Bobacken

Alla inlägg under september 2012

Av Yvonne - 14 september 2012 15:59

Nu har jag varit och införskaffat mig det nya lackskyddet. Nu får jag bara vänta på bättre väder, och mindre blåst, så inte innehållet i spray flaskan blåser bort när jag ska använda det. Här kommer lite information om hur DWG-medlet funkar.

 

För 300:- fick jag en påfyllningsbar flaska, som man inte ska slänga när den är tom, utan den skulle jag komma tillbaka med när den var tom och fylla på för 200:- Annars hade han en 1 liters flaska som jag kunde få köpa för 580:-

2 tillhörande polerdukar fick jag med också. Om det här funkar bra, så blir det billigare om man köper en liter och fyller på varefter. Men när man mättat lacken med det här medlet så går det åt välldigt lite. Vi får väl se hur det blir med det. Jag får testa det först. Det är slitsamt att hålla en lack ren och fin, och om det här funkar, och om det är så lätt som det låter att använda det, så är det guld värd om man är rädd om sin bil. Mellan 200:- - 300:- om året ungefär, beräknas det kosta att hålla lacken i nyskick. Man har ju köpt en hel del vaxer, som jag varit missnöjd med, förutom den senaste, M3 pasta vaxet. Men det håller bara i  ca 2-3 månader, sedan måste man lägga på nytt. Det går väl ann om man har ett garage att stå i när det är kallt och vått ute.

Här kommer mer info om Lackskyddet. Klicka på bilderna så blir dom större.


   

Av Yvonne - 14 september 2012 10:14

Jag hade inte tänkt att ge mig ut idag, för det är ett riktigt bus väder ute. Den första höststormen har dragit in över sverige, men dom säger att vindarna ska lugna ner sig mot efter middagen. Jag ska skaffa ett lackskydd som man lägger på själv.

Den kostar en liten slant, men om den funkar så är det nog en bra investering. Den är lätt att lägga på, och ju fler varv man lägger på bilen/båten ju hårdare och bättre skydd får den. Jag har hört av folk som har jänkare att den är bra, så jag tänkte jag skulle testa det. Jag har M3 wax polish just nu, men det skyddar bilen i bara 2-3 månader, och så får man lägga på nytt igen. Jag har ingen lust med det mitt i vintern, när jag inget garage har. Han som är återförsäljare till det här, har dropp in på fredagar. Han är lite svår att få tag på övriga vardagar, för han brukar vara ute på jobb någon annastans.  http://www.kjellspecialt.nu/kjellsmek/dwg/fragor/fragor.htm 

Jag var för lite över en vecka sedan på reumatiker kliniken i skövde och tog lite prover. Jag är precis krut torr i mina ögon, och jg väntar på att få komma till en ögonläkare. Jag fick ett tipps genom någon på face book att jag skulle använda en ögonsalva så länge.

 

Ca 2 ggr om dagen ska man lägga på salvan. Den lenar välldigt gott och ligger kvar länge, men man ser rätt dimmigt i några timmar. Jag har lite sjå med att blinka rent hornhinnan och se vad jag skriver i bloggen :)


 

Av Yvonne - 11 september 2012 11:40

Jag skulle gärna vilja veta mer om min släkt på min mormors sida, som är från Bohus län. Måste man åka ända dit för att leta i kyrkroböckerna där, eller kan man få reda på info. genom att leta på nätet? Jag är uppväxt på fosterhem och jag vet inte så mycket om min släkt, igentligen. Min mormor kommer från Dingle, men som mycket ung följde hon med en familj, när dom flyttade därifrån till Lidköping. Hon jobbade som husjungfru ett tag i den famiiljen. Hon blev med barn, men adopterade bort barnet, som var en dotter och som fick namnet Kerstin. Sedan när hon var 18-19 år så träffade hon min morfar, som jag inte nu kommer ihåg namnet på. Men när min mamma var i 1 års åldern så tog han livet av sig. Han hade en massa barn tidigare, och han hade svårt att hålla sig till just en kvinna i livet. Jag tror han mådde dåligt av det, och därför tog han livet av sig. Det är vad jag tror. Min mamma tror att på morfars sida, såhar vi valoner i släkten. Det är invandrare från holland, Belgien och sydligare europa, som invandrade någon gång under 1500-1600 talet när sverige behövde utbildad arbetskraft. Min mormor gifte sig med morfar i Otterstad kyrka, ute på Kållandsö. När jag var liten så ärvde mormor en stug från 1860-talet. Bara en stuga med jordgolv fanns kvar, och ett ute dass. Det hade funnits andra gårdsbyggnader också, men som rivits. Där i den stugan var jag varje sommar när jag var liten. Mormor hade en kusin minns jag som hette Kerstin som vi besökte i Munkedal ofta, men sedan hade hon en massa andra släktingar som jag alldrig fick träffa. Mormor hade en bror som jag inte hade en aning om, för än han dog. Hennes föräldrars hus låg ovanför tågstationen i Dingle, vid nuvarnade fotbollsplan, som förr var en kohage. Hennes pappa varbygg eller snickarmästare i Dingle, och huset dom bodde i hade han snickrat ihop själv. Jag har sett bilder på mormors föräldrar , men det var länge sedan jag såg dom bilderna.


 

På den här bilden sitter jag längst ut till vänster. Jag är 7 år och lillbrorsa är bara några månader gammal. Mormor sitter bredvid mig och sedan min mamma. Icak min mormors sambo och låtsas morfar sitter längst ut till höger. Min lillebror är uppväxt med min mamma, medan jag är uppväxt på fosterhem, sedan jag var 14 månader gammal. Jag hälsade på mormor varje eller varannan helg.

 

På den här bilden är jag 5-6 år gammal, tillsammans med mormor. Mormor är i samma ålder som jag är nu i. Det är ca 20 år emellan min mormor, min mamma och jag. Och så här ser jag ut nu.


   


Min pappa har alldrig haft någon kontakt med mig under min uppväxt. Och min mormor tålde honom inte. Tydligen är han ingen trevlig person. Det gjordes en faderskaps test när jag var 10 år, och då visade det sig att han var min pappa, och jag minns det så väl. Många år senare så träffade jag honom när jag var 23, och då hade han varit hemma i Sverige i ett halvt år. Han har bott för det mesta utomlands och då när jag träffade honom, så jag fick ett ansikte på honom. Då var det inget prat om att han var min pappa. Men flera år senare, närjag pratade med honom sist, så sa han att min mamma hade umgåtts med en puckelrygg samtidigt som han och hon umgåtts, och att han omöjligt var min pappa. Nästan samtidigt så fick jag av en annan släkting till honom, som jag har kontakt med, att han sagt till min storebror, vars mamma som han hade varit gift med, innan han träffade min mamma, att han inte var hans pappa heller.  Han är kontrollerande och styrande person, och är svår att ha att göra med. Men det kvittar vad han än säger, för en person som alldrig haft någon del av min uppväxt, kan inte skada mig med sina trångsynta ord. Och han är min pappa, oavsett vad han säger.


 


Dom här bilderna på honom är tagna för lite över 20 år sedan. Kvinnan på bilden är inte min mamma.

Jag är inte så intresserad av hans släkt, fast ja hört rykten om att han har en engelsk invandrare, som jobbade på Kungliga teatern/operan på senare delen av 1700-talet. Jag vill leta efter släktingar som ger mig lite mer positiva vibbar, och släktingarna på västkusten, lockar mig mer att leta efter.

Av Yvonne - 7 september 2012 20:43

Och det var inte så krångligt :) Jag fyllde en 3 liters bytta med skalade och skurna äpplen. Fyllde på ca 1 dl vatten och kokade äpplena på svag värme under en timme, och jag rörde om emellan åt med en trä slev, eller en visp så äpplena gick sönder mer och mer, så det blev till ett mos. Obs! Det var glas äpplen jag använde, och dom är perfekta att använda till mos eller äpplekaka. När äpplena blivit till mos och inga synliga bitar fanns kvar, så strilade jag i ca 1 dl socker och rörde om, och kokade upp moset igen. Sedan var allt klart och jag hällde över moset i 2 byttor. När moset har kallnat så ska jag frysa in det. Jag har äpplen kvar, så imorgon hade jag tänkt att jag skulle göra mer mos. Men det blir nog inte så mycket. Nu står en äpplekaka i ugnen, som jag tänkt att jag skulle bjuda en speciell vän på i helgen.


 

Det här moset är utan konserverings medel utan helt natura. Om man inte fryser in det, så håller det sig  i ung. en vecka. Ha det gott, och...


 

Av Yvonne - 6 september 2012 09:45

Som heter Oculentum Simplex APL. Jag var inne på facebook och skrev i Sjögrens gruppen om hur det gått när jag var på reumatiker kliniken i Skövde. Då var det någon som tippsade om den här salvan och som tyckte den var jättebra. Hon sa att man fick köpa den hos en optiker, men när jag sökte på nätet så upptäckte jag att några hade också köpt den på apotek. Alla kanske inte har den, men jag ska ta en tur fram på stan senare och försöka hitta den. Jag längtar så efter att må bättre i ögonen så jag får lusten tillbaka att göra saker. Jag vill så gärna pyssla lite inne i Gimp, och måla och läsa mer.

 

                                                  
               

Av Yvonne - 5 september 2012 21:59

Och jag undrar hur den ska smaka, för det har jag aldrig gjort förut. Istället för äpplen, så skivade jag en liter rabarber och lade ett täcke med smördeg över. Ska testa att smaka på den imorgon tänkte jag. Någon mer kanske vill smaka?   Jag tänkte min ford vän ska få en bit, eftersom det är hans rabarber jag använt. jag har idag varit i Skövde och tagit prover på reumatalogen. Sjuksköterskan som jag pratat tidigare i telefon med, visste att jag var tvungen att tugga tugumi för att inte må illa, så det var inte tänkt att ta några saliv prover. Bara prov på ögonvätska. Men jag blev tvungen att fukta dom morse med Viscotears, för dom var krut torra och illröda, och jag kunde knappt titta. Jag tänkte att jag nog inte skulle kunna köra bil utan att ha smörjt upp dom lite. Och jag visste att ögonen blir fort torra igen. När jag sedan kom dit, så sa jag att vart tvungen att fukta dom, och sjuksköterskan sa att nu var proverna förgjorda, men hon sa att hon skulle prata med läkaren om det. Hon kom tillbaka efter en stund och sa att jag skulle ta både saliv och ögon prov, fast jag tuggar tugummi för att stimulera saliv och använt fuktmedel till ögonen. Jag fick något pappersliknade saker instuckna ii nedre kanten av ögonlocken, som skulle sitta där i fem minuter medan jag blundade. Det visade sig att trotts att jag använt viscotears så hade jag ingen ögonvätska, dom var snustorra. Sedan fick jag sitta med en tratt som var ihoplänkad med ett provrör, och låta saliv rinna från öppen mun i en kvart. Det visade sig att jag låg precis i underkant för normalt saliv produktion. Normalt låg mellan 3,8 till 5,0 och jag låg på 4,0, och då hade jag ju tuggat på tuggumi innan. När man ska göra ett sådant här prov, så får man inte ha använt tuggumi eller annat saliv bildande medel i munnen från en timme innan man tar provet. Jag fick göra ett till saliv prov då jag fick tugga på en "vax" pinne och spotta saliv i 5 minuter.  Det saliv provet var normalt. Nu får jag vänta på svar från min läkare, och jag hoppas jag får remiss till ögonläkaren snart, så jag får bättre hjälp mot mina torra ögon, helst innan vintern då det blir torrare klimat. Jag mådde rent ut sagt skit i vintras. Man tappar lusten helt när ögonen svider och brinner så man inte kan se på tv eller läsa, eller hålla på med datan. På vintern när det mörknar fortare och det är kallt och rått och det värker mer i kroppen, då är det inget kul om ögonen också strejkar.


 

På den nedre bilden så är det Smillan som jag får att busa lite. Jag hade stoppat upp foten under filten och bråkade lite med henne.


 

Den här animationen har jag sparat ner från Vickes hemsida för länge sedan.

Av Yvonne - 3 september 2012 19:08

Jag har ingen trädgård, men en vän som har det och som jag får åka hem till och plocka äpplen, rabarber och bär hos. Hans "glasäpplen" är mogna och dimper ner, och jag har börjat att göra äpple kakor som jag fryser in. Rabarber har jag plockat hela sommaren och som jag gjort kräm av. Idag har jag också tagit en tur ut till skogen för att se om det fanns några trattkantareller, och jo då, det fanns massor som höll på att komma upp, men som inte var så stora än.  


 


På onsdag har jag en tid hos reumatalogen i Skövde, där jag ska ta prover. Jag hoppas jag kan få hjälp med mina torra ögon. Man kan bli deprimerad för mindre. Det bränner och svider över allt pg. av torra slemhinnor. Alla säger att jag ska äta Havtorn, men med min sjukpension, så har jag inte råd med så dyr hälsokost.


 

Den här animationen har jag ladat ner från Vickes hemsida :)


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards