Bobacken

Alla inlägg under maj 2012

Av Yvonne - 9 maj 2012 19:51

Strax efter att jag lagt mig så började regnet vräka ner efter midnatt, och det började även blåsa rejält. Jag vaknade då och då och Smillan min ena katt började även å jama. Katterna får inte varas inne hos mig i rummet när jag ska sova, för dom lever rullan om nätterna, och ibland så vill dom in till mig och börjar jama, så jag tänkte inte mer på det. Men strax efter tog vinden i igen och regnet smattrade på fönstret. På långt håll hördes plötsligt ett konstigt ljud som sakta men säkert blev högre, och jag tänkte, är klockan redan så mycket så dom börjar arbeta utanför. Dom håller på att gräva och göra om området där jag bor. Men... ljudet var besynnerligt. Det började påminna om ljudet jag hört för länge sedan då det sist var en jordbävning här. Ett rullande ljud, men det här hade också ett svitshande läte som lät som en mangel, som kom rullande. Ljudet blev plötsligt svagare och det försvann bort till sist. Men då vaknade jag upp ordentligt, för jag märkte att det hade blivit besynnerligt tyst ute. Obehagligt tyst. Jag klev upp och gick ut p balkongen där Smillan lagt sig vid fönstret. Det var helt vindstilla ute. Inte en vindpust rörde sig i träden vars grenar hängde rakt ner. Men himlen var täckt av stora fluffiga mörksvarta regnmoln, speciellt svarta över vänern. Dom såg precis ut som sådana där moln som tromber och åskan gillar att vara i. Helt tyst var det och kusligt stilla. Jag tänkte, var det en tromb som for förbi? men vart? Ingen förstörelse såg det ut att vara någonstans. Kan det ha varit en tromb som bildats ute på vänern tro, som jag hört? Jag har försökt kolla runt med folk under dagen om dom sett eller hört något skumt. Bara en person blev väckt av att hans hund börjat skälla och gny oroligt en gång. Med tanke på att vädret blir allt extremare, så kommer vi nog här i europa också råka ut för mer tromber och tornados, som dom i Usa. Djur är väldigt känsliga för sådana ting, och känner när det är något hemskt på gång. Så håll koll på hur era djur beter sig. Om dom börjar vanka orligt omkring, gny eller skälla och inte vilja göra som du vill. Så kan det bero på att dom känner att något hemskt håller på att ske. Båten Mina som ligge i Lidköping hamn, råkade ut för en tromb för några år sedan när dom var ute på Vänern. Tromben slog sönder stor masten, men som tur var inget mer.


  


Jag har suttit och ritat lite i Gimp också idag, och jag plitade ihop en liten enkel animation. Jag tänker mycket på Mallen just nu, så jag har gjort en animation av en flygande Malle. Hoppas det finns lika fina gröna änger där han finns nu, och att han hälsar på Milles ute på Kållandsö. Där ute hade Mallen det underbart.


 


Av Yvonne - 7 maj 2012 18:07

Jag har slutat spara ner filer på USB minnen för dom går hela tiden sönder. Använder istället CD-R skivor, men nu idag, när jag skulle spara ner några dokument med instruktioner i Gimp, så slutade skivan att funka :( Jag hade sparat ner filerna, men jag laddade om skivan för jag ville se hur mycket plats jag hade kvar. Då hördes det bara lite klinkande inne i lådan. Matade om skivan flera gånger, men icke sa nicke att det gick. Testade då en annan skiva med musik på, och den gick. Tog då en tom CD-R skiva och sparade om en massa filer igen. Det hakade upp sig lite i början och jag fick gå till början igen och trycka på spara, och då gick det. Skivan åker sedan ut automatiskt och jag puttade in den igen för att se hur mycket ledigt utrymme det var kvar, och det var ca 100 mb. Jag provade skivan som jag inte kunde öppna igen, för att se om det bara var något tillfälligt, men det var det inte. Den funkade fortfarande inte. Jag har inte varit fårdslös med den på något sätt, men det kan ju ha varit något annat som inte varit bra med den från början. Jag hoppas bara att det inte är själva DVD enheten som börjar å strula. Jag undersökte den, men den skulle vara ok. Det är något konstigt med datorn misstänker jag ändå. Men vad kan det vara som gör att USB minnena ryker och CD skivorna blir oanvändbara?


 


Obs! Mina ögon är extremt torra igen, så jag håller mest till ute på balkongen där luften är fuktigare. Har fått tipps om att lägga fuktiga handdukar på elementet av en person jag mötte nere vid Skogshyddan igår, på min promenad. Hoppas det blir sommar snart, annars får jag börja plantera en djungel av stora gröna växter snart, i min lilla lägenhet :) Var jag nu ska få plats med dom.


 

Av Yvonne - 4 maj 2012 21:40

Getingarna/Bina å humlorna är på G väldigt redan har jag märkt. Antagligen är det mina blommor dom vill åt, som jag har på min inglasade balkong. Men där finns mina missar som gärna vill fånga dom. Jag har redan fått rädda 3-4 getingar och en humla som flygit in när jag haft fönstrena öppna, och när jag hör en massa klirr och brak utifrån balkongen, då vet jag att missarna är på jakt. Men dom är lite rädda för dom som tur är. Jag vet itne om Smillan fått något stick än, men hon ser ut att känna p sig att dom där surrande och brummande flygfäna inte riktigt är att leka med. Idag har jag haft en lugn dag, för jag har varit trött. Dom senaste dagarna har jag slitit med bilen och igår satt jag på Bobacken och fick i mig en massa sjöluft :) Jag har sovit som en stock, men jag har vaknat tidigt på mornarna. Det är en massa pollen som far omkring nu också, det såg jag på bilen sist när jag skulle vaxa den. Jag skulle behöva tvätta fönstren också, men jag väntar tills den värsta pollenattacken har flugit över. Nu på kvällen har jag suttit och gjort en ny animation, med en geting som flyger omkring. Jag tränade samtidigt att lägga till en enkel handskriven text Bzzzz så man skulle riktigt se att det var ett bi. Samtidigt ser jag på ishockey, och jag hoppas att Sverige ska ta sig ur sin formsvacka och vinna för en gång skull :) Ha det gott.


 

Av Yvonne - 3 maj 2012 19:20

Och njöt av naturen där. Det blåste en aning men det mojnade något till slut, och en fiskare for ut i en till synes ny båt. Måsar och tärnor dök ner i vattnet och fiskade dom också och det hördes fågelsång, mås skri, vågskvalp och kluckande ljud omvartannat. Endast härligt naturljud som får ro i sinnet. Tänk den som kunde bli ett med naturen. Många gånger när jag legat och funderat, så har jag fantiserat om att vara ett djur, oftas en häst, en vild mustang som sprang fort ute på en öppen slätt. Eller så har jag varit en fågel som svävat högt uppe i det blå, men eftersom jag inte gillar höga höjder, så har jag oftast varit ett fyrfotad djur och oftast en häst, som jag känner så mycket för. Tänk att vara fri, likt en vild mustang, som inte har några större krav på sig, och som inte har någon som försöker tygla en. Vild och fri och som kan springa riktigt fort, bort från allt som förbinder en med jobbiga måsten. Nu skenar fantasin iväg igen :) Här kommer lite nytagna bilder från Bobacken. Jag hoppas jag inte nu är för tjatig. Ha det gott.


                    


Klicka på bilderna så blir dom större. Obs! Den avlånga bilden med trädet, har fortfarande bad dräkten hängande på sig. Bad dräkten hängde där förra året i Augusti, när jag var där för första gången. Jag undrar om ägaren är en långväga badare, som glömt sin bad dräkt där.

Av Yvonne - 3 maj 2012 10:27

För imorgon blir det regn igen. Jag har putsat och målat på bilen i 2 dagar, och idag ska jag ha en vilodag så mina ömmande muskler får ta igen sig. Det högg lite i skink musklerna igår när jag var på väg ut till bilen på parkeringen, men det gick över tack och lov. Jag sträcker mig så lätt ibland, beroende på vad för väder det är. Och vädret just nu är ett sådant väder. Jag gillar att promenera för det stärker musklerna, och jag har faktiskt upptäckt att jag fått bättre och starkare hm rumpmuskler å bakmuskler :) hi hi. Men jag har fått muskel värk i armar och axlar och blivit stel. Värmen ute på balkongen gör musklerna mjuka igen, så jag får sätta mig där tillsammans med katterna och njuta och lirka upp kroppen så gott det går. Ni får ha en fin dag så länge så kanske vi ses senare.


 

Av Yvonne - 1 maj 2012 18:58

Jag har hållit till ute i skogen och målat på min bil, och jag vaxade även koffertluckan så nu är jag helt slut i ryggen. Om jag inte hade haft korsetten på mig så hade jag nog inte kunnat göra allt det här utan att bli helt invalid efteråt, så jag är väldigt tacksam över att jag har den här korsetten, och min lilla röda bil. Jag har ett vax som heter Banana vax som är jätte bra och lätt att använda utan att man behöver jobba livet ur sig. Jag beslutade mig för att bara vaxa denna gång, och väntar med att rubba till hösten, om solen bränt lacken för mycke. Bilen är 24 år och jag har märkt att lacken blir bara tunnare och tunnare så jag får vara rädd om färgen som finns kvar. Jag fällde ner förar sätet och vilade lite efteråt, och tog sedan en promenad runda runt i skogen. Fåglarna kvittrade för fullt och det var lagom varmt tyckte jag. Det fanns gott om mygg och knott redan och jag hörde en rådjursbock skälla ute i skogen. Jag trodde först att det var en hund, men rådjur har ett speciellt vrål som kan få nackhåren att resa sig på en. Sedan på hemvägen så kände jag att jag inte ville hem än. Så jag tog en sväng till Husaby, och köpte en glass i kiosken intill kyrkan. Det var mycket folk i farten denna dag och många for omkring i gamla jänkare eller andra veteran fordon. Vid kiosken i Husaby stod 3 gamla ford mustanger, och en gammal volvo av sportmodell, vad en sådan nu heter. Har glömt bort namnet på modellen men min fostermamma hade en barndoms vän som hade en sådan, som man knappt fick plats, fast man var ett litet barn. Jag tog vägen hem över västerplana och nu är jag väl hemma. Jag tittar p Dallas på tv4 Guld, samtidigt som jag sitter och skriver det här. När jag är klar så ska jag vila ryggen som värker och är trött. Ha det så gott så länge så hörs vi. Här kommer lite bilder från skogsturen.


    


Jag vill också visa mina fina Penseér som växer så det knakar i sina lilla korg på balkongen.


 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards