Bobacken

Alla inlägg den 10 april 2012

Av Yvonne - 10 april 2012 23:14

Jag har suttit en stund nu på kvällen och undersökt ArtRage lite mer. Det finns även filmer på youtube där man kan se vad man kan göra i programmet. Med ArtRage så följde det med instruktion i pdf format, men det är på engelska och mina ögon är inte så roliga just nu så jag ids inte anstränga dom med att lus läsa den engelska texten så noga. Men jag har kommit på hur man kan fuska. Man kan ladda upp en bild i själva bakgrunden, ungefär som om man lägger ett tunnare papper över en bild och ritar av bilden under. Men det här är ännu bättre. Jag kom på det medans jag följde konturerna att samtidigt så ändrades färgen medans jag förde pennan över bilden. Då bytte jag till tush eller vattenfärgs pennan så pennudden blev bredare. Ha! Nu var det bara att måla på, men man fick va försiktigt för dom olika färgerna kunde flyta in i varandra om jag rörde pennan för yvigt. Jag hade lagt upp en bild på en av krasse blommorna som jag tagit en bild på förra sommaren. Och här är resultatet. Nästa gång ska jag testa olje färg eller krita. Mina ögon är inte så roliga just nu så det var skönt att slippa anstränga dom när det gick så lätt.


  


Jag kom på precis nu att jag inte får glömma att köpa lite mer blom eller så jord. Det är snart dags för att plantera krasse fröna igen. Det finns inget som luktar så gott som blomkrasse. Dom växer på en hemmagjord spalje ute på min balkong varje sommar.

Av Yvonne - 10 april 2012 12:34

Igår kväll inne i Facebook så var det en som frågade om jag kunde rita drakar. Nja inte så bra för jag ritar inte så mycket sådana, och om jag skulle så skulle dom se löjliga ut. Det beror på hur man ser på drakar förståss, jag gillar Walt Disney och jag skulle nog rita en drake som såg ut Kalle Anka eller någon av dom andra figurerna som Disney har. Men senare på kvällen så började kludda på något, inget speciellt från början, och sedan fick jag en bild i huvudet av en dinosarie, eller något som liknade en i alla fall. Jag gjorde inte färdigt den för klockan tickade iväg och ögonen blev mer och mer torra. Men idag så gjorde jag färdig den. Här kommer resultatet och jag hoppas den liknar någon slags Dino. Det blev en dinosarie ritad från fantasin. Jag ska senare försöka mig på en drake, om jag kan se en sådan från fantasin inne i huvet. Jag får väl tänka på en häst och en dinosarie samtidigt och korsa dom, och så lägga till någon slags flygande ödla däremellan.

Ha en bra dag.


 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards