Bobacken

Alla inlägg under november 2011

Av Yvonne - 16 november 2011 21:52

Jag kunde ju ladda upp dom i Gimp och se om dom fortfarande funkar. Men det kan vara intressant att se om dom är ok om jag laddar upp dom direkt här, då får ju även andra se dom. Jag lyckades spara ner animationerna från det gamla trasiga USB minnet innan jag fragmentera det för att se om det gick att rädda, men det var som förgjort. Något måste ha hänt med det. Innan jag fragmenterade det så försökte jag rädda andra bildfiler från USB minnet, men helt plötsligt så lade det av helt och det gick inte göra något med det. Som tur var hade jag precis sparat ner animations mappen i datorn. Här kommer några utav dom. Några är mina och några är från Vickes hemsida.

       Dom här 3 första är mina egna. Obs! Bilden med vattnet är från Orust. Jag tog en åktur och hamnade ute på Orust. En skön tripp var det, men vädret kunde ha varit lite soligare. Det regnade ju i alla fall inte.

      Ups! Det här tefatet har slutat att snurra och blinka. Den åker i papperskorgen lite senare.

    Dom här 2 animationerna verkar i alla fall fungera som dom ska. Bilden med åskan, tefatet, masken och dressyr ekipaget är Vickes.

Det får räcka för denna gången. Mer kommer en annan dag.

Av Yvonne - 16 november 2011 16:42

Jag har letat många ggr. ute på nätet efter helsvarta örnar. Anledningen till det är att jag och min fostermamma, för en halv livstid sedan, såg en enormt stor, svart örn med dom grymmaste och hemskaste ögon som både jag och min fostermamma sett. Vi såg den inte tillsammans utan var för sig. Jag såg den först när jag nästan var hemma. Den satt ute på åkern ca 20-30 meter från grusvägen. Den såg ut som ett ondskefullt sagoväsen och den var kolsvart. Det var knappt att man såg ögonen men när man fick ögonkontakt med den, så reste sig nackhåren på en. Några minuter efter att jag kommit hem så kom min fostermamma också hem, helt förstörd, för även hon hade sett örnen, och började förskräckt gapa om hur fruktansvärd den sett ut och vilka onda grymma ögon den hade haft när den sett på henne. Min fostermamma var väldigt religös, även om hon inte alltid levde efter alla religionens regler, så den där örnen som stirrat på henne så ondskefullt måste ha varit ett väsen från därnere ifrån trodde hon. Tur att man haft egna upplevelser och inte börjat tro på allt hon hotat mig till. Ända sedan jag vart liten så har jag vetat att det hon gjort mot mig har varit fel, och jag har tänkt, vänta tills jag blir stor.

Ända sedan då jag såg örnen så har jag försökt hitta en liknande fågel men inte hittat en sådan. Ibland undrar jag om vi inte hade sett i syne, var för sig. Den här fågeln var stor, ungefär lika stor som en människa som satt på huk och den var kolsvart hela örnen från topp till tå, inte en tillstymmelse till någon annan färg hade den, och ögonen var dom hemskaste som jag någonsin sett. Det var en örn som man sent kommer att glömma och ibland när jag börjat tänka på den igen så ger jag mig ut på nätet och letar igen. Vem vet vad det var för något jag och min fostermamma såg. Jag ska försöka få tag i någon som är expert på det här med örnar, för jag känner att jag vill få klarhet i vad det var för örn vi såg. Kanske någon ser mitt inlägg i bloggen, och kan ge mig lite information, om nu en sådan örn finns på riktigt. Mycket konstiga saker har man fått uppleva genom tiderna.

Nu till något annat :) Har tagit lite bilder, igen. Vill bara visa vad för väder det är hos mig. Även om det är trist väder så kan man kanske få till lite fina bilder, så här kommer några från dagens väder.

Så här såg det ut i morse, innan dimman åter rullade in över staden.

    

Frostigt och kallt var det. Men sedan tinade det upp och det blev råkallt iställt.

Tog en liten promenad i skogen intill. Och där på ett träd så såg jag något förunderligt.

    

Vad ser det ut som? Jag hade namnet precis i huvudet, men så försvann det.

  

På marken fanns det också. Någon måste ha planterat ut det för det vimlade med sådant här. Även ett träd till var omslingrad med denna växt.

   



Av Yvonne - 15 november 2011 20:03

Svårt det här med att hitta på en bra rubrik, så jag börjar med att skriva. Jag kommer väl på under tiden vad för rubrik jag ska skriva. I morse var det 3-4 minus här och klart väder och rimfrost. Fick skrapa bilens rutor på eftermiddagen, när jag skulle åka och handla. Solen hade inte kommit åt den på parkeringen.

                      

     

Solen kom fram och började värma upp min inglasade balkong. Missarna tyckte det var skönt och Nossan lade sig på sin favorit plats, ovanpå fåröljen och solade sig varm. Dom senaste åren har hon blivit lite stelare har jag märkt, det är väl åldern som tar ut sin rätt. 11 år fyllde hon i slutet på augusti och hon har varit betydligt vildare. En riktig flygande och hoppande sak.

Åkte och handlade senare på efter middagen, och det kändes i ryggen. Den brännande smärtan lättade lite som tur var, så när jag kom hem så skyndade jag mig att ta en liten promenad. Hade med mig kameran för jag såg att solen höll på att vackert gå ner i horisonten. Tyvärr så doldes solen av några moln, men jag tyckte ändå jag lyckades få ett par fina bilder. Dimma var på väg att åter bildas, och kallare igen höll det på att bli.

      

     

Jag tog några bilder över Lidåkersplan, intill Lidåkersskolan. Där på sommrarna brukar Cirkusarna hålla till. Dom rullar alltid förbi på gatan där jag bor när dom kommer eller åker, och jag minns för många år sedan, då stannade en Cirkus i några dagar och när jag tittade ut så gick det några elefanter med sina skötare på gatan.

     

                      

                                                  
     Visst är naturen vacker. 

                      Ja nu vet jag :) Jag ska skriva: Visst är naturen vacker som rubrik.     

   

Av Yvonne - 14 november 2011 19:13

Har suttit och jocksat med USB minnena nästan hela dagen, så nu mår musklerna inte så bra. Vaknade i morse av spänningar och knutor i ländmusklerna, och det hjälpte inte med en varm dush. Har fått ta till allehanda andra smärtlindrande medel så jag inte skulle sträcka eller göra illa musklerna mera. Det är vädret, och det spelar ingen roll om jag försöker hålla mig inne för att undvika den fuktiga kylan. Min kropp den är som en levande barometer. Jag är glad över att Milles ägare behövde hjälp igår, för jag hade annars tänkt att åka ut idag :)

Fick slänga Kingston USB Minnet. Det har varit trasigt länge men en del bilder har jag lyckats få loss därifrån ändå. Jag fragmenterade Maxell minnet och sparade ner filmer på det, och det fungerar nu som det ska, än så länge. Det nya USB minnet utan namn har jag bara felsökt på och sedan tog jag bort film mappen. Dom övriga filerna fungerar som dom ska, även musikfilerna som jag får upp i samma program som filmerna. Jag gick in på comhem och spara smart där jag har laddat ner filer, för jag ville spara tillbaka några bilder. Jag upptäckte att man bara kunde spara ner en bild i taget, för jag kunde inte hitta något annat sätt att göra det på. Vilket jobb det kommer bli att spara ner filerna sedan när jag vill spara ner dom på en extern hård disk. Jag får kolla med comhem en dag om det är något jag har missat i instruktionerna. Här kommer några animationer jag lyckats rädda, några har jag gjort själv medan andra har jag laddat hem från Vickes hemsida för länge sedan.

  Den här animationen ska föreställa mig när jag fiskar. Den gjorde jag förra året.

  Här är en annan animation jag också gjort, för länge sedan. Musen heter Max och han har även en god vän som jag jag döpt till Milton.     


I animationen här ovanför så är det Max och hans vänner Milton till vänster och Wilhelmina till höger. och så Nossan som leker med en mus. Varför jag lägger upp lite gamla animationer i bloggen är för att se om dom funkar ordentligt. Många animationer har blivit på ett eller annat sätt förstörda.

     

Araben i animationen är ovanför har jag också gjort, men inte den lilla människan med den stora klubban. Det här får räcka för idag. Jag kommer lägga ut lite mer gamla animationer lite längre fram. Ha det gott.


Av Yvonne - 13 november 2011 19:58

Har ett alldeles nytt USB minne som jag endast sparat filer på och inte kopierat ifrån, för än nu, och det gick inte. Ett meddelande dök upp att filen ev kunde vara borttagen eller flyttad. Och när jag försökte fler gg. med andra filer så dök det upp ett annat meddelande om att det var "felaktig parameter" på det. Jag gick ur USB minnet och gick sedan in på det igen, så var det tomt. Stängde av USB minnet genom att stänga av det säkert, men lampan på USB minnet fortsatte blinka. Den brukar ju slockna så för säkerhets skull stängde jag av datorn och tog ur USB minnet. Startade sedan om datorn och satte i USB minnet och öppnade det åter och där fanns filerna. Provade igen att föra över en fil, men tji, åter dök meddelandet "felaktig parameter" upp. Försökte stänga av det igen på ett säkert sätt, men USB minnet fortsatte att blinka trots att det är avstängt och finns inte tillgängligt i datorn. Det är en film fil jag försökt flytta över till datorn igen, men det går inte. Ska testa igen att öppna en bild fil lite senare men jag får stänga av datorn och ta ur USB minnet först. Jag vill inte ta ut det när det blinkar. Det är det tredje USB minnet jag har som det gått troll i. På dom två andra minnena så blir bilderna förstörda, och jag ger mig katten på att det är datorn som är boven nu. Det är det tredje USB minnet jag har, och det här, har jag bara haft en vecka och jag har bara sparat ner filer på det, och inte flyttat filer fram och tillbaka på det. Som tur är så sparar jag även ner filer på spara smart på comhem där jag har 2GB att spara på. Där har jag aldrig haft några problem med att kopiera över bilder till datorn igen. Jag har funderat att skaffa en extern hårddisk, men jag tror nog att jag avvaktar. När jag sökte på nätet på felaktig parameter så läste jag att flera st. hade samma problem med sina externa hårddiskar. Den här gamla burken jag har, har nog något fel någonstans som jag inte kan se, och eftersom USB minnet fortsätter att blinka trots att det ska vara avstängt, så tror jag det har något med USB uttagena på datorn att göra, trots att jag har försökt kolla dom i datorn om dom är ok. När jag har stängt av USB:na förr så har alltid lampan slocknat på dom, och lampan på det här minnet har slocknat tidigare vet jag.

Tog en sväng ut till Milles idag och hjälpte hans ägare att mocka lite. Det var väldigt lite att mocka för han verkar göra sina behov mest ute. Han och hans kompis står i ett sk. lösdrift stall för 2 hästar, denna vinter, och jag hoppas att det kommer gå bra. Hans ägare kommer att bygga ett ung. likadant stall, nästan, nästa år. Tog en sväng senare till Ullersunds bron efteråt, men denna gång fiskade jag inte. Jag tog en promenad istället. Mitt huvud var tungt och jag hade lite huvudvärk. Det är mina bihålor som vanligt som krånglar förmodar jag. Jag hade med mig kameran och den här gången stötte jag på några högländska skotska kossor som gick och betade. Jag höll mig på rätt sida av staketet för säkerhetsskull, och försökte ändå få till några fina bilder.

        

                     

                       



Av Yvonne - 12 november 2011 20:46

                   


Tog en sväng till ÖoB idag, och där hittade jag Gingsen till ett väldigt billigt pris. 30 kapslar för 25 kr. 1-2 kapslar om dagen var det rekomenderat. Det verkar ju otroligt billigt, men jag undrar om dom är bra och funkar? Jag har i alla fall köpt en ask och har tagit en första kapsel Gingsen. Om dom inte verkar va bra så är ju 25 kr inte något att gräma sig för. Jag tyckte att när jag åt Gingseng från Primavida så kände jag mig mycket piggare, men dom kostar 100kr för 30 st, men då ingår porto. Jag tror jag ska gå in på hälsokost affären och kolla upp vad Gingsengen kostar där en dag. Det kunde ju vara intressant att veta.

Av Yvonne - 11 november 2011 21:20

                       


Jag hoppas ni får en trevlig helg, men ta det lungt i trafiken. Dimman gör att det blir vått på vägbanan, och nu är det minus grader på nätterna. Varning för glashalka. Jag minns en gång när jag var 10 år. Tidigt en morgon när det var Jullov, så var vi på väg in till sta´n. Jag skulle till Fritids och min fostermamma skulle jobba. När vi kom upp på asfaltsvägen mellan Vinninga och Truve så gasade min fostermamma på, utan en tanke på hur väglaget var. Vi kom till en kurvig del av vägen där man fick åka lite slalom, och rätt som det var så började bilen att slänga. Ni kommer väl ihåg den där visan än slant han dit och än slant han dit å än slant han ner i diket, osv. Så kändes det och så var det. Bilen fick sladd och vi kanade ner i ena diket, men bilen for upp på vägen igen och lade sig på sidan. Jag hade suttit i baksätet och på den tiden var det inte vanligt att man hade bälte på sig i bak. Men det gick bra ändå för vi krashade aldrig in i något trä, vilket var tur, för vägen kantades av stora träd. Det gick bra men vi fick vänta tills hjälp kom. Då fick vi klättra ut på sidan av bilen och på en stege som någon hade hämtat. Först när vi stod på vägen märkte vi hur halt det var. Det gick knappt att stå på vägen för den var rena skridsko banan. Det hade duggat under natten och sedan hade det frusit på. Vi fick hjälp med att vända bilen rätt igen och sedan åkte vi vidare in till sta´n, fast hela ena sidan på bilen var skrapad, men den gick och vi körde i krypfart. Tänk på att vintertid när det är dimma ute och minus grader. Då fryser vägbanorna på så man nästan kan åka skridskor på vägen. Då biter knappt dom bästa dubbdäck man kan få, om man inte använder däck för isracing.

Av Yvonne - 9 november 2011 19:20

                                      


Äntligen så bröt solen fram och dimmolnen dom försvann.    Helt otroligt vad mycket bättre man mår när solen kommer fram. Tog en tur ut till Milles och hans kompis på eftermiddagen och borstade av dom en stund. Det var avkopplande och vädret var underbart lungt. Bägge pållarna skötte sig fint, kanske för att jag hade fickorna fulla med äpplen. När jag sedan kom hem så kunde jag inte låta bli att göra denna animation. Så även nu när det är mörkt, så kan jag njuta av solen en liten stund till. I bildprogrammet Gimp kan man göra mycket roliga ting. Så jag är är jätteglad över att Vicke som visat och lärt mig hur man gör dessa roliga ting, får vintern att gå lite fortare genom att ha lite roligt i bildprogrammet Gimp.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards