Bobacken

Alla inlägg den 21 januari 2012

Av Yvonne - 21 januari 2012 18:30

 För nu snöar det. Idag har jag inte varit ute alls. Det bistra och lite råa vädret har fåt mina knän, eller mest ena knät som jag har brosk i, att värka. Många som håller på med ridning eller ridit mycket brukar få stela och lite problem med knäna. Man har ju travat omkring en hel del ute på vägarna ridit lätt. Ett två ett två har man som nybörjare fått räkna när man lärt sig rida lätt i trav. Man reser sig på ett och sätter sig på 2, i sadeln. Det sliter på knäna en hel del genom åren då, och dom är utsatta för kyla på vintrarna. Jag såg ett ridsport program där Rolf Göran Bengtsson var med. Han berättade att han hade lite problem med knäna och använde alltid en pall när han klev upp på hästen. Nu rider han stora hästar, men jag hade också en pall när jag klev upp på Mallen och han var bara 152 cm hög. Men det skonade både mina knän och även min rygg som jag inte ville snedbelasta, och även Mallen, så han också slapp att bli snedbelastad när jag steg upp.

Jag har fortfarande problem med torra ögon som jag nog kommer ha problem med resten av vintern. Det är samma visa varje år. Jag ringde till ögonläkaren, för jag tänkte att man kanske kunde få lite mer hjälp, men nej då. Jag fick inte ens en tid, utan jag skulle fortsätta att använda dom ögondropparna som jag tyckte var bäst och köra på för fullt. Jag sitter inte så mycket framför datorn därför, och när jag handlar så handlar jag såpass mycket så jag slipper handla på ett tag. Fläktarna i affären får mina ögon att rinna och svida. Inom hus så använder jag läsglasögonen hela tiden, så jag ska slippa det torra luftdraget. Jag målar lite istället med pastellkritorna. Så lite längre fram så kanske jag kommer visa vad jag målat, om det inte hamnar i papperskorgen. När man målar med kritor så är det inte så lätt att rätta till något om man målat fel.

Har tagit några bilder på Smillan när hon sitter uppe på Micron. Har kommit på henne flera ggr. nu när jag inte hittat henne. Då när jag vänder mig när jag kommer in  i köket så har hon nästan skrämt livet ur mig när jag sett något stort och svart sitta uppkrupen på micron. En annan gång när jag satt upp en hörnhylla i köket, men inte ställt något på hyllan än. Då på något sätt hade hon lyckats hoppa upp på hyllan och satt där och plirade mot mig när jag steg in i köket. Ett annat ställe som hon brukar sitta på, och som hon också får sitta på, är hallbyron vid spegeln. Jag kunde inte låta bli att ta ett kort när jag kom på henne att ligga med huvudet å sova i nyckel och skräp korgen, som jag kallar den för.

     


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards