Bobacken

Alla inlägg under februari 2013

Av Yvonne - 12 februari 2013 11:38

Om det är moln fritt då förståss. Igår var det en kanon fin vinterdag med sol och lugna vindar, men jag har brännande värk och var och handlade så jag kunde inte riktigt njuta fullt ut. Men det är härligt att det nu bara blir ljusare och ljusare. Jag har lyssnat på natur musik hela vintern och det har verkligen hjälpt upp sinnet. Jag rekomenderar det verkligen för dom som lider av vinter depression. Jag har inte så mycket mer att skriva om så här kommer dagens ordspråk och rolig historia.


 


 


En präst och en pilot kom samtidigt till himlen.
Piloten hade inga problem med att komma in. Prästen blev otroligt förvånad då han stoppades vid porten.

- Men vad nu då? Vad menas med detta? frågade han Sankte Pär. Varför kommer inte jag som är präst in i himlen, då piloten gjorde det?

- Jo, förstår du, svarade Sankte Pär. När du predikade sov hela församlingen, men när han flög satt alla passagerare och bad!


 


 


Av Yvonne - 10 februari 2013 12:42

Hela dagen igår så  snöade det med jämna mellanrum. Det såg bistert kallt ut och det blåste så jag höll mig inne. Jag tog dock en sväng ner till källaren, men idag får jag nog ta och gräva fram bilen.


 

Så här såg det ut i morse.

Igår började jag skissa lite på en ny akvarell. Jag har inte haft eller har någon lust att göra någonting pg. av mina ögon. Antingen svider dom eller så är dom fulla med salva så jag inte ser så bra.


 

Jag är nybörjare på det här med att måla i akvarell, så jag vill gärna skissa innan så jag har kanter att hålla mig till.

Jag tog fram en av böckerna om Harry Potter, den som handlar om Hemligheternas kammare. I den finns Fawkes, Dumledors Fenix fågel och jag tittade lite på den så jag hade en mall att följa. Fåglen jag ritade är en blandning av Fawkes och den jag har på en av mina muggar som jag haft sedan barn. Muggen har en gång tappat sitt öra men jag har lagat den så gott det går.


Va tiden går när man vaknar lite sent och börjar vimsa omkring med en massa bestyr en söndag. Jag håller på att titta på Alpint och världscupen i hästhoppning, diskar och och ja inte vet ja va jag mer gör. Jag gör en massa grejer samtidigt så jag inte minns vad jag gör. Nu har klockan runnit iväg så när jag skrivit det här så måste jag göra iordning mat. Därefter så blir det en sväng ut. 

Här kommer dagens roliga historia och kloka ord och... lite mer.


 


Ups! hoppas ni förstår att det ska invånare ;)



 


 

Av Yvonne - 8 februari 2013 19:56

Jag hoppade över gårdagens blogg inlägg, jag var så himla trött.

Jag var och handlade på Coop på eftermiddagen, och jag hade med mig rabatt kuponger jag fått i ett brev samma dag från Coop. Jag blev medlem i veckan och fick mitt kort och jag såg till också igår att jag kan gå igenom snabbkassan, så jag slipper stå i en lång kö. Skönt för min mina muskler i ryggen, för jag hade ont i dom igår. Det drog och värkte och jag ångrade att jag inte hade haft på mig mina thermo byxor. Jag fick i alla fall 50:- rabatt för att jag handlade minst 2 varor som var Coop märkta. Jag har en kupong till som jag får 50:- rabatt på.

Jag fick andra kuponger också som jag fick rabbat på, men i andra affärer som på något sätt har med Coop att göra.

Snön den vräkte ner på eftermiddagen och när jag stod på Änghagens köpcenter parkering så kom min Ford vän i sin lilla Siesta bil. Vi pratade bara en kort stund för vi blev alldeles dränkta av yrande snö. När jag senare kom hem, hade jag jätte ont och var trött. Men nöjd. Nu är det fredag igen, vart tar veckorna vägen, men det gör inget för snart är det vår igen


Här kommer dagens ordspråk och rolig historia.


 



Den första kirurgen säger:
- Jag gillar att ha revisorer på operationsbordet eftersom när
du öppnar dem är allt inuti numrerat.
Den andra svarar:
- Jo, men du skulle pröva elektriker! Allt inuti dem är färgkodat.
Den tredje kirurgen säger:
- Nej, jag tycker verkligen att bibliotekarier är bäst, allt inuti dem ligger i alfabetisk ordning.
Den fjärde kirurgen bryter in:
- Vet ni, jag gillar hantverkare. Killarna har alltid förståelse när det blir några delar över i slutet och när arbetet tar längre tid än vad du har sagt från början.
Den femte kirurgen får alla att bli tysta när han konstaterar:
- Ni har fel allihopa. Politikerna är de som är lättast att operera.
De har ingen hjärna, inget hjärta, ingen stake och inte någon ryggrad.
Dessutom finns det bara två rörliga delar, munnen och röven, och det spelar ingen roll om du byter plats på dem.


 

 


Av Yvonne - 6 februari 2013 21:09

Dagen har varit rätt fin med uppheåll och med lite sol, men mot kvällningen och nu när jag sitter och skriver det här, så har det börjat å snöa å blåsa en hel del. Det är runt 0 och någon minus, tror jag. Min termometer är inte att lita på så jag får lägga till några varma grader. I morse när jag vaknade så såg det ut så här utanför där jag bor.


     


Nu är allt vitt igen, och vår känslorna är ett minne blott. Kallare ska det också bli och nu faller det mer snö. Jag försöker få inspiration till att måla någonting, men mina torra ögon är inte roliga, och pg. av ögonsalvan så ser jag grumligt, så jag ser inte så tydligt som jag skulle vilja, om man ska rita och måla något. Jag hoppas att det ska bli bättre när jag får dit dom där pluggarna eller rören i tårkanalerna som ska få ögonen mer naturligt fuktiga. När jag sitter och stirrar och koncentrerar mig på att läsa något eller rita/ måla eller stirra på en data skärm, så händer det att näsan börjar rinna och jag blir täppt. Samtidigt blir ögonen röda och iriterade. Det ör tårvätska som vill fram ur tårkanalen, men som inte lyckas tränga fram den rätta vägen, utan rinner bakåt så jag blir snorig i stället. Jag låter då som om jag börjar bli förkyld. Den 18:e ska jag få dit dom, och jag väntar med spänning och längtan. Det är inget kul med svidande torra ögon som sedan blir dimmiga när jag lägger i salva för att lindra svedan.


Nog skrivet om mina ögon. Här kommer dagens kloka ord och rolig historia.


 


Ett äldre par går in på MacDonalds och köper en hamburgare att dela på.
En lastbilschaufför som ser detta antar att de är fattiga och erbjuder dem att köpa en till damen också.
- Nej Tack, vi delar på allt, säger mannen.
Efter en stund har damen fortfarande inte börjat äta, och då säger chauffören till henne:
- Men ska jag inte köpa en hamburgare till dig i alla fall?
Damen vänligt:
- Nej Tack. Vi delar på allt.
- Men varför har du inte än då?
- JAG VÄNTAR PÅ TÄNDERNA, säger damen.


 


Take it easy


 




Av Yvonne - 5 februari 2013 18:17

Stor asteroid närmar sig Jorden i februari 2013

 
27.02.2012, 20:00
Skriv utTipsa en vänLägg till i bloggen

© Foto: Vesti.Ru

© Foto: Vesti.Ru
 

En asteroid med 40-90 meter i diametern ska närma sig Jorden den 15:e februari. Det är tal om den asteroid som fått namnet ”2012 D-A14”. Den upptäcktes den 23 februari 2012 av astronomerna på observatoriet La Sagra i den spanska provinsen Granada.

Analysen av dess bana visar att asteroiden den 15 februari 2013 23.25 Moskvatid ska närma sig Jorden på avstånd av 27 tusen km, och det blir betydligt lägre än den omloppsbana som satelliterna använder. Idag anser forskare inte att det finns ett allvarligt hot om asteroiden kolliderar med Jordens yta.


Samma asteorid kommer svisha förbi jorden 2020 och 2040, men... om det är samma asteorid som ev. kommer krasha in i jorden runt 2040, det förtäljde dom inte om. Jag ska kolla upp det lite senare. Undrar om man lever då. Jag skulle vara runt 77 år då. Hoppas inte för det vore en hemsk upplevelse.


För att muntra upp er efter det här infot, så kommer här dagens kloka ord och rolig historia.


 


Jackpot på V75
Två gamla damer besökte travbanan för första gången i sitt liv. De satsade några tior på en häst - som dessvärre kom sist.
- Ja men du, tröstade den ena damen sin väninna, vi ska inte vara ledsna för det. Vi har ju i alla fall ingenstans att ha hästen.

 


 



Av Yvonne - 4 februari 2013 15:07

I höstas så var jag på reumatalogen i Skövde och tog saliv och ögon prover. Idag så var jag hos ögonläkaren och tog åter nya prover. Det konstaterades att jag hade väldigt torra ögon. Om 14 dagar så fick jag en ny tid för ögonläkaren tyckte jag skulle prova att sätta dit pluggar/rör i tårkanalerna så den vätska jag har kvar inte ska rinna bak sa hon. Hon skulleskulle skicka remiss till näsa/öron/hals där dom ska ta ett biopsi prov också. Hon skrev ut recept på Oculentum simplex APL som jag redan använder, för hon tyckte att jag skulle fortsätta med den salvan, för den verkar funka bra på mig. Om jag har Sjögrens sedan så kommer jag få mer hjälp som tex rabatter mm. I vilket fall som helst, så hade jag estremt torra ögon och jag behövde få hjälp.

Jag har tagit lite nya bilder på mina katter, och jag har gjort lite collage av bilderna.


 


Å här kommer några gamla ;)


 


Klicka på bilderna så blir dom mycket större.


Och här kommer dagens ordspråk och rolig historia.


 

Två nygifta par åkte samtidigt på smekmånad och tog in på ett hotell. Deras rum låg på samma våning och såg exakt likadana ut.
Första kvällen var de en smula trötta och efter att ha ätit middag tillsammans beslöt de att gå till sängs.
Just när de hade tryckt på knappen till hissen slocknade ljuset i hela hotellet. Istället för att åka hiss fick de göra sällskap uppför trapporna. De famlade sig fram till rummen och klädde av sig i mörkret.
Anton, som var varmt religiös, föll ned på knä och bad sin aftonbön.
Just när han hade slutat tändes ljuset och till sin förvåning upptäckte Anton att i stället för sin egen kära hustru låg hans väns fru Greta i sängen. I panik rusade Anton upp från golvet och bort mot det andra rummet.
Efter sig hörde han Gretas lugnande röst:
- Det är redan försent. Min Egon förspiller ingen tid på att be aftonbön...

Ha en bra dag på er nu.

 

Av Yvonne - 3 februari 2013 22:21

Själv ska jag till ögonläkaren imorgon förmiddag. Inte alltför tidigt som tur är, men jag ska ta och slänga mig i bingen så fort jag skrivit lite här i bloggen.

Helgen har varit lugn, och jag idag tog jag en liten sväng ner till Skogshyddan där jag tog dom här bilderna över Kinneviken. Jag hade inte kameran med mig, så jag tog och fotade med mobilen. Obs! Jag har förbättrat dom lite inne i datorn, för kameran har bara 2 px.


   

På översta bilden syns Lidköping långt bort i horisonten, och på den nedersta är det Kinnekulle som tornar upp sig, nästan likt en vulkan tycker jag, eller ett fjäll, men... kullen består av skiffer som tur är. Där uppe finns mycket fossiler från djur från en svunnen tid. Inne i Kinneviken låg isen tjock och folk var där ute och vandrade men inte jag. Det var för lite snö för att jag ville gå på den, för jag hade inte dubbarna på mig.


Här kommer dagens ordspråk och rolig historia.


 


Henrik får för första gången följa med sin pappa på Konsert. Han studerar cellisten, men tycker det verkar trist.
- Suck... Pappa ska vi gå hem när gubben sågat sig igenom lådan ?


Den gamle indianen kom in på namnbyrån och sa:
- Mig vilja byta namn.
- Jaha, vad heter du då?
- Det stora svarta lokomotivet visslar och tjuter i natten.
- Då förstår jag att du vill byta namn. Vad hade du tänkt dig istället?
- Tut..

Ups! Det blev visst 2 roliga historier ;) Ha nu en fin måndag på er.

 



Av Yvonne - 2 februari 2013 13:43

Jag lekte lite inne i Gimp och Photoscape igår och fick ihop en nätt liten karta över Lidköpings komun med bilder till. Idag så gjorde jag en till, över Kållandsö, som visar lite mer detaljer. Men jag skulle viljat haft med mer bilder ändå, för jag fick inte med allt som jag ville ha med. Hoppas ni gillar dom ändå :)


   


Nu har ni fått någon hum om var alla mina bilder kommer ifrån ;)

Ska se om jag kan göra någon mer, lite längre fram.


Igår blev jag delägare i Coop. Copp kom till Lidköping förra sommaren tillsammans med en massa andra affärer, ute vid Änghagens köpcentrum. Jag har länge funderat över om jag skulle bli medlem eller inte, och när fått reklam hem så har det varit en himla massa bra erbjudanden till dom som är medlemmar, så jag insåg till sist att jag bara måste.

Jag sprang in till ÖoB först där jag stötte på min Ford vän. ÖoB säljer ut mycket grejer just nu till halva priset så han skulle in och fynda lite, och... jag passade p att fynda jag med. Jag köpte våtslip papper och en test mejsel för 20:- tillsammans.

Bra att ha till bilen. Till våren får jag börja fila lite på bilen igen och slipa bort lite rost innan jag målar om.

Idag skiner solen, efter en lite tveksam början på förmiddagen. Det är nån enstaka minus grad men det ser vindstilla ut. Jag har inte varit ute än, men jag ska ta en tur ut efter lunchen.

Här kommer dagens ordspråk och rolig historia.


 

*Oscar ber sin dagisfröken hjälpa honom att ta på sig stövlarna innan han skall gå ut. De är jättebesvärliga att ta på och fröken måste verkligen ta i för att få på stövlarna. 
När de väl är på plats säger Oscar:
- De sitter på fel fot.
Fröken tror inte sina ögon när hon konstaterar att det är som Oscar säger, stövlarna sitter faktiskt fel. 
Hon drar som en dåre i 3 minuter för att ta av dem och börjar sen om för att få dem på rätt fot. Till slut är de på plats. 
Då säger Oscar:
- Det är inte mina stövlar...
Fröken andas djupt och lägger locket på känslorna för att inte skada lilla Oscar som tittar på henne med fiskblick. 
- Ok, säger hon, vi tar väl av dem då.
Och så sätter hon igång med samma träning som tidigare. 
- Varför sa du inte det tidigare? frågar hon när hon är klar. 
Oscar svarar: 
- Det är inte mina stövlar, det är brorsans, men mamma vill att jag skall ha dem.
Fröken börjar storgråta men bestämmer att hon ska hjälpa Oscar på med stövlarna för en tredje gång. Sedan lyfter hon upp Oscar, sätter på honom jacka, mössa och halsduk och frågar: 
- Var är dina vantar?
- Jag la dom i stövlarna...

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards