Bobacken

Alla inlägg den 19 februari 2013

Av Yvonne - 19 februari 2013 15:44

Jag känner nästan klaustrofobiks. Jag vill slita av mig vinterkläderna och känna härlig varm sol mot min hud. Jag längtar ut till Bobacken och så känner jag ett stort behov att pyssla på min kära bil. Jag mår faktiskt bra av att hålla den i fint skick, jag får ett välbehags kick :) Fila bort lite rost, måla, surva den och putsa på den. Den ger mig så mycket tillbaka för jag kan sitta i den utan att få jätteont och så tar den mig till affären och till underbara platser. Den är gammal och jag bävar över när den dagen då jag inte har min lilla bil längre, så det är väl därför som jag känner ett behov att sköta om den som jag gör. Jag längtar efter att åka på lite längre turer och känna sommar värme som gör mina muskler mjuka. Inatt så hade jag thermo byxorna på mig, för att lindra värken i muskelknutarna. När jag vaknat på morgonen den senaste tiden så har jag gått som en anka när jag knagglat iväg till toaletten, pg av knutarna som sitter på alla möjliga ställen. Imorse när jag gick upp så mådde faktiskt mycket bättre, i nedra delen av kroppen. Jag har besvär med min vänstra axel som kommer och går, och muskelknutar i armarna. Nä nog pratat om muskelknutar och krämpor.

 

Igår så fick jag pluggar insatta i mina tårkanaler och... redan känns det mycket bättre. Nu kan jag gråta om jag vill. Igår kväll när jag satt framför datorn och jag kände att jag blev lite torr i ögonen, så plötsligt så blev dom alldeles våta för tårvätskan rann till. Det gjorde det inte innan, utan tårvätskan rann ner i näsan så jag blev som om jag vore förkyld och fick snyta mig massor. Nu rinner tårvätskan åt rätt håll. Pluggarna sitter max som längst i ett halvt år, men om jag jag tycker det fungerar bra så kan jag sätta dit några som sitter där hela tiden, tills man plockar bort dom, men jag vet inte om det kommer kosta mer då. Igår så kostade det 300:-, fy vad dyrt. Jag har ett högkostnad skydd, men om jag hinner komma upp till 1100:- tills ett år gått, det får vi se.


Jag håller på att lära mig hur man målar i Gimp med hjälp av lager, och ni som är nyfikna, titta in här:

http://www.youtube.com/watch?v=TXem9p4GDG4


Det gick tyvärr inte att dela filmen på något annat sätt. Ni som håller på med Photoshop och Art Rage mm. det finns massor med information inne i Youtube att titta på.

Här kommer en bild jag kluddade lite på igår.


 


Penslarna som jag använt till den här bilden har jag laddat hem från Devianart. För den som använder Photoshop, så finns det en hel del material där att ladda hem också. Se bara till att skanna igenom filen med virussystemet innan ni öppnar den i datorn. Just nu så försöker jag få till en bra målning på min katt Nossan, men jag irriterar mig på Pennan, jag får inga bra mjuka streck utan det blir hackigt. Jag har försökt ställa in pennan och Gimp på många olika sätt, men jag vet inte om pennan funkar så bra. Jag köpte ritplattan (Bamboo) på tradera, och den var oanvänd, men en av dom första ritplattorna som gjordes, tror jag. Jag ska skaffa en bättre längre fram. Jag fick ju ritplattan för en billig peng så jag ska inte klaga. När man är nybörjare så får man börja lite smått. Jag ska ta en kik på tradera längre fram, så vem vet, jag har fyndat många bra ting där.


Idag blev det endast en kort tur till bilen som jag skrapade lite is av, för fy vad det blåste snålt idag. Igår så kom det massor med snöblask och det var vått och fuktigt, och idag har allt frysit till is.

Se upp nu där ute, när ni är ute p vägarna å far.


Här kommer dagens roliga historia och kloka ord:


Styggt värre tycker jag att det här är.


En glad norrman åkte taxi i Malmö.
- Hemma i Bergen, sa han, får vi två kronor för varje duva vi skjuter i stadens parker.
- Här i Malmö, skrattade taxichauffören, får vi 20 kronor för varje pensionär vi kör över.
Och för att driva skämtet en bit extra, låtsades han sikta på en gammal farbror vid ett övergångsställe.
I sista stund väjde han förstås undan. Men till sin förskräckelse fick han höra en duns och han såg i backspegeln pensionären ligga raklång på övergångsstället.
- Det gjorde inget att du missa, sa norrmannen där bak. Jag tog honom med dörren...

   

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards