Bobacken

Alla inlägg under april 2012

Av Yvonne - 9 april 2012 11:50

Igår på eftermiddagen så tog jag en åktur med bilen efter att jag handlat lite. Jag hade vaknat med huvudvärk och jag kände att jag behövde se lite andra vyer för att må bra i huvudknopp och själ. Naturen får mig att må bra och att köra min fina lilla bil.   Jag gillar verkligen dom nya sommardäcken jag satt på. Det är som att köra en alldeles ny bil   Mina ögon har dock blivit extremt torra igen, antagligen pg. av att det blev kallare väder. Men i mitten på veckan säger dom att då kommer det bli varmare väder igen.

Idag regnar det här där jag bor, så idag kommer jag nog hålla mig helt inomhus. Har dock öppnat fönstren för att få in lite mer fuktig luft som kan hjälpa mina ögon att inte bli så torra. Kallt blir det ju, men jag får klä mig lite varmare istället.

Jag hade med mig kameran igår på min biltur, och jag tog en sväng upp på Kinnekulle och stannade till vid Munkängarna vid Hellekis säteri. Det är ett natur reservat där, för naturfloran som finns där uppe på Kinnekulle, är väldigt speciell, för hela Sverige. När jag sedan åkte vidare hemåt, så fick jag syn på en flock hjortar som sprang in i en annars tom hage. Förr så betade det en massa hästar där, men nu brukar det gå får där på somrarna. Försökte få dom att synas på kamera linsen, men när dom fick syn på mig som gått ur bilen, så sprang dom iväg igen. Fick i alla fall några bilder på dom, och jag hoppas ni kan se att det är hjortar. Några av dom hade jätte stora horn. Jag ska senare i vår när allt har blivit lite grönare ta en sväng upp till Munkängarna igen.

(Klicka på bilderna för att se dom i större format).


                                                 




Av Yvonne - 7 april 2012 10:58

Idag skiner solen här hos mig och det ser kallt ut, och marken den är snö täckt.  


Jag undrar hur många det är på gatan utanför som satt på sommardäck. Det är nog ett flertal tror jag.


  


Så såg frukosten ut hemma hos mig idag. Det är ju påskafton och då ska man ju äta ägg. Jag för min del är ingen stor ätare på ägg, pg. av att min mage blir lite konstig. Jag vill att min mage ska må bra för jag har haft gräsligt ont i den yngre dar. Så hädanefter försöker jag hålla mig till mat som håller min mage lungn. Vissa saker kan man inte ignorera i livet, så är det bara. Nu får ni ha en riktigt fin påskafton på er, och om ni måste ut så kör väldigt försiktigt, speciellt ni med sommardäck. Och... ät lagom med ägg nu och festa lagom likaså.


 



Av Yvonne - 6 april 2012 22:06

Som följde med skrivplattan. Jag har avinstallerat Artweaver eftersom jag tyckte det inte gick att rita så bra där med skrivplattan, då gick det bättre inne i Gimp, och så är det onödigt med så många bild och ritprogram som saktar ner datorn. Jag har nu usttit och gjort lite bilder både i Gimp och i ArtRage, men jag får lära mig mer om ArtRage och träna mig på att måla mer. Den sista tiden har jag målat och ritat väldigt mycket, och det har jag inte gjort på många år. När jag är mer van med ritplattan och ritprogrammen så ska jag göra mer animationer igen.


    


Hoppas ni tar det lugnt ute i trafgiken också, nu när det kommit snö igen och vägbanorna frysit på. Dom här 2 bilderna gjorde jag inne i Gimp, innan jag laddade ner ArtRage.


    


Och dom två sista bilderna, en på en blomma som ska föreställa en solros, med lite för lite blad. Den var den första bilden jag försökte måla i ArtRage. Man laddar upp en bild som man sedan kan lädda upp även i färgpaletten bredvid. Och på så sätt får man samma färger som bilden innehåller.

Den andra bilder föreställer Zimba, ett av mina marsvin som jag haft. Ha nu en god fortsättning på påskhelgen. Idag har jag inte satt min fot utomhus, utan mest vilat, sett på tv eller suttit vid datorn. Hoppas jag kan sova sedan bara. Ha det gott.

Av Yvonne - 6 april 2012 12:35

Och jag har redan provat att måla med den inne i Gimp. Jag fick bara ställa in den så jag slipper röra på hela armen upp och ner över plattan, för det var jobbigt. Precis som musen så kan man ställa in den i olika lägen. Nu är bara mina ögon så himla torra igen så efter att jag suttit och ritat och stirrat på skärmen så måste jag vila ögonen ett tag. Ni får ha en riktigt skön långfredag på er. Det är rått och regnigt ute idag, å det passar ju rätt bra när det är långfredag. Glad påsk på er igen.


 



Av Yvonne - 5 april 2012 17:11

Har precis varit och hämtat den och tagit upp den ur paketet. Tyvärr så finns det ingen manual på Svenska, så jag får väl följa den engelska så gott det går. Hela 4 st olika cd plattor följde med, och det var viktigt att intallera rätt cd från början står det, och att man ev. skulle få avaktivera antivirus programmet. Jag får kolla upp det med en vän först om man behöver det med Essentiels. Imorgon så är det långfredag och så ska det visst bli riktigt ruggigt väder. Då kan jag sitta och mixtra med ritplattan och se hur den fungerar. Efter att jag varit inne här i bloggen så tänkte jag dammsuga lite inför helgen.


    


Det ska bli spännande att testa den här och se hur den funkar.


Glad påsk på er så länge.


 

Av Yvonne - 3 april 2012 09:59

Jag kollar runt på nätet vad en ny toasits kostar. Jag har alldrig behövt köpa något sådant förut och dom billigaste jag hittade var dom på Jula för 199:-. Sedan steg priserna och jag antar att man kan få hur dyra som helst, beroende på vad för material toatitsen är tillverkad i. Enligt måtten så ska toasitsarna från Jula passa, och jag anar nu varför toasitsen sprack. Dom har börjat att lossna och kana runt på toastolen, och då kan det ha blivit spänningar i plasten. Det var Fenixmona som fick mig att tänka till lite, så jag har nu kollat sitsen ordentligt hur den satt. Skruvarna under hade skruvat upp sig på ena sidan och fått sitsen att kana runt lite. Jag får ta en dag längre fram och åka till Jula i Skara och köpa en ny, men så länge får jag sätta mig lite försiktigt på stolen så jag inte får några tjuvnyp. Obs! Jula har toasitsar med motiv på. Det kanske vore något. Badrummet blir ju lite mer personligt . Vad sägs om en guldfisk på locket hi hi hi.


  

Mitt badrum har havsgrönt klinker (mosaik), så jag vet inte om den sitsen skulle passa. Men mina missar skulle nog kanske gilla den.


  

Smillan älskar badrums mattan, och om jag inte kan hitta henne någon annanstans, så brukar hon ligge inne i badrummet i mörkret på den. Hon är lite svår att se ibland om det är mörkt i lägenheten.

Av Yvonne - 2 april 2012 18:17

Jag satt på toaletten, och samtidigt ibland, så brukar jag göra två saker. Göra rent i kattlådan som står precis framför mig. Jag lutade mig framåt och började göra rent i lådan. Pang sa det, och jag kände att något blev instabilt. Va hände nu tänkte jag. När jag lutade mig tillbaka så både kände å hörde jag att något hänt med sitt ringen. Jo då, den hade spruckit och gått helt av. Jag tror jag har gjort rent kattlådan och suttit på toa samtidigt minst 1000 ggr. sedan dom renoverade badrummet, utan att det hänt något. Men nu blev det väl för mycket hi hi. Så stor är jag väl inte tycker jag. Jag är lite över 172 cm lång och väger runt 77 kg. Jag pendlar mellan 76 å 79 från dag till dag. Det beror på vad vågen är på för humör. Men mest står den på 77 eller 78. Många har klagat på badrumsgrejorna efter renoveringen och jag har tidigare fått byta ut dushslangen som drogs ut när jag fastnade i den. Det kan vilken dushslang som helst göra visserligen. Jag funderar nu om jag ska köpa en sittring med ett lock med en snygg bild på. Det kanske vore något. Så länge har jag tejpat ihop den gamle ringen, så den inte ska kunna nypa mig i rumpan när jag sätter mig på den. Hoppas ni inte tycker det blir för mycket toa humor i bloggen nu.

 

Av Yvonne - 2 april 2012 09:05

Jag börjar med det lite jobbiga. Kylet på bilen har börjat å läcka. Jag trodde först det var en gammal lagning, men då hade jag inte tittat riktigt så noga. Jag upptäckte i Fredags när jag var tog bilen ut på en sväng till Hornborga sjön. Jag såg en fläck framme vid högra sidan vid kylardelen, på marken. Jag tog och stoppade fingret i det och luktade, men jag kände ingen oljelukt. Längre ner så är kylet lagat så jag tänkte att nu har lagningen börjat å släppa. Vatten fanns det i alla fall i påfyllningskärlet. Igår så kollade jag igen, efter att jag pratat med min fordvän. Han skulle titta på kylet någon gång i veckan sa han. Då såg jag att det fanns en liten rännil från högra hörnet längst upp, där cellerna går imot "ramen". Vattnet lär inte rinna ut ur kylet på en gång. Trycket som blir i kylaren när vattnet blir varmt, pressas ut ur kylet genom sprickan. där uppe. Värre hade det varit om det varit en spricka där nere. Det var ju skönt att det var just där då tänkte jag. Min Fordvän ska kolla på det först och det går nog att laga med med något kemisk metall, eller Hagmans läckfix som skulle visst va något djävulkst bra, läste jag på nätet att någon hade skrivit. Jag bara säger det. Va bra en dator kan va att ha när man vill ha information.  Jag fick också lära mig något nytt av min ford vän igår. Man kan cella om ett kyl också, om man inte hittar något bättre begagnat, eller inte vill köpa ett nytt kyl. Det blir billigare att cella om än att köpa ett nytt sa han. Det är cellerna som går sönder i ett kyl och som får det att läcka, oftast.

Men nog pratat om läckande kyl. Jag har länge tänkt på att skaffa en ritplatta, att använda istället för musen. Men dom kostar ju lite om dom är nya. I helgen gick jag in på tradera och bjöd på olika ritplattor, men när dom började kosta flera hundra, då lade jag mig. Men så i förrgår hittade jag en ritplatta med utgångsbudet 100:-. Ingen hade bjudit på det tidigare så jag lade ett bud. Tydligen var det ingen annan som sett eller var intreserad av ritplattan, så jag vann den för 100:- plus porto 42:-. Det är en Bamboo one skrivplatta, så nu hoppas jag det ska bli lättare att rita något utan att behöva klicka så mycket. Det är roligt att få paket, fast man vet vad det är, och att man köpt det till sig själv.


Obs! Här kommer en rolig historia som jag precis hörde på Tv4.


Varför står mjölken på trappan?

Den har precis gått ut.


  

Ha en trevlig dag.


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards