Bobacken

Alla inlägg den 14 augusti 2011

Av Yvonne - 14 augusti 2011 18:40

Och varför jag skrivit hjälp är att jag vunnit 150:- rabatt på www.solentro.se som trycker upp ens böcker/foto album mm. Det är bara att gå in där och göra en egenhändig bok och beställa. Rabatten gäller fram till sista augusti och det är därför jag skriver hjälp, för jag vill ha hjälp med att komma på vad för någon bok eller fotobok jag ska göra. Jag tycker det vore dumt att ignorera det här erbjudandet tycker jag. Kika in på Solentro, ni kanske själva blir inspirerade. Man kan göra ett minnesalbum eller göra en bok att ge bort till någon.

Jag tänkte först att jag skulle göra ett minnes album av Mallen och hans mamma men jag har redan ett som jag scrapbookade ihop i vintras, och det känns jobbigt att se bilderna på Mallen just nu.

För många år sedan så försökte jag göra en barnbok om en mus Som hette Milton, men det gick inte så bra, jag skrev nog lite för mycket text tror jag.

HJÄLP! Ge mig lite tipps om vad jag kan göra för bok.

Av Yvonne - 14 augusti 2011 12:20

När jag bakar så brukar jag ställa fram allt jag ska ha, och sedan när jag använt det så ställer jag tillbaks det, så det blir mer jobbytor. Jag har ett litet för litet kök igentligen för att baka i, tycker jag.

Jag hade inte tänkt att ha i kanel, men jag tänkte att det skulle nog va gott ändå att ha i, så jag öppnade skåpet där kryddorna fanns och fattade tag i en kryddburk som jag tyckte såg ut som den med kanel i. Ha! Efter en skakning så kände jag att det luktade kryddpeppar och jag tittade förskräkt på burkens etikett. Jomen. Kryddpeppar, va ska jag göra och tittade ner i spat där allt annat förutom mjölet fanns. Jag sniffade och tänkte att det där kan jag ju inte slänga. Fick tag i den den riktiga kanelburken och hällde över lite kanel över pepparen i spat och sniffade. Nä, det va nog inte så farligt ändå tänkte jag.

Degen håller på att jäsa nu på bakbordet så det ska bli spännande sedan att se om brödet kommer smaka något kryddpeppar.

Den här gången har jag inget öl i, men 1 dl mindre grovt rågmjöl och ca 1 - 2 dl mer sikt rågmjöl och lite mer vörtmix.

Jag läste på innehållsförteckningen till vörtmixen. Där fanns ett recept på bröd där man skulle ha med hela påsen med vörtmixen. Ca 90 g vörtmix är det. Även 33cl öl skulle va med och russin. Det är nog ett recept som jag ska prova längre fram, kanske till Jul. Receptet finns på påsen om man köper Santa Marias vörtmix.


Jag tog en bil tur ut till Kållandsö igår. Åkte förbi "Djurholms båthamn". (Är lite osäker om Ude ska va djurholm i namnet). Stannade till där för att köpa en glass, men det var stängt pg. av att ägarna var på bröllopp. Gick istället lite omkring där och den här gången hade jag kameran med mig. Jag tog lite bilder på båtarna och på några som var ute och fiskade, såg det ut som i alla fall.

  

Va avundsjuk jag blev. Jag undrar om dom fick något napp.

    

Den här båten startades upp när jag gick omkring där, och jag förstod på vrålet på motorn att det var en riktig fart maskin. När jag tog bilden gick den bara på låga varv, men det var som att höra en dragracing maskin puttra. Jag filmade båten men det tog lite tid innan den äntligen drog på ordentligt, och då hördes den säkert ända bort till Lidköping. Man kunde riktigt i fantasin se hur den slurpade bensin.

  

Jag satt ner en stund längst ute på en brygga och såg på, näe någon höll på att rengöra sin båt längre bort. Tänk den som hade en båt tänkte jag.

  

Då skulle jag kanske ha den förtöjd vid den här tomma pålen. Jag gick omkring ett tag och drömde om båtar jag skulle vilja ha. Jag såg flera mindre båtar som jag skulle kunna tänka mig, men då måsta jag ha lite mer pengar. Jag har skaffat mig ett spelkort hos Svenska spel och jag har spelat i 3 veckors tid för 52 kr. Man fick rabatt hos svenska spel första gången man spelade med spelkortet, om man spelade för minst 50 kr eller högst 100 kr, så första gången jag spelade betalade jag ca 26 kr av 52 spelade kronor. Och jag har vunnit lite alla tre gångerna. 1:a gången 19:-. 2:a gången 21:-, och nu igår 40:-. Och så länge jag vinner något så fortsätter jag spela. Om jag inte vinner, då tänker jag hålla upp ett tag.

Man måste få lite spänning i livet och få drömma lite. Jag skulle gärna vilja vinna så jag kunde betala av resten av mitt lån, så jag blev av med det.

Jag hoppas trots dåligt väder att söndagen ändå blir en angenäm dag. Jag får suga på karamellen av en fin dag jag hade igår.   


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards