Bobacken

Alla inlägg under maj 2012

Av Yvonne - 19 maj 2012 16:15

Jag är bara tvungen att berätta det här, för det var så fint :) Jag tog en sväng ut till Milles och Shinja och borstade och kliade upp dom. Idag var dom verkligen kli- sugna bägge 2, och dom trängdes verkligen för att få uppmärksamhet. Men det var inte det jag skulle berätta. När jag gick tillbaka med grejorna och till bilen igen, så såg jag en sädes ärla klänga på förardörren och flirta med sig själv i backspegeln :) Jag hade fönstret nere, och jag sa högt. Men lilla pippi, flyg inte in i bilen bara. Då upptäckte hon mig och flög upp på taket. Sedan innan jag åkte så såg jag henne sitta på en gammal kärra och titta åt mitt håll. Hon skulle nog allt vilja sätta sig igen på bilens ena backspegel, och fortsätta med sin fågeldans tänkte jag. Hon var nog ute på friar stråt och inte hittat någon partner än. En kanske skulle hänga upp några gamla speglar, av något slag som inte gick sönder så lätt. så fåglar som inte fått tag på någon partner, kan få ha lite roligt i alla fall :) Hi hi jag skämtar bara nu.

Ha en fortsatt trevlig helg.


 

Av Yvonne - 19 maj 2012 08:33

Så jag kunde inte låta bli att ta lite kort, på min inglasade balkong, där jag och mina missar har det så gott.


      

  


Mina växter dom växer så det knakar, och även min indiankrasse som börjar sakta klättra uppåt. Jag är tvungen att täcka över korgen, i början i alla fall. Förra året då var Smillan en aning mindre, och hon fick för sig att klättra in i korgen ochlägga sig där, mitt bland krassen och jorden. Men i år så har jag garderat mig, men hon Smillan har verkat förstå att hon nog inte skulle få plats där längre. Så... plasten åker nog bort om ett litet tag :)


  


Jag har inte riktigt så många växter än, som jag skulle vilja ha. men det kommer väl. När sommarvärmen kommer så blir det väldigt varmt där på förmiddagen, så man inte kan va där ute länge, för solen ligger på. Jag vågar inte öppna upp helt när katterna är där, får då kanske jag plötsligt har en katt mindre. Men... på kvällarna när det lugnat ner sig, så är det underbart att sitta där, och lukta på alla härliga blom dofter.


    

Mina katter har en hel del kattleksaker där ute så dom alldrig ska få tråkigt. Och så kan det komma in en å annan insekt, som får fart på dom, så blommorna ryker. Innan jag skaffade en katt till, så var det rätt lugnt, för Nossan är inte så stor så hon så hon förstörde så mycket där ute. Då hade jag mycket mer växter, så som slanggurka som växte på en hemmasnickad spalje, eller prydnadspumpor. men när Smillan kom, så flög allt omkring. hon använde klängväxterna som klätterträd, och rev ner dom hemmasnickrade speljeérna. Men vad gör det... hon förgyller dagarna för mig med sin härliga lek. ha nu en fin dag på er :)

Av Yvonne - 17 maj 2012 16:59

Man faller nästan i trans när man sitter där, och tiden den bara rinner iväg. ögonen mår bättre av luften där också, så jag tycker det är så skönt att vara där. Nossan är kanske inte så förtjust över att jag lagt beslag på fåtöljen, och hon blir gnällig och vill komma upp till mig. men fåtöljens sidor är belamrade av diverse konstnärs material, så hon ger upp till slut och lägger sig på klösmattan på golvet till slut. Jag har hållit på att måla på en bild i 2 dagar nu, men jag är ingen proffs på att få till färger har jag märkt. man måste låta färgerna torka i mellanåt också, annars så flyter färgerna ihop med varandra. Och så har jag upptäckt att jag nog får skaffa maskeringsvätska för att det ska bli lättare att få till tydligare och ljusare delar i en målning. Ni kan se filmen i föregående inlägget, där någon målar ett hus vid havet. I början när papperet är nästan tomt, så kan man se att där huset och segelbåten ska va, så är det målat lite gulaktigt färg. Det är maskerings vätska som målats på, så att området är skyddat mot färgen runt omkring. När man sedan ska måla huset och båten, så gnuggar man bort maskeringen så det sedan är lättare att måla dit dom  föremålaen som ska vara där. Jag hade ingen maskerings vätska, så för att skydda området där solen ska va, så klippte jag försiktigt ut en rund bit av maskeringstejpen som jag klistrade dit. Det är därför som solen blev så gul och vit. Jag har en tendens att kanske inte fylla på med så mycket färg i början, och det är något som jag kanske får träna på. Denna gången så blötte jag inte upp papperet, som jag gjorde förra gången, då papperet gick sönder. jag har upptäckt att akvarell papperat jag använde var lite tunnare, än det andra jag hade. Jag använde dock sammat tjocklek på papperet den här gången som förra gången, men jag jag ska testa någon gång längre fram att blöta ett tjockare papper.


  


Obs! Ramen satte jag dit inne i Photoscape :)


Imorgon är det vårmarknad i Lidköping, så då hoppas jag vädergudarna är snälla och sänder lite sol till oss här i Lidköping. Jag ska ta en sväng fram och se om jag kan göra något fynd. Ha det gott, och ha en skön långhelg på er nu.

Av Yvonne - 15 maj 2012 18:03

För idag var det hans tur att fylla år. Jag har också provat att måla som i en av filmerna i det föregående inlägget i bloggen, där man blöter ner papperet och skrapar fram lite ljusare bakgrund. men jag tog i lite för hårt, när jag använde en smörkniv, så ytan på papperet gick sönder, och sedan var det kört. Jag får nog träna lite på det där, och ta det lungt med att blöta papperet för mycket i början. Jag försökte rädda målningen, med att måla på lite mer färg, men det blev inte bra så jag försökte då skrapa bort det istället, men då gick det hål :) Men jag har kommit på att jag kan använda min gamla blom pedistal, som katterna använder till att klättra upp på. Jag tejpar fast akvarell papperet på en skiva som jag ställer på pedistalen. Sedan är det bara att sätta sig bekvämt i fåtöljen och försöka hålla ordning på allt man har omkring sig, såsom penslar, färgpaletter, trasor och vatten :)


    


Jag kom inte längre än så här, för än målningen hamnade i soporna :)

Obs! Idag har åskan kommit på besök här också. Men hon kom inte så nära. Men vem vet, hon kanske hälsar på igen. Ha det gott :)

Av Yvonne - 14 maj 2012 00:17

Och visst blir man inspirerad, det blir i alla fall jag. Till sommaren ska jag nog ta med mina målar grejor till Bobacken/ Skalunda och kludda lite. Av enkla medel så kan man göra något riktigt fint.



                             


Här kommer en till film som visar hur man gör en vackert motiv med enkla drag och medel. Men han som målar har nog gjort det här många gånger, för han gör det snabbt och bilden blir underbart vacker.





                     


                                                  
             


Nu har jag gjort om vattenfalls animationen, för jag blev väl inte så nöjd med den första. Jag kunde ha klickat på "ångra knappen" men jag hade joxat omkring lite för mycket med animationen för att orka ångra så mycket :) Jag tyckte annars det var väldigt enkelt att få till en rätt bra vattenanimation i Gimp. Jag brukar annars använda programmet Sqirlz för att få till vågor, regn och snö. 

Av Yvonne - 13 maj 2012 12:47

Men jag får nog träna lite på det. Man kan ställa in krusningarna lite hur som helst tills man tycker tills det ser ok ut. Jag snodde snabbt ihop ett vattenfall själv i Gimp, men nästa gång så ska jag försöka måla ett snyggare vattenfall, med lite mer tropiskt omgivning.


  


Jag vill också tacka alla som har grattat mig på min födelsedag igen. Nu har jag fått mer målargrejor också, så nu kan jag sätta igång å kludda så det skvätter färg om en :) Jag skulle bara vilja ha en bra pall eller stol som jag kan sitta på när jag är ute i naturen. Jag får lätt ont och korsetten hjälper inte jämt.

Ha en skön söndag nu på er, och njut av er ledighet.


 

Av Yvonne - 11 maj 2012 18:00

Innan jag gick och lade mig så fastnade jag inne i Gimp en stund :) Å appropå fastna, när jag har använt pennan så har Gimp hakat upp sig några gånger, och jag har också märkt att om jag i början använder musen, så blir det svårt att gå över till pennan. Det vill sig inte utan jag får då spara bilden jag håller på målar och starta om Gimp, med pennan. Jag har läst på nätet att ett flertal har haft problem med att använda skrivplata i Gimp, så det är väl något som inte riktigt passar ihop. Jag har i alla fall lärt mig nu att måla en bakgrund först, som jag sparar ner, innan jag börjar med göra en animation. Ifall det hakar upp sig igen, då slipper jag ju börja måla om bilden. Obs! Imorgon fyller jag år och om jag kunde så skulle jag vilja bjuda alla som besöker min blogg på tårta. Men jag gjorde en en lite enkel animation av en tårta, där en mus hoppar upp ur den och ropar grattis.


  

  


Och det var den här jag satt och gjorde i natt, eller snarare jag ritade pojken i 5 bilder, och i förmiddas så målade jag bakgrunden och gjorde själva animationen. Det är en pojke som dansar runt i ren glädje, för han är så glad över att det blivit sommar och han slipper ha skor på sig. Ha det så gott :)

Av Yvonne - 10 maj 2012 17:51

Jag har inte satt min fot ute idag, för det har hällregnat ute, mest hela dagen. Det fuktiga vädret är bra för mina ögon men inte bra för mina muskler, som börjar hugga och värka vid sådant här väder. Jag har inte gjort så mycket idag, men dammsugat har jag gjort, och precis nyligen så gjorde jag en ny animation, av Mallen som gnäggar och ylar. När han var ung så pratade han väldigt speciellt. Han skrek Oiiiii när han blev uppspelt å sprallig, och han lät precis som en fransman. Han slängde med huvudet och sparkade med frambenen och skrek. Han blev väldigt pg. på våren då han förvandlades till en riktig rodeo häst. Innan jag skaffade en western sadel till honom vid 5 års ålder, så red jag i en vanlig europeisk sadel. Men han bockade och levde *** så jag fick skaffa mig ett par helskodda ridbyxor så jag inte skulle halka av. Ändå så har jag endast åkt av honom 3 ggr, under dom 19 åren han fanns och jag hade honom. Westernsadeln har räddat mig mången gång, och jag har känt mig som en riktig kosack, i den senaste som jag fortfarande har kvar. Jag vet inte om jag någonsin kommer göra mig av med den, för jag har haft så många roliga minnen tillsammans med Mallen, med den. Jag har haft ett rent ****** att hitta en sadel som passat mina sittben och Mallen, och när jag ser sadeln så ser jag Mallen framför mig. Så... sadeln får vara i min ägo, ett bra tag till.


  


  


 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards