Bobacken

Alla inlägg den 14 januari 2012

Av Yvonne - 14 januari 2012 17:16

Jag vet. Jag har dille på solnedgångar för dom är så underbart vackra. Om jag hade ett hus med en altan mot väst, och gärna med en stor sjö framför, då skullejag sitta där på somrarna och njuta av solnedgångnarna varje kväll. Då skulle tv:n vara ett minne blott. Idag när jag körde hemåt efter en tur ut till hästarna så blev himlen alldeles blod röd ju närmare Lidköping jag kom. När jag nästan var hemma så stannade jag intill en sopstation och hoppade ur bilen och tog några bilder. En sådan fin himmel får man ju inte missa. Det var en massa träd ivägen, men jag tyckte det blev rätt vackert med svarta gren siluetter mot den röda himmeln. Obs! Original bilderna blev mörkröda, men jag har automatiskt redigerat några bilder i datorn så dom blev ljusare. Men jag tyckte dom mörkare blev snygga också. Jag kunde inte bestämma vilak jag skulle ta med i bloggen, så här kommer hela bunten och ni får välja själva vilka ni tycker är fina. Klicka på bilderna så blir dom större. 


                   

Av Yvonne - 14 januari 2012 00:02

Jag har pastellkritor som jag nästan alldrig använt, och nu på kvällskvisten så blev jag inspirerad av att bara kladda lite. Jag kände inte för att rita eller måla något med mycket detaljer för mina ögon är tillräckligt torra som dom är. När jag stirrar mig nästan blind på en bild jag ska rita av så börjar ögonen svida och rinna. Jag hittade en gammal almanacka med en bild på en sol som höll på att gå upp. Jag hade bilden som färgmall bara och målade sedan något eget utav det, men det var svårt att få ihop exakt samma färger med kritorna. Jag kände mig som ett barn på nytt och tänkte nästan börja kludda en massa streckgubbar istället för skojs skull. Det var svårt att blanda färgerna, men nästa gång ska jag använda riktiga olje färger och duk att måla på. Jag har 2 mindre dukar som har legat och skräpat i några år här hemma. Det som jag har tyckt varit jobbigt med att måla med olje färger är att jag inte gillat att göra rent penslarna efteråt, då jag tyckt lacknaftan jag använt som rengörning har luktat för skarpt så jag mått illa. Nu har jag köpt ett tvättmedel för penslar som luktar som såpa och som man späder ut i vatten. Och flaskan kommer nog räcka resten av mitt liv. Lite längre fram så ska jag också köpa färgpatroner till skrivaren så jag kan skriva ut foton som jag skulle vilja måla av. Det är bara inspirationen som fattas och orken. Jag håller ju på att göra en hemsida till, men jag har inte jobbat så mycket med hemsidan på ett tag, för jag har gjort lite annat.

Här kommer min kluddiga pastell teckning som fick mig att känna mig som ett barn på nytt.

  

Obs! Nu är jag här igen och redigerar. Jag blev inte helt nöjd med pastellmålningen, och jag har vimsat fram och tillbaka hela förmiddagen, diskat och målat och städat och målat och mycket mera. Nu är jag väl lite nöjdare med bilden, så här kommer den igen, lite mer förbättrad hoppas jag.


   

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards