Bobacken

Alla inlägg under augusti 2011

Av Yvonne - 23 augusti 2011 20:53

Passade på att ta en tur ut till Hindens rev idag, men jag gick inte ända ut. Hade för mycket att bära och bara sandaler på fötterna. Jag råkade stöta på en äldre man som skulle bada nakenbad. Som tur var hade han inte hunnit och klä av sig. Jag frågade om han visste någon bra plats att fiska på. kanske längst ut sa han, men då är det bäst att ha riktiga kängor på fötterna för det är bara sten där ute, så man får klättra en hel del. Man ska nog ha en bra ryggsäck också, om man ska bära på något. Det är 5 km dit ut, och sedan ska man till baka också. Det var länge sedan jag var där, så jag har glömt hur det sett ut. Jag gick ner på södra sidan lite längre ut, men det var långgrunt och fullt av sten, och jätte varmt. Jag såg flera stycken som badade där solen låg på. På den norra sidan var det lika dant, och mer vass. Jag tog mitt pick och pack och åkte till Skalunda där jag fick uppleva ännu en härlig eftermiddag. Jag hade mask med mig idag, och jag använde ett vattenfyllt flöte som jag kastade ut med hjälp av mitt gamla kastspö. Jag har överansträngt min högra arm igen, och har värk i den.

                         

  

Vy inåt land.

  

Vy utåt land. Långt där ute så är udden på Hindens rev. Bortanför vegatationen, där börjar stenen. men redan här fanns det mycket sten. Långt där borta ser man även en mörk rand, i horisonten. Det är Dalsland.

  

Jag zoomade med kameran och vipps fick jag med en massa vindkraftverk där borta. Solen låg på ordentligt på södra sidan av Hindens rev. Tänkte jag skulle satt mig ner en stund, men jag trodde jag skulle smälta bort.

  

Så här ser ett vattenfyllt flöte ut.

  

Och så här set det ut när det flyter. Lungt och stilla var det idag också, men ingen fisk fastnade, därenmot så tog dom en hel del mask. Det är små fisk som drar av masken från kroken, istället för att fastna på den.


  

Dom ut att lägga ut kräft burar. Dom lämnade efter sig ett flertal röda flytande plastbollar.

Och här kommer några fina solnedgångar. Klicka på bilderna så blir dom större. Obs! Jag får nog ta och kolla nu så jag inte fått med mig några fästingar med mig hem från Hindens rev.

     

Av Yvonne - 21 augusti 2011 20:41

Det är varannan dags väder så det är bäst att passa på att njuta av naturen när det håller upp. Åkte ut till Skalunda igen, och det ångrar jag inte. Det var så underbart där ute. Lungt och skönt. Inne istan ute vid fyren, så hörs fläktarna från silona just nu dåna högt. Det är ju skörde säsong. Och vattnet i Lidan är kaffe brunt av allt slam som regnet fört med sig. Det nappade dock inte där ute i Skalunda, men det hade det säkert inte gjort vid fyren heller. Det var bara en massa mörtar som retligt plaskade mitt framför näsan på en. På dit vägen så stannande jag vid Skalunda hög, och här kan ni läsa lite mer om högen.

        Klicka på bilderna så blir dom större.

Här kommer det åter igen lite bilder från sjön som visar hur lungt och skönt det var.

            

På hemvägen sedan så stannade jag till strax innan Söne och tog några andra fina natur bilder.

   

Av Yvonne - 20 augusti 2011 10:58

28 sidor blev det och i kartong, om jag inte ändrar mig. Man får välja mellan olika utföranden och jag valde classic modellen. Men man kan lägga till och ta bort sidor om man vill, och då förändras priset drastiskt. Jag provade att lägga till en sida, bara för att se vad priset blev, och det blev nästan 100 kr dyrare, om jag nu såg rätt. Jag har inte kollat upp alla mallar och modeller än, men när jag skrivit färdigt så ska jag se efter lite mer noga. I alla fall så fick jag 150:- i present kort så om jag fortfarande vill ha classic modellen så får jag betala 249 plus porto 49 kr minus 150. Det blir halva priset.

Här kommer några nytagna bilder på mina katter när dom leker på balkongen.

         

Av Yvonne - 18 augusti 2011 22:51

For iväg till ut till Skalunda idag igen, eftersom det ska komma mer regn i morgon. Måste passa på att ta tillvara på solen, städa kan man göra när det regnar i morgon. Kallt ska det visst också bli. Idag hade jag med mig kameran, så här kommer det en hög med fina natur bilder. Obs! Klicka på bilderna så blir dom större.

                                                            

Tänk den som hade en båt.... Suck!

Av Yvonne - 17 augusti 2011 20:06

Och det blev en riktig nostalgi tripp. Hade varit på Bil allt och tingat ett batteri, och jag ville inte hem på en gång. Styrde kosan åt Örslösa, Rackeby och hamnade sedan i Skalunda. Min mormors sambo Isac hade en platteka, när jag var riktigt liten. Den ekan hade han i Skalunda, och där var jag ofta och fiskade. Jag har inte varit där på år och dagar, och när jag gick omkring där på klipphällorna, så kom alla minnen tillbaka. Jag minns speciellt ett minne. Jag, mormor, Isac och några goda vänner till dom, var där och vi grillade och fiskade. Jag var runt 4-5 år gammal, och jag hade en tom tablett ask. Medan jag gick omkring där, på klipporna, så hittade jag harskit. Av någon anledning så proppade jag den tomma tablett asken full med har pluttar, och gick sedan spänt fram till en av mormors och Isacs bekanta och frågade om han ville ha en tablett. Jag minns känslan jag kände inombords när jag räckte fram asken. Skulle han ta en harplutt eller inte? Han tog en plutt och tackade glatt och skulle just till att stoppa in den i munnen då mormor gallskrek. Men det var ingen fara, för han hade sett mig plocka har skit i asken. Vi skrattade allihop över tilltaget. Jag kunde inte låta bli att sätta mig på en sten och gråta en skvätt vid minnet. För jag saknar dom allihopa.

Som vanligt så hade jag inte kameran med mig, för det var inte tänkt att jag skulle hamna där. Men kastspöt hade jag, och i en timmes tid stod jag där och kastade, utan att få något. Vattnet är alldeles grönt för algerna blommar just nu, kanske därför.

Nästa gång jag åker dit, då ska kameran med. Men nu funkar det att skicka med mobilen igen, ringde till telenor och dom fixade problemet. Så, så länge, här kommer några bilder från mobilen.

         

Av Yvonne - 16 augusti 2011 20:52

Men jag hoppas det bara är tillfälligt och att det sveper in mer värme snart. Allt är så grönt fortfarande, tack vare allt regn. Annars brukar gräsmattorna vara brunbrända och träden uttorkade i augusti.

Jag håller på att leta foton till minnesboken av mina djur, och idag hittade jag mer bilder på Misse. Till hösten är det 11 år sedan Misse dog och i slutet på den här månaden så fyller Nossan lika många år.

Till utseéndet är dom väldigt lika varandra, så man skulle tro att dom var släkt med varandra. Men Misse var en stor kastrerad hankatt på 6 kg, medan Nossan är hälften så stor på 2 1/2 kg.

    

Misse.


    

Nossan.


Av Yvonne - 15 augusti 2011 09:53

Jag har bara tills den sista augusti på mig att plita ihop en bok, om jag ska utnyttja rabatten. Så jag har beslutat att göra en liten minnes bok av mina kära djur, jag har, och haft. Lite längre fram tänkte jag kanske göra en bok med bilder från Lidköping med lite personliga historier. Det är inte lätt att komma på vad man ska ha med i en bok så snabbt och jag vill att det ska bli så bra som möjligt. Jag håller redan på med att konstruera en liten bok, och det är inte lätt för det blir gärna för mycket text som inte får plats till den sortens bok jag håller på med. Och så får det inte bli för mycket stav fel. En skriver ju som en kråka ibland och bilderna är gamla och har inte så bra skärpa. Dom senaste åren så har jag fotat med mobilkameran och inte haft någon riktig kamera att fota med.

  

Den här bilden är på Figgy och mig 1990, året innan Mallen föddes. Vi hade något telepatiskt ihop, och hon var mer som en stor hund än en häst. Bilden är tagen med en dyr kamera som en vän lånade.

                      

Den här bilden är tagen med en vanlig gammal kamera jag hade en gång.Jag har skannat av den och förbättrat bilden lite. Bilden är tagen i hagen när vi lekte. Hon är 3 år bilden och innan jag började rida henne mer så sprang vi och jagade varandra ute i hagen.

         

Den här bilden är nog tagen samma dag som den förra bilden.

                        

Här är en bild på Misse, min gamla teddybjörns katt. Himmel va han har tröstat mig när jag varit ledsen. Bilden är tagen ute på landet där jag är uppväxt. Sedan när jag flyttade hemifrån så fick jag ta med honom till stan. Och trots att han fick begränsat utrymme så fogade han sig jättebra. Varje dag satt han i fönstret och väntade på mig när jag kom hem från jobbet. Han var en stor lurvig hankatt på ca 6 kg. Jag fick ha honom hos mig i 15 1/2 år då jag blev tvungen att ta bort honom pg. av sjukdom.

Dom här bilderna tänkte jag ta med i boken med lite text till, och förveviga mina kära gamla djur. Det blir en bok enbart till mig själv.

Av Yvonne - 14 augusti 2011 18:40

Och varför jag skrivit hjälp är att jag vunnit 150:- rabatt på www.solentro.se som trycker upp ens böcker/foto album mm. Det är bara att gå in där och göra en egenhändig bok och beställa. Rabatten gäller fram till sista augusti och det är därför jag skriver hjälp, för jag vill ha hjälp med att komma på vad för någon bok eller fotobok jag ska göra. Jag tycker det vore dumt att ignorera det här erbjudandet tycker jag. Kika in på Solentro, ni kanske själva blir inspirerade. Man kan göra ett minnesalbum eller göra en bok att ge bort till någon.

Jag tänkte först att jag skulle göra ett minnes album av Mallen och hans mamma men jag har redan ett som jag scrapbookade ihop i vintras, och det känns jobbigt att se bilderna på Mallen just nu.

För många år sedan så försökte jag göra en barnbok om en mus Som hette Milton, men det gick inte så bra, jag skrev nog lite för mycket text tror jag.

HJÄLP! Ge mig lite tipps om vad jag kan göra för bok.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards