Bobacken

Alla inlägg under oktober 2011

Av Yvonne - 14 oktober 2011 21:44

                               

Lite tidigt kanske, men det är så mysigt med lite ljus i höstmörkret. Dom senaste åren har jag satt upp ljusen lagom till Allahelgona helgen, men nu satte jag dit dom lite tidigare. Indian krassen har inte helt blommat färdigt än. Jag brukar låta krassen hänga kvar under vintern, och jag personligen tycker det ser mysigt ut med ljus i. Det ser bättre ut när det gröna är helt borta. Blommorna luktar helt underbart på sommaren, och nu på hösten så lämnar krassen en massa frön ifrån sig så man slipper köpa nya till våren. Tog en cyckel tur på eftermiddagen idag. Jag har inte cycklat på ett tag, och för första gången i höst så tog jag på mig en mössa för att inte få problem med bihålorna. Hoppas jag lyckas hålla förkylningarna borta. Hösten är på väg med storm steg och vintern likaså. Förra året så kom det snö vid samma tid. På Allahelgana aftonen så låg det ett snötäcke över kyrkogården när jag skulle sätta ett ljus vid minnes lunden minns jag. Inatt var det mellan 3-4 minus hos mig, och då bor jag i stan, nära sjön och där brukar det vara lite varmare. Längre ut på landet, där sjunker temperaturen ännu mer. Under cyckel turen tog jag några höstbilder innan batteriet helt tog slut. Men många träd är fortfarande välldigt gröna. Men om det fortsätter vara minusgrader på nätterna, så lär löven snabbt falla. Ha en ricktigt trevlig helg på er.

   

  

      

          

Av Yvonne - 13 oktober 2011 18:46

Blev sittandes framför datorn nu på eftermiddagen och lekte lite i Gimp. Tog en bild på mig själv och gjorde en animation med rymd tema. Fantasin var det ju inte fel på ha ha. Tänkte först på prinsessan Leia från Star Wars, men sedan med lite glitter på så såg jag mer ut som en diva, ha ha.

                         

Man måste ju hitta på något spex ibland för att få upp humöret, och då kan man ju skoja lite med sig själv. Ska göra en stegrande häst hade jag tänkt, när jag får ro att rita igen. Just nu tänker jag mest på att jag måste damma i bokyllan och bland prydnads sakerna inne i sovalkoven, men idag fick badrumskåpet sig en avduvning istället. Jag dammar lite här och där då och då. Jag var ute på Kållansö igår igen och borstade av hästarna som fäller likt ryamattor, speciellt Kinda. Milles har så korta hår så det märks inget, men Kinda fäller som om det är vinterpälsen som ska av. Jag försökte sedan fånga en gädda igen. Men fy va kallt det blåste. Det blåste rakt in mot Ullersundsbron, och jag kunde inte stå så länge och kasta förän mina muskler stelnade till och började värka. Som tur är så är det inte något fel på värmen inne i bilen, och jag drog på för fullt på hemvägen. Inte hastigheten nu alltså.

Idag har jag också varit på banken och fixat så jag nu enbart betalar mina räkningar genom internet banken. Det blir 100:- billigare om året. Förut så betalade jag räkningarna genom postgirot. Och så från den 1 Oktober så har jag ett nytt elbolag som heter Kraft och Kultur. Jag band upp mig på 2 år och slipper betala årsavgiften på 200 kr på dessa år. Dom hade ett speciellt erbjudande i sommras för nya kunder, och enligt iformationen på internet så skulle det elbolaget vara det näst billigaste i Sverige, så det ska bli spännande att se hur mycket billigare det kommer bli mot det gamla elbolaget Billinge el, det blir. Enligt Kraft och Kultur så skulle det bli omkring 1000:- billigare om året. Pengar som jag kan lägga undan till något annat.

Appråpå politiker som inte kan sköta sin ekonomi, fast dom har högre inkomst än vi andra människor, det är absolut inte ok. Vem ska man kunna lita på, om inte dom som ska leda landet inte sköter sig. Dom ska ta sitt jobb på blodigt allvar och vara ett föredömme för oss andra människor. Visst dom är människor dom också, men dom ska leda landet och bestämmer över oss vanliga människor, då ska dom också själva följa reglerna och ta konsekvenserna om dom inte följer dom. Jag känner inte för att rösta i nästa val, för vem kan man lita på igentligen? finns det någon ärlig politiker?

Av Yvonne - 12 oktober 2011 10:19

                  Från http://annemon.bloggagratis.se/

                            

               Tack så väldigt jätte mycket för awarden

                                       Annemon 


Man ska kopiera awarden och länka till den man fått den av. Sedan ska man fullborda fullföljande fem meningar.


1. När ingen ser eller hör mig ...

Svar:  Då har jag nog somnat någonstans.


2. Jag går aldrig hemifrån utan...

Svar: Min mobil, vattenflaska, V6 tuggumi, plånbok och kam.


3. Min blogg heter som den gör...

Svar: För att jag rätt och slätt heter så.

 

4. Om jag vågade skulle jag...

Svar: Det finns så mycket som jag skulle vilja våga, men pg. av kroniska smärtor så gör jag det inte för då får jag ett helsike, och det är det inte värt. Men i min fantasi så skulle jag vilja våga resa jorden runt och utforska fantastiska miljöer. Eller om jag hade pengar, bo på landet och ha lite djur.


6. Om tio år kommer jag...

Svar: Har ingen aning. Bara jag inte mår sämre och ekonomin likaså. Drömmer om en storvinst så livstandarden blev lite bättre.


Jag hoppas att det ska gå att hämta


awarden i min blogg. Annars får ni gå in på


den här länken:

http://jennyjon.bloggplatsen.se/2011/10/11/6423288-v-har-en-award/#komentarer

                

Jag önskar er en fin fortsatt Onsdag. Här lyser solen för fullt och jg ska ta en sväng ut till hästarna på Kållandsö i efter middag.

 



Av Yvonne - 11 oktober 2011 19:25

       

Efter en kall helg utan värme i elementen så har dom äntligen satt på värmen igen. Jag bävar inför hur jag ska må när vinter kylan till sist på riktigt sätter in. För att få upp humöret lite så har jag varit inne på Youtube och tittat lite på roliga filmer. Jag kopierade en filmsnutt från filmerna av Pirate of Caribbean med Johny Depp i olika scener där han spelar rolig. Såg den 4:e filmen nyligen på DVD och det börjar kännas som med Harry potter filmerna. Det är spännande att titta men det är inte riktigt tillräckligt verkligt för man vet att allt är fantasi. Jag älskar annars att fantisera och hitta på, men... jag tror det blev lite för mycket den här gången. Det är nog bara jag som inte är ricktigt på hugget just nu. Jag får nog ta och börja äta lite mer Panodil Zapp som jag tycker funkar rätt bra för mig. Under sommaren har jag bara tagit någon när jag haft huvudvärk, men under vintrarna när jag får mer ont så får jag äta dom mer ofta. Mina fingrar känns som stoppade korvar och jag känner varenda knut i kroppen och det värker och jag känner för att göra ingenting. Och då har vintern inte börjat. Vad ska man hitta på för att orka med vintermånaderna tro. Ursäkta att jag är lite gnällig just nu.   Om jag hade pengar så skulle jag köpa en varmare lägenhet så jag åtminstone slapp och frysa. Jag har många grannar här som har likadant med dragiga lägenheter och kalla golv. Ett äldre par kör som jag med värme fläktar, för dom har också problem med värkande leder och muskler. Jag får hoppas att dom i alla fall till nästa vinter kanske kommer att börja byta ut fönstren i kvarteret där jag bor. Hoppas kan man ju, men det lär nog dröja.

Av Yvonne - 9 oktober 2011 18:20

   

Alldeles framför fötterna på mig och runt om utanför och vid vassen så jagade det en eller två gäddor för fullt, när jag stod och kastade vid Ullersundsbron idag. Jag fick några botten napp alleles intill, tror jag men ingen gädda fick jag upp. Va irriterad man blir när man ser dom hoppa mitt framför näsan på en. En kille i liten båt ankrade upp vid bryggan på andra sidan och började meta, och plötsligt när jag vevade in så krokade jag en liten benlöja som inte hann undan. Det kryllar med benlöjor i vattnet där, och det är väl därför gäddorna gillar att vara där. Jag fick i alla något på kroken idag. Kyligt var det och jag var tvungen att packa ihop tillslut och sätta mig i bilen och få upp värmen i kroppen så värken och stelheten skulle lindras. I Fredags i under dagen så stängde dom av varmvattnet och värmen i elementen. Dom håller på att bygga om borta vid värmecentralen och enligt informations bladet dom satt upp i trappuppgången, så skulle värmen komma tillbaka efter 16:00 i fredags. Varmvattnet kom i alla fall tillbaka, men någon värme i elementen har det inte varit. Jag hoppas verkligen dom får igång värmen i elementen imorgon så jag slipper köra med kupéfläkten hela tiden. Tänk om jag hade en öppen spis så jag kunde elda. Det känns så gott i musklerna att värma sina värkande lemmar mot en öppen eld.

Av Yvonne - 8 oktober 2011 16:22

Går just nu på Tv4 Guld, om ni villl se John Nettles i yngre version. John Nettles brukade ju spela Kommisarie Barnaby i Morden i Midsommer framgångsrikt. Jag upptäckte idag att dom visar polis serien Bergera´c från 80-talet där han också spelar polis. Kolla in film snutten här som jag kopierat från Youtube.


        

På Tv4 Guld visar dom många andra fina gamla serier som floden blev mitt liv och tillbaka till Eden som dom visade precis sista delen av häromdagen.


Av Yvonne - 7 oktober 2011 20:01

Nu har jag gett mig på att göra en egen animation på en häst som skrittar, med en indian på ryggen. Det ser lite roligt ut när hästen går. Den vaggar framåt och ser stel ut ha ha. Det är 4 tecknigar som jag lagt ihop till en rörelse i bildprogrammet Gimp. Jag ritade hästen i mindre skala så det skulle gå lite fort. Därför är den kanske inte så tydligt i bilden. Kul att få ihop något eget till en rörelse. Gjorde 2 animationer. En utan bakgrund och en med.

  

                                                                                 
        


Idag tog jag åter en sväng ut till Kållandsö, på efter middagen när regnet o rusket äntliget dragit bort. Milles ägare var hos hästarna och vi hade en trevlig pratstund. Stannade åter på tillbakavägen vid Ullersundsbron och kastade lite. Det var helt vindstilla och himlen nästan molnfri. Fick inte upp någon gädda den här gången heller, men några "botten napp" som släppte nästan lika fort som draget fastna, så... det kanske var en gädda också. Det blir nog en kylig natt, inatt och jag hörde på Rapport att Kiruna har fått rikligt med tung och besvärlig snö. Mer snö uppåt landet verkar det bli, på söndag eftermiddag.

                      

Av Yvonne - 6 oktober 2011 19:42

Jag hade inte kameran med mig på promenaden så bilden blev inte så tydlig. Men färgen var kopparfärgad och den var för lång för att komma från en ödla. Svanstippen var halvft bruten på mitten men hade inte helt gått av, men gått av en bit längre upp mot kroppen.

                            

Jag vet att ödlor kan tappa svansen om dom blir fasttagna i svansen av något rovdjur. Och kopparormen som igentligen inte är en orm, utan en ödla utan ben, har jag för mig tappar också sin svans om någon försöker ta den i svansen.

Jag tog en promenad nere vid "Villadiakomina", (vet inte om jag stavade rätt nu) för att få frisk luft efter att varit inom hus hela dagen. Det har blåst och hällregnat som skam här, och kyligt har det blivit. Jag skulle ha haft kameran med mig för det var så fint utöver vattnet i Kinneviken. En jättestor röd lastbåt stövade ut från Lidköpings hamnen, men mobilens kamera kunde inte zooma in båten så bra så bilden blev tydlig. Några fina bilder blev det i alla fall på himlen.

            

             

Nu ska jag ta och gå och äta lite nygjord äpplekaka med vanilj sås. Det ska inte bli dumt    

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards