Bobacken

Alla inlägg under januari 2012

Av Yvonne - 13 januari 2012 16:07

Idag kändes det rätt ok, så jag tog en lite längre promenad. Om jag klär mig rätt så jag undviker att bli svett och nerkyld då blir promenaderna längre. Det blåste dock en hel del och när jag gick utmed Lidan så såg jag att vattnet höjts sig rejält, men jag har sett att vattnet varit mycket högre några år tidigare, och då fick man lägga ut sandsäckar utmed kajkanten. Då var det rätt läskigt. Läskigt måste det också ha varit då under en svår islossning under 40-talet, då isflaken drog med sig "tågbron" (kommer just nu inte på något bättre namn på bron) ut i kinneviken. Bron såg lite annorlunda ut då och var inte riktigt så hög på den tiden. Min fostermamma har berättat då det det hände, för hon låg på BB på Lidköpings lasarett då hon fick höra att bron hade följt med ut. Jag kan ricktigt se det framför mig hur det kunde ha sett ut. Åter igen hade jag med mig kameran och tog lite nya bilder, och det hände inget otursamt som tur var, för det är ju fredagen den 13:e idag. Men dagen är inte över än, så peppar peppar ta i trä.


             

Av Yvonne - 11 januari 2012 10:05

Hela 53 bilder gick det åt för att få pållen att gå igenom hela bilden. Har tänkt länge att använda den här bilden, men jag har haft annat för mig den sista tiden. Jag har bytt profilbild också. Det är jag och Figgy, eller Figarena som hon hette igentligen. Bilden är tagen 1990, året innan Mallen föddes. Obs! Mallen hette igentligen Malajko, bäst att tala om det också. Jag kände för att göra om lite i bloggen, och jag har tänkt mycket på mina kära bortgångna djur den sista tiden, och mitt i natta så fick jag lite inspiration. Av någon anledning så brukar min hjärna sätta igång då. Det har varit så för mig ända sedan jag var liten.

Nu har alla Julsakerna åkt ner i sina förvarings lådor igen också, och jag har även satt upp sommargardinerna, för nu längtar jag till sommaren. Det är konstigt. Så fort Julen är över så vill man ha vår och sommar. Jag undrar hur många det är som vill det. Det har även blivit varmare i min lägenhet också. Kanske är det tillfället? För 2 dagar sedan så var dom här och skruvade av termostaterna, för en efterkontroll skulle göras, och dom kommer vara bortskruvade i ett par dagar. Jag kände på en gång att värmen hade stigit, och när jag kände på elementen så var dom glödheta. Nästan 24 grader är det nu här, men så ligger solen på här på förmiddagen, så den kan ju hjälpa till lite. Men gött är det, och jag hoppas det kommer förbli så  Obs! All snö som kom igår är puts veck idag, ett minne blott. Men vintern är väl inte över, så vem vet vad för väder som kommer framöver.


 


Av Yvonne - 10 januari 2012 09:49

Så är beskrivningen på vädret. Vädret var likadant i somras då det var varannandags väder. Jag minns då jag ena dagen åkte ut till Skalunda eller Kållandsö och njöt av sol, värme och lite fiske. Och nästa dag så hällregnade det som skam. Och nästa så sken solen igen och så höll det på. I alla fall där jag bor. Igår kväll så föll det snö här, och det var ett tag sedan det kom såpass så att marken blev täckt, och vackert blev det. Men... det ska bli varmare igen och sedan kallare igen, och mer blås väder är pg. Imorse så sa dom på nyheterna att en hel familj kanske har omkommit utanför Vara, då dom frontal krockat med en långtradare, och det har skett flera avåkningar häromkring, tidigt i morse. Underlaget är förädiskt just nu, så om ni måste så ta det välldigt försiktigt om ni måste ut. Jag har märkt att när man sitter i en ny bil, så kan man lätt vagas in i trygg värld. Nya bilar går tystare, dom har bättre prestanda och bättre väghållning och det inbjuder till att öka på farten lite mer, och tro att bilen klarar av lite halt underlag. Det är förädiskt att tänka så. Man kan åka av med en gammal bil också om man kör oförsiktigt, men... man hör mer ljud utifrån, man känner minsta vind drag som tar tag i bilen och man har inte riktigt samma väghållning som en ny bil. Jag har en bakjhuls driven bil som är välldigt lätt i aktern. Så om det släpper det minsta där bak så känner jag det direkt. För säkerhets skull så har jag lagt 2 gamla sommar däck i kofferten, som jag sedan ska byta ut mot nya. Jag känner nu att bilen har blivit lite stabilare baktill, och det är skönt så man slipper ha hjärtat i halsgropen varenda gång jag hamnar på en riktig isgata. Jag minns en gång när jag hade en Opel Manta. Jag var på väg hemåt och hade kört in på grusvägen som ledde ner till min fostermammas hus ute på landet. Man fick köra igenom en gård där vägen gick som ett S igenom och det var blank is med vatten på. Mantan den var extrem lätt i aktern och trots att jag kröp fram i knappa 20 km i timmen, så i sista svängen in på gårdens gata så började baken röra sig i slowmotion åt sidan. Det var bara att åka med och hoppas på det bästa. Bilen snurrade runt och ställde sig åt motsatta håll intill häcken till gårdens trädgård, och när jag lugnat ner mig lite så fick jag backa in på gårdens plan, svänga runt och köra vidare. Om det varit en ny bil, av dagens modell som kört på samma väg. så hade det säkert gått mycket bättre. Jag har en vän som åkt på autobahn nere i Tyskland. Han berättade att där kör dom som racerförare, och man blir lätt fartblind. Man invaggas i en trygg värld när man sitter i en ny bil, för dom är lite för mycket ljud isolerade och har en mycket bättre väghållning. Men om det händer något i den farten, då är det färdigkört i det livet. Om man skulle köra lika fort med en äldre bil. Himmel vad det skulle skramla och hoppa.

Ups! Nu blev det lite mycket skrivet igen. Det går av bara farten. Tog lite bilder på snön som nu kommit, och på Smillan som faschinerat tittar ut.


                


Hon ser ut som hon tror det är något ätbart. Det är kanske grädde? Vem vet.



Av Yvonne - 9 januari 2012 16:45

Och ute har det börjat å snöa. Det var länge sedan man fick se snö   . Jag undrar hur länge den kommer få ligga kvar innan nästa värme front kommer. Förmodligen på torsdag läste jag på löpsedlarna, då ett nytt blåsväder drar in över Sverige. Tog en sväng till Jysk bäddlager idag för att investera en ny vaxduk till ett skamfilat bord som jag vill dölja. Men det var dåligt med vaxdukar, för dom hade nästan gått åt allihop. En expedit sa att dom skulle få in mer mot slutet av veckan, så jag får väl bege mig dit igen. Samtidigt som jag är där får jag inte glömma köpa disk trasor och tvättsvampar, som jag glömde köpa när jag handlade idag. Alltid är det något man glömmer. Jag tittade in på Jysk websida alldeles innan jag började blogga, för att se vad för olika vax dukar dom hade där, och då kom jag på att jag behövde en ny tvättkorg också, för min håller på att vittra sönder mer och mer. Efter att ha tittat på vaxdukar och tvättkorgar så gick jag sedan över till gardin avdelningen, å vad sugen man blev sedan på att skaffa nya gardiner då till rummet. Har inte köpt några på år och dagar, för fönstret är nästan 3 meter brett, så det går åt lite tyg. Jag använder gardin kappa som är trädd på en smal gardin stång. När fönstret är så stort så vill jag ha något som döljer den fula fönster kanten där upp, och det blir så kalt också tycker jag utan en kappa. Jag har även en skena i taket som jag använde förr, när jag hade både kappa och hängande gardin på sidorna. Jag funderar på att skaffa en till gardin stång och använda den istället för skenorna i taket, för då slipper jag sy på hysk band om jag köper hängande långa gardiner på sidorna, men... jag får avvakta lite. Det är så mycket man vill ha men som man får spara till. Tandhygienisten kanske hör av sig snart och jag måste spara till 2 nya sommardäck. Det är snart bara 3 månader kvar tills sommardäckena måste på igen. Bilen ska också servas lite. Olja och oljefilter tänkte jag byta till våren. Jag håller också på att spara för fullt så jag kan amortera av på lånet helt och hållet. Om inget annat händer så till nästa nyår, så är lånet ett minne blott. Det pengarna som jag betalat av på lånet med, kommer sedan åka in på mitt sparkonto istället där dom får ligga och växa tills jag behöver dom till något. Jag vill helst slippa låna pengar mer, utan försöka spara undan så mycket jag kan och ta av dom pengarna istället, om något skulle gå sönder eller om jag vill spara till något jag vill ha. Ups! Nu blev det mycket skrivet idag. Jag håller på att tvätta och tiden har sprungit iväg. Nu måste jag ner till tvättstugan och hänga tvätt.

   

Animationen kommer från Vickes hemsida. 

Av Yvonne - 8 januari 2012 10:32

Som vanligt på morgonen så leker mina katter en stund. Inte så mycket och intensivt vinter tid, för Nossan som börjar bli till åren är inte riktigt på hugget just nu. Smillan har däremot lite mer energi, för hon är ju nästan bara barnet än. Imorse så gjorde dom några lekfulla språng mot varandra, och Smillan hade noll koll på, åt vilket håll hon for åt. Pang rakt in i dörrkarmen med nosen for hon, och stackarn blev liggandes med vimmelkantiga ögon. Aj det gjorde välldigt ont, det såg jag. Hon knep ihop ansiktet och ögonen dom skelade, samtidigt som hon rörde huvudet fram och tillbaka, en bra stund. Jag tror det var den hårdaste smällen hittils hon fått på nosen. Jag lyfte upp henne och såg att pälsen blivit lite grå, men det försvann när jag försiktigt klappade rätt den. Nossan undrade nog också vad som hände, för hon satt bredvid och såg förvånat på Smillan när hon vindögt hade rört huvudet fram och tillbaka. Nu ligger dom bägge på var sin plats och vilar, och Smillan laddar upp för framtida lek igen.


 

Av Yvonne - 6 januari 2012 21:05

Man vet alldrig vad man får för än man har smakat på det. Så säger Tom Hanks i filmen Forrest Gump, när han sitter på busshållplatsen och berättar sin livs historia. Om ni inte sett den filmen så vill jag rekomdera den. Den är en av dom bästa filmerna som jag någonsin sett. Forrest Gump är en verklig person som man gjort en film av, och trots sitt förstånds handikapp, så blev han en av amerikas rikaste människor, och fick uppleva otroliga saker tack vare att han hade dille på att springa. En underbar film är det. Jag satt och tänkte på den här filmen förut och gjorde då en animation. Jag kunde inte låta bli att lägga till egen text, för det är ju inte alla praliner som smakar bra, och så är ju det även i verkliga livet.


 

Av Yvonne - 6 januari 2012 11:53

Hoppas att alla haft en trevlig Trettondagsafton. Min förkylning är på väg bort och jag sover som en stock på nätterna nu. Jag brukar annars inte sova så bra pg. av smärtorna jag får när jag ligger ner, men just nu har jag en bättre period. Det brukar vara så, så jag försöker ta tillvara och njuta av dom perioderna på bästa sätt, för sedan när jag får en besvärligare period, så plockar jag fram alla bra minnen för att kunna ta mig igenom dom besvärliga stunderna. Jag gör likadant med alla sommarminnen. Nu när det är jobbiga vintermånader med kyla och mörker, så tänker jag på alla härliga sommarstunder jag kommer ha längre fram till sommaren. Förhoppnings vis kommer jag få mer fiskar på kroken och vem vet vad för fisk sort man får och lyckas få upp.   Kanske en ricktigt stor en.   Jag har inte haft ro att göra några animationer på sista tiden, eller fortsätta lägga upp bilder p den nya bloggsidan som jag håller på att göra. Jag har ju gjort en tidigare http://web.comhem.se/yvonne.bilder är adressen till den, och som jag gjort själv i Microsfoft word i min dator. Datorn blev så seg när jag höll på, och jag fick inte plats med så många bilder som jag tänkt, av någon anledning, men jag fick vara lite kreativ. Nu håller jag på med en annan i program som jag laddat hem. Där finns redan färdiga mallar och dator segar inget alls. Jag verkar få plats med jättemycket mer material så jag tar med både animationer och bilder som jag inte haft med tidigare i bloggen.  Jag har fått en Humax HDPVR som jag håller på att lära mig använda. Det är inte var dag man får en sådan dyr grej   och jag vill tacka så hjärtligt mycket för den. Den har en hård disk som man spelar in filmer och program på, och enligt info så kan man även spara över filmer till en extern disk eller USB minne. Om någon vet exakt hur man gör och läser det här, så ge mig ett tipps. Måste det vara en speciell minne? Jag testade ett USB minne som jag hade några filmer på, men Humaxen hittade den inte. Läste sedan på nätet att man fick formatera om det till FAT32. Ska kolla igenom instruktionerna lite mer nogare eller så får jag kolla med någon mer kunnig. Vill inte ta bort något på USB minnet som jag har, utan jag får skaffa något minne senare. Filmer tar så mycket mer plats, så det får kanske bli ett större externt. Bilerna i tv:n har blivit mycket skarpare och jag har redan spelat in flera filmer när jag inte varit hemma och kunnat se dem.

Nu ska jag ta och göra lite mat, och sedan ska jag ta en riktigt skön promenad. Ha det gott och njut av vädret   

  


Nu är jag här igen och redigerar lite efter promenaden. Och... jag vet. Jag har dille på att fota solnedgångar så här kommer några bilder.


    


Så här såg solen ut idag i Lidköping.

Av Yvonne - 3 januari 2012 17:42

Det stod på löpsedlarna idag att vädret var som en bomb över Sverige just nu. Ja bara det inte bildas någon tromb. När jag skriver det här så har det börjat ösregna och blåsa upp ordentligt, så även om jag skulle vilja bo på landet igen, så är jag glad över att jag bor i stan. När jag bodde på landet så fick vi elda för att få värme, tills min fostermammam sålde skogen och byggde om så vi även fick el-värme och slapp koka vatten på spisen när vi skulle tvätta oss. Men om elen gick, så var det ju bara att stoppa lite ved i spisen och tända på. Det kan jag ju inte nu, men jag har ju ett lass med värmeljus, så om jag stänger in mig i lilla rummet och tänder en massa ljus, så hoppas jag att det kommer bli lite värme i alla fall.


 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards