Bobacken

Alla inlägg under april 2012

Av Yvonne - 18 april 2012 20:05

Det var lite kyligt ute på balkongen idag så jag satt vid datorn lite istället. Bredvid mig hade jag ställt en kastrull med vatten i som jag kokat upp. På soffbordet hade jag också ställt en kastrull med uppkokat vatten, å det har väl blivit lite bättre tycker jag, men det kommer ta tid för ögonen att bli normala igen. Någon tittade in i bloggen och varnade mig också för luftfuktarna som jag hängt på elementet. Dom är inte farliga i sig, men man får inte glömma att diska ur dom emellanåt. Det bildas farliga bakterier i dom skrev hon. Jag är väl medveten om det. Har en fruktskål i köket med snäckor och glas stenar i, fyllt med vatten. Mina katter gillar att dricka ur den, och Smillan brukar sitta där och skvätta och plocka upp snäckorna och stenarna. Den skålen blir grön av alger om jag inte diskar ur den, och katterna vill då inte dricka vattnet. Förr hade jag guldfiskar också, i en rund skål, och glaset blev grönt av alger och vattnet började lukta unket om jag slarvade med att göra rent. Och dom stackars små guldfiskarna som simmade runt där i, mådde nog inte så bra heller. Ingen mår bra av dåligt vatten, och när vattnet dunstar så sprids bakterier i luften. Vattnet smakar inte heller så gott om det stått ett tag. Jag glömde kvar en vattenflaska en gång, och sedan hade jag tagit en ny flaska som jag fyllt med vatten. Sedan så råkade den gamla flaskan hamna bredvid den nyfyllda flaskan och jag råkade ta fel flaska när jag skulle dricka. Vattnet smakade unket och mosigt, som gammalt sjö vatten, urk! Nog pratat om vatten innan ögonen torkar ut. Här kommer målningen som jag pratade om tidigare. Ha det gott.


  


Jag har ritat/målat hästen på fri hand. Det är en fantasi häst målat från huvudet.

Av Yvonne - 16 april 2012 09:49

Luften är alldeles för torr inom hus och en vän har tippsat mig om luftfuktare som man hänger på elementet. Det är därför mina ögon är så gräsligt torra. Ögonen mår bättre när jag sitter ute på balkongen men så fort jag går in så börjar det svida i ögon. Jag får ta på mig läsglasögonen för att skydda ögonen när jag är inomhus. Sent igår kväll så satt jag och försökte göra ett par provisoriska luftfuktare av några plast och glas flaskor. Jag hittade en påse med gamla gardin "krokar" som jag böjde till lite så jag skulle kunna hänga dom på elementet. Sedan tog gummiband och snodde runt flaskorna så gott det gick och hängde sedan flaskorna mot elemenetet efter att jag fyllt dom med vatten. Jag ska göra några till tänkte jag men det ser ju inte så välldigt snyggt ut. Men det är ju snart sommar och då blir ju luften automatiskt fuktigare igen, så jag får ta och skaffa några finare luftfuktare lagom till hösten igen. Men... kan någon tippsa mig om var man kan köpa sådana man hänger på elementet? Jag vet att Sparköp har, men jag tycker inte dom är fina. Jag skulle vilja ha några som har en neutral färg på sig. Sedan finns det ju dyrare luftfuktare också som man ställer inne i rummet. Någon som kan ge mig lite tipps?

Av Yvonne - 12 april 2012 19:37

Nu tänker jag försöka hålla mig borta från datorn ett tag. Mina ögon mår inte bra. Jag var inne i en affär för att titta på akvarellblock, men expediten tyckte jag skulle titta in imorgon istället för då skulle han få in mer material. Jag nämnde att jag hade väldigt torra ögon och att jag suttit lite mycket framför datorn. Då frågade han om jag hade en gammal skärm, och min skärm, den är nog från stenåldern nästan. Han sa att gamla skärmar avger en farlig strålning som kan bränna och torka ut ögon och hud. Expediten berättade att en vän till honom satt och spelade nätterna igenom förr, och han såg ut som en röd kräfta i ansiktet efter åt, och ögon blev torra och röda. Jag själv har förövrigt väldigt torr hud och och lider av för torra slemhinnor i kroppen. Att jag har en gammal skärm gör ju inte saken bättre. Jag har en vän som har en plattskärm som jag ska få, när vi till slut hittar en tid som passar oss båda att träffas på. Tills dess tar jag det lite lugnt med datorn, eller försöker göra det. Jag kan knappt titta på kvällarna efter att jag suttit framför datorn en stund. Jag får ligga och blunda och lyssna på tv:n istället för att ögonen har blivit så irriterade. Så ni får ha det så bra så länge, så hoppas jag att ögonen blir lite bättre så småningom. Dom brukar bli bättre när värmen kommer tillbaka och det blir lite fuktigare luften igen.


 

Av Yvonne - 12 april 2012 12:01

Tidigare så övade jag på att teckna vattenskum. Jag tecknade på en pad för vattenfärger och jag målade med akvarell pennorna och lite pastell krita. Men sedan lät jag målningen va, för jag tänkte jag skulle spraya den med Fixit spray. Men sedan jag jag varit lite irriterad på det grova papperet som lyste igenom. Så idag tog jag penslarna och fyllde i med vatten så färgerna skulle flyta ihop och bli mörkare. Jag ska skaffa ett riktigt akvarellblock någon gång som gör att akvarell pennorna kommer till sin rätt. Jag satt ute på balkongen och målade, trotts att det var lite kyligt. Men mina torra ögon mådde bättre där, så idag ska jag försöka hålla mig borta från datorn. Jag kunde knappt titta något igår kväll och ögonen var illröda. Ha det gott så länge.


     

Av Yvonne - 11 april 2012 17:18

Det är ruggigt väder ute och jag har inte varit ute än, men jag ska ta och åka och handla snart, om inte en vän hör av sig förståss. Jag passar på att damma och städa lite samtidigt som jag emellanåt sitter och kluddar i ArtRage. I förmiddags så laddade jag upp en bild på Milles ArtRage, och sedan laddade jag upp samma bild fast som bakgrund så man såg konturerna. Bilden är inte i samma kvalité eller har samma skärpa som original bilden men man ser konturerna så man kan rita av dom. Sedan laddade jag upp bildens färgskala i pennan, så när jag sätter spetsen mot bilden så hamnar rätt färg på rätt ställe. Men sedan är det inte bara å måla på, utan man får vara noga med att välja storleken på penseln eller pennan, och vara försiktigt så färgerna inte blandas för mycket med varandra utan hamnar på rätt ställe. Det hade varit lite för enkelt annars. Mina ögon är torra fortfarande och jag får ta och köpa en tub till snart med Viscotears. Men nu får jag lugna ner mig med datorn för idag. Ska bara kolla med en vän om om det blir ett besök. Ha det gott på er så länge.


 

Av Yvonne - 10 april 2012 23:14

Jag har suttit en stund nu på kvällen och undersökt ArtRage lite mer. Det finns även filmer på youtube där man kan se vad man kan göra i programmet. Med ArtRage så följde det med instruktion i pdf format, men det är på engelska och mina ögon är inte så roliga just nu så jag ids inte anstränga dom med att lus läsa den engelska texten så noga. Men jag har kommit på hur man kan fuska. Man kan ladda upp en bild i själva bakgrunden, ungefär som om man lägger ett tunnare papper över en bild och ritar av bilden under. Men det här är ännu bättre. Jag kom på det medans jag följde konturerna att samtidigt så ändrades färgen medans jag förde pennan över bilden. Då bytte jag till tush eller vattenfärgs pennan så pennudden blev bredare. Ha! Nu var det bara att måla på, men man fick va försiktigt för dom olika färgerna kunde flyta in i varandra om jag rörde pennan för yvigt. Jag hade lagt upp en bild på en av krasse blommorna som jag tagit en bild på förra sommaren. Och här är resultatet. Nästa gång ska jag testa olje färg eller krita. Mina ögon är inte så roliga just nu så det var skönt att slippa anstränga dom när det gick så lätt.


  


Jag kom på precis nu att jag inte får glömma att köpa lite mer blom eller så jord. Det är snart dags för att plantera krasse fröna igen. Det finns inget som luktar så gott som blomkrasse. Dom växer på en hemmagjord spalje ute på min balkong varje sommar.

Av Yvonne - 10 april 2012 12:34

Igår kväll inne i Facebook så var det en som frågade om jag kunde rita drakar. Nja inte så bra för jag ritar inte så mycket sådana, och om jag skulle så skulle dom se löjliga ut. Det beror på hur man ser på drakar förståss, jag gillar Walt Disney och jag skulle nog rita en drake som såg ut Kalle Anka eller någon av dom andra figurerna som Disney har. Men senare på kvällen så började kludda på något, inget speciellt från början, och sedan fick jag en bild i huvudet av en dinosarie, eller något som liknade en i alla fall. Jag gjorde inte färdigt den för klockan tickade iväg och ögonen blev mer och mer torra. Men idag så gjorde jag färdig den. Här kommer resultatet och jag hoppas den liknar någon slags Dino. Det blev en dinosarie ritad från fantasin. Jag ska senare försöka mig på en drake, om jag kan se en sådan från fantasin inne i huvet. Jag får väl tänka på en häst och en dinosarie samtidigt och korsa dom, och så lägga till någon slags flygande ödla däremellan.

Ha en bra dag.


 

Av Yvonne - 9 april 2012 19:56

Men mest har jag legat i soffan och blundat, för ögonen är otroligt torra. Jag får smörja dom stup i kvarten med Viscotears, men jag hoppas snart när det blir varmare att luften ska bli fuktigare så ögonen blir bättre. Nu har jag i alla en stund suttit och lekt lite in ArtRage. Målade Mallen så gott det gick ur minnet, men slängde ett get öga upp på en teckning av Mallen som jag har hängandes bredvid. Nästa gång jag målar av honom så ska jag ladda upp en bild av honom i programmet och ha hängandes bredvid. Ha en riktigt god kväll på er.


  


Bilden ska föreställa när han var yngre, han hade lite mer man då på den tiden och luggen var längre.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards