor. Det var ju inte så farligt trotts allt, och jag har kommit på att jag kan använda mina egna animationer i mobilen. Jag får bara kolla upp hur stora dom är först, så det inte drar iväg alltför mycket. Jag betalar 99:- i månaden som jag kanppt ringer upp för. Varför inte ladda hem lite roliga bilder från min egen blogg då. Jag är bara lite orolig för ev. virus som finns ute på nätet. Men om jag håller mig till endast bloggen, så kanske det inte är så farligt. Ha det gott så länge.


 

Av Yvonne - 22 april 2012 09:18

Ca 15:00 om jag inte har fel så börjar själva finalen i världscup hoppningen, då dom 25 bästa, om jag inte har fel nu, ska hoppa efter flera utslagningar. Bengtsson ska vara med vet jag, men vart Malin tagit vägen, det har slunkit mig förbi. Vädret är blött ute idag och jag hade tänkt spela in finalen, för jag tänkte åka ut till Milles och shinja och borsta upp dom en sista gång, där dom står nu. Imorgon åker dom ut till betet på Kållandsö. Mallen tyckte så jättemycket om att vara där, och det var han inte ensam om att tycka, för det är en så´n himla fin plats att vara på.


  


 

Av Yvonne - 21 april 2012 10:45

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.


Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj 

 

                

 

 <div><a href="http://unicef.se/ad/B4F3C6?target=/sprid-budskapet/bloggkampanj"><img width="250" height="250" src="http://banners.unicef.se/banner-fvu2012-250-250.jpg" alt="För varenda unge"></a></div>

Av Yvonne - 20 april 2012 20:53

Men nu måste jag lungna ner mig, för ögonen har blivit lite för mycket irriterade. Har varit inne i Gimp som jag installerat om, och där har jag nu målat å ritat en ny svart häst, på frihand ur fantasin. Jag blev lite irriterad inne Gimp, när jag använde pennan till att klicka runt. När jag klickade på olika ikoner så hoppade det tillbaka då och då till den gamla inställningen. När jag skulle förstora bilden så blev förstoringen plötsligt jättestor eller tvärtom. Jag kom på mig med att trycka med pennan lite för hårt, och det gick mycket lättare sedan när jag var försiktig. Men jag klickar nog runt med musen inne i Gimp, det känns stadigare och jag hamnar lättare på rätt ikon då. Däremot går det som fisken när jag ska måla och rita. Jag tror jag vet varför det är lite jobbigt att klicka runt med pennan. Ikonerna i Gimp är lite små, och jag hamnar lätt lite på sne. Ha det gott, nu släcker jag ner.


 

Av Yvonne - 20 april 2012 13:13

Det regnar för fullt ute, och mitt upp i allt så kom cirkus Maximum rullandes i morse. Jag blev väckt av lastbilarna som dundrande for förbi på gatan utanför på väg till Lidåkersplanen. Fy vilket jobb det måste va och arbeta på en cirkus, speciellt i  dåligt väder och bo i husbilar och i små husvagnar. Och att sätta upp ett stort tält när det regnar och blåser för fullt, det kan inte va så roligt. Det är inneväder idag och jag passar på att städa lite, och rita färdigt draken som jag började på för en vecka sedan. Färdig vet jag kanske inte om den är, eller? Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Ska jag låta den vara som den är, eller ska jag färga draken lite i brun färg. Jag är bara lite rädd att jag ska göra något som förstör den. Det är mycket lättare att rita och måla i datorn, för då är det lättare att rätta till fel som man gjort.


  

Obs! Klicka på bilden så blir den större.

Av Yvonne - 20 april 2012 08:50

Och det börjar idag kl. 16:00 på 2:an med dressyren. Nu kommer jag sitta fastnaglad vid tv:n i helgen, men till söndag så får jag nog spela in själva final hoppningen, om den sänds mitt på dagen. Hoppas bara våra svenska ryttare Rolf-Göran och Malin har turen på sin sida och får vara med i själva finalhoppningen. Mycket kan ju hända även om man gör sitt bästa. Dom har ju varit med förr, så dom vet ju hur allt går till, och deras nerver är det ju ingen fara med, vad jag förstått. Hoppas dom svenska dressyr ekipagen är i toppform och visar var skåpen ska stå. Ni ska bara veta vilket jobb våra ryttare lagt ner på sina vackra hästar som dom tränat upp till toppnivå. Det gäller att både ryttare och häst har den kapacitet som gäller för att komma upp till denna nivå. Dom är elitidrottare presic som våra andra vanliga idrottare, men här är det djur som är med i leken och som man tränat upp i världscupklass. Den som alldrig suttit på en häst och tror att det är hur enkelt som helst, borde testa någon gång att grensla en häst. Då får ni se att det inte är hur lätt som helt. Ha det gott så länge, å ha en skön helg.


 

Av Yvonne - 18 april 2012 21:57

Och så här målade jag av Milles från fotot som jag laddade upp. Jag har många fina bilder som jag skulle vilja måla av, men dom får jag ta senare när ögonen inte är så jobbiga.



               

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards