Bobacken

Alla inlägg under januari 2012

Av Yvonne - 23 januari 2012 19:08

Och just nu i denna stund så använder jag dom för första gången. Men den sista tvätten med en gammal ullpläd och en fleece filt i, den fick jag tvätta om. Det blev inte ricktigt tvättad och en massa tvättpulver hade fläckat ner den mörk blå fleece filten. Jag hade tvättat dom i 30 grader, mild tvätt. Och när tvättmaskinen sattes igång så flöt filtarna upp ovanför vattnet och tvättmaskinen bara stod och gjorde ingenting. Jag tänkte att till slut måste den ju i alla fall börja tumla runt något så jag gick därifrån. När jag kom tillbaka senare så hade maskinen stannat och när jag tog ut filtarna så såg jag på en gång att filtarna inte var tillräckligt rena och fulla med tvättmedel på vissa delar. Tvättar nu om dom i 40. Det var en himla massa finesser på maskinerna som också vägde tvätten innan, så man inte skulle överdosera tvättmedlet. Efter första omgången tvätt så upptäckte jag också att tvätten var inte riktigt så blöt heller när tvättningen var klar.  Så tvätten kommer nog torka lite fortare nu, hoppas jag.

      


Jag hann att ta en tur till Milles innan, och jag hade kameran med och fick några fina bilder på solnedgången igen. Men jag får nog ta å köpa nya laddningsbara batterier snart, för jag har använt dom så mycket så jag hinner knappt ladda dom för än dom är tomma igen. Det har ju blivit en hel del bilder sedan jag köpte kameran.


       

Av Yvonne - 21 januari 2012 18:30

 För nu snöar det. Idag har jag inte varit ute alls. Det bistra och lite råa vädret har fåt mina knän, eller mest ena knät som jag har brosk i, att värka. Många som håller på med ridning eller ridit mycket brukar få stela och lite problem med knäna. Man har ju travat omkring en hel del ute på vägarna ridit lätt. Ett två ett två har man som nybörjare fått räkna när man lärt sig rida lätt i trav. Man reser sig på ett och sätter sig på 2, i sadeln. Det sliter på knäna en hel del genom åren då, och dom är utsatta för kyla på vintrarna. Jag såg ett ridsport program där Rolf Göran Bengtsson var med. Han berättade att han hade lite problem med knäna och använde alltid en pall när han klev upp på hästen. Nu rider han stora hästar, men jag hade också en pall när jag klev upp på Mallen och han var bara 152 cm hög. Men det skonade både mina knän och även min rygg som jag inte ville snedbelasta, och även Mallen, så han också slapp att bli snedbelastad när jag steg upp.

Jag har fortfarande problem med torra ögon som jag nog kommer ha problem med resten av vintern. Det är samma visa varje år. Jag ringde till ögonläkaren, för jag tänkte att man kanske kunde få lite mer hjälp, men nej då. Jag fick inte ens en tid, utan jag skulle fortsätta att använda dom ögondropparna som jag tyckte var bäst och köra på för fullt. Jag sitter inte så mycket framför datorn därför, och när jag handlar så handlar jag såpass mycket så jag slipper handla på ett tag. Fläktarna i affären får mina ögon att rinna och svida. Inom hus så använder jag läsglasögonen hela tiden, så jag ska slippa det torra luftdraget. Jag målar lite istället med pastellkritorna. Så lite längre fram så kanske jag kommer visa vad jag målat, om det inte hamnar i papperskorgen. När man målar med kritor så är det inte så lätt att rätta till något om man målat fel.

Har tagit några bilder på Smillan när hon sitter uppe på Micron. Har kommit på henne flera ggr. nu när jag inte hittat henne. Då när jag vänder mig när jag kommer in  i köket så har hon nästan skrämt livet ur mig när jag sett något stort och svart sitta uppkrupen på micron. En annan gång när jag satt upp en hörnhylla i köket, men inte ställt något på hyllan än. Då på något sätt hade hon lyckats hoppa upp på hyllan och satt där och plirade mot mig när jag steg in i köket. Ett annat ställe som hon brukar sitta på, och som hon också får sitta på, är hallbyron vid spegeln. Jag kunde inte låta bli att ta ett kort när jag kom på henne att ligga med huvudet å sova i nyckel och skräp korgen, som jag kallar den för.

     


Av Yvonne - 19 januari 2012 18:02

Bilen har stått å vilat sedan i söndags då jag senast var ute med den, och idag behövde jag handla lite. Solen har lyst ner på oss här i Lidköping idag och jag kände för att ta en sväng och motionera bilen lite.   Dom hade varnat på nyheterna i morse för svart halka, och jag märkte att på småvägarna var det väldigt förädiskt, så jag tog det lugnt. Bilens bakjhul spann på ett ställe när jag befann mig på en skogsväg inte långt ifrån Bobacken, men jag svängde av mot Söne i stället. Inte långt ifrån Söne´s kyrka så stannade jag och drog fram kameran. Jag såg ut över sjön och idag såg jag även över till Dahlsland trots att det låg dimma eller moln bortanför vattnet. Flera vindkraftverk syntes och jag zoomade med kameran och hoppades på att dom skulle fastna på lincen. På vägen upp mot Råda sedan så stannade jag en gång till och tog nåfra bilder på solen som höll på att gå ner. Jag stannade till vid Råda kyrka en sista gång också. Tänk va roligt man kan ha med dagens kameror. Jag kände mig som en riktig solnedgångs jägare idag.


                  


Klicka på bilderna så ser ni dom i full storlek.

Av Yvonne - 17 januari 2012 11:40


Rolf Göran Bengtsson vann Järingpriset överlägset med över 44 %. Jag tror varenda hästtjej eller annan häst tokig människa som håller på med någon sorts hästsport ringde och röstade på Rolf. Jag vet många som säger, hur kan hästsporten vara en idrott. Dom personerna har alldrig suttit på en häst eller kört en. Det krävs både balans, styrka, känsla och i vissa fall mycket kondition, beroende på i vilken gren man använder hästen i. Och man är inte ensam. Redskapet hästen har en egen vilja och personlighet och man man måste komma överens med den för att det ska gå bra. Sedan är sporten välldigt dyr att utöva. En av dom dyraste. Men det bästa med hästsporten är att få vara i kontakt med ett annat levande väsen som man kan ha mycket roligt med. Förr inom det militära så var det poppulärt att tävla i fältritt som var den tuffaste grenen av dom alla. Det är den även fortfarande och man förundras över hästens vilja att hoppa över fasta hinder och riskera att gå omkull vid minsta lilla misstag. En annan tuff gren är långdistans ritt, där ryttaren hoppar av hästen och springer bredvid den emellan åt, för att spara på hästens krafter. Där finns stränga regler om att pulsen inte får vara för hög vid målgång, eller att hästen inte får vara uttorkad eller skadad på något sätt. Det är samma regler i Fältritten. För att männixkan ska kunna komunicera med hästen så krävs det muskelkrafter och balans. Därför är det så bra för personer som har någons sorts handikapp att träna upp sin kropp genom att rida. Och många har blivit mycket bättre i både kropp och själ, av att få vara i kontakt med en häst på något sätt. Den som inte är så insatt i det här med dom olika hästsporterna, ska kolla upp hur många grenar det finns som man använder hästen i. Sedan urminnes tider har människan använt hästen i krig och lek, och hjälpt oss övervinna kontinenter. Om något djur har hjälpt oss, så är det hästen som vi ska hylla som den trognaste "färdtjänsten".


Av Yvonne - 16 januari 2012 15:31

Tog en sväng ut i skogen bredvid där jag bor, och i början på promenaden så spelade fåglarna för fullt. En stor svart koltrast satt i en snår intill stigen också, och så hade jag inte kameran med mig. fåglarna spelade som om dom trodde det redan var vår, så jag gick runt inne i skogen och tog samma väg tillbaks. Va glad man blir av fågelkvitter. Dock önskade jag att motorljudet från den stora vägen en bit bort, inte var så högt. Det blir en snabbis idag in i bloggen. Mina ögon mår inte så bra av den torra luften så jag tänkte försöka hålla mig borta lite från datorn. Värst är det inne i affärerna tycker jag, så igår handlade jag så maten ska räcka till nästan i slutet på veckan.


 


Av Yvonne - 15 januari 2012 18:13

Jag var på Jysk bäddlager idag för att köpa en ny vaxduk, men även om dom fått hem mer dukar, så tyckte jag att det var svårt att hitta någon som jag tyckte skulle passa hemma. Tillslut så köpte jag i alla fall en, fast jag anade att den skulle skära sig mot gardinerna jag har. När jag kom hem så tyckte jag väl att duken passade någotsånär till sofföverdragen, men som jag misstänkte, inte riktigt till gardinerna. Jag har som tur är en gammal enfärgad gardin, som jag fick av min klasskamrats mamma när jag flyttade hemifrån. Jag får ta och sätt upp den så länge tills jag kan skaffa en mer passande gardin. Men en annan vaxduk är ju billigare att köpa.


  


Nu ser det riktigt 70-taligt ut. Får se hur länge jag står ut  . Jysk bäddlager och ÖoB hade inte så mycket dukar att välja på. Jag undrar om det finns något annat ställe som har mer vaxdukar att välja på.

Idag har jag dushat Smillan, igen. Jag har gjort det några ggr. nu och jag förundras varje gång hur medgörlig hon är. Hon tycker det är rent av skönt när jag dushar henne med varmt vatten och stryker henne samtidigt över pälsen så hon blir riktigt genomvåt. Hon lyfter på rumpen och stryker sig då mot mig. Jag ska testa längre fram att fylla badkaret med lite vatten och lyfta ner henne i det. Det ska bli spännande att se hur hon reagerar då.  Jag har en fruktskål fylld med vatten, ståendes på köksbordet som katterna brukar dricka ur. På botten av skålen ligger prydnads stenar och snäckor. Från början stod skålen inne i rummet, på bordet som jag har den nya vaxduken nu på. Men Smillan började sitta och fiska upp stenarna och snäckorna och skvätte då ner sakerna runt omkring. Jag har därför ställt skålen nu på köksbordet, som är skyddat av en genomskinlig plastduk, men det finns inga ömtåliga saker bredvid, så hon kan sitta och fiska hur mycket hon vill. Hon är ett riktigt blötdjur den katten.


        


För att hon ska torka riktigt ordentligt så hon inte blir förkyld, så tänder jag min gamla golvlampa som jag har en 40 watts lampa i. Den värmer gott, så där sitter hon en bra stund och torkar upp. Innan dess så torkar jag henne med min gamla hårfön, men den dånar lite väl mycket och hon är lite rädd för den, men helt galen blir hon inte, utan fogar sig försiktigt och krymper intill mig tills det värsta av vattnet torkat upp.

Idag tyckte jag också att bilen skulle få rulla lite mer. Vädret var lite mulet idag men jag ville se lite annat än bara stan. Jag tog en tur till Milles igår, men idag åkte jag lite längre ut på Kållandsö och hamnade i Spiken som var alldeles folktomt. Det blåste ingenting idag, så det var skönt att gå omkring och bland fiskebodarna. Jag tog lite bilder och jag försökte få till lite konstnärliga motiv. När jag sedan laddade upp dom i datorn, så var dom lite mörka så jag redigerade dom lite först innan jag lade ut dom i bloggen.


           


Det blev en nostalgitripp i väntan på att sommaren snart ska komma. Då kommer Spikens bryggor vimla av folk igen, och båtar ligga ankrade inne i hamnarna.




Av Yvonne - 14 januari 2012 17:16

Jag vet. Jag har dille på solnedgångar för dom är så underbart vackra. Om jag hade ett hus med en altan mot väst, och gärna med en stor sjö framför, då skullejag sitta där på somrarna och njuta av solnedgångnarna varje kväll. Då skulle tv:n vara ett minne blott. Idag när jag körde hemåt efter en tur ut till hästarna så blev himlen alldeles blod röd ju närmare Lidköping jag kom. När jag nästan var hemma så stannade jag intill en sopstation och hoppade ur bilen och tog några bilder. En sådan fin himmel får man ju inte missa. Det var en massa träd ivägen, men jag tyckte det blev rätt vackert med svarta gren siluetter mot den röda himmeln. Obs! Original bilderna blev mörkröda, men jag har automatiskt redigerat några bilder i datorn så dom blev ljusare. Men jag tyckte dom mörkare blev snygga också. Jag kunde inte bestämma vilak jag skulle ta med i bloggen, så här kommer hela bunten och ni får välja själva vilka ni tycker är fina. Klicka på bilderna så blir dom större. 


                   

Av Yvonne - 14 januari 2012 00:02

Jag har pastellkritor som jag nästan alldrig använt, och nu på kvällskvisten så blev jag inspirerad av att bara kladda lite. Jag kände inte för att rita eller måla något med mycket detaljer för mina ögon är tillräckligt torra som dom är. När jag stirrar mig nästan blind på en bild jag ska rita av så börjar ögonen svida och rinna. Jag hittade en gammal almanacka med en bild på en sol som höll på att gå upp. Jag hade bilden som färgmall bara och målade sedan något eget utav det, men det var svårt att få ihop exakt samma färger med kritorna. Jag kände mig som ett barn på nytt och tänkte nästan börja kludda en massa streckgubbar istället för skojs skull. Det var svårt att blanda färgerna, men nästa gång ska jag använda riktiga olje färger och duk att måla på. Jag har 2 mindre dukar som har legat och skräpat i några år här hemma. Det som jag har tyckt varit jobbigt med att måla med olje färger är att jag inte gillat att göra rent penslarna efteråt, då jag tyckt lacknaftan jag använt som rengörning har luktat för skarpt så jag mått illa. Nu har jag köpt ett tvättmedel för penslar som luktar som såpa och som man späder ut i vatten. Och flaskan kommer nog räcka resten av mitt liv. Lite längre fram så ska jag också köpa färgpatroner till skrivaren så jag kan skriva ut foton som jag skulle vilja måla av. Det är bara inspirationen som fattas och orken. Jag håller ju på att göra en hemsida till, men jag har inte jobbat så mycket med hemsidan på ett tag, för jag har gjort lite annat.

Här kommer min kluddiga pastell teckning som fick mig att känna mig som ett barn på nytt.

  

Obs! Nu är jag här igen och redigerar. Jag blev inte helt nöjd med pastellmålningen, och jag har vimsat fram och tillbaka hela förmiddagen, diskat och målat och städat och målat och mycket mera. Nu är jag väl lite nöjdare med bilden, så här kommer den igen, lite mer förbättrad hoppas jag.


   

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards