Bobacken

Alla inlägg den 22 september 2012

Av Yvonne - 22 september 2012 13:02

Jag tog en promenad nu på middagen, innan det kanske börjar regna igen. Passade då på att ta några bilder på bilen för att visa ur den såg ut efter att jag behandlat den med lackskyddet. Bilen har inte rörts utan stått på på sin parkeringsplats sedan igår, och det luter lite där den står. Om jag hade hoppat in i bilen och kört iväg så hade vattnet som låg på runnit iväg i små rännilar :)


     

Ju mer lager man lägger på, ju bättre skydd får bilen, och lacken blir hårdare och får en djupare glans. Får se hur bilen ser ut till våren om det hållit sig bra, för då tänker jag fortsätta med att behandla bilen med lackskyddet. Samma märke har också andra produkter som jag tänker kika lite närmare på. Ni som inte brukar polera, vaxa å rubba bilar, ni har ingen aning om hur slitsamt det är att hålla en gammal röd bil fin :) speciellt om man har värk i musklerna som kommer och går. DWG lackskydd och Oxygone, som även gör ren en svårt oxiderad lack, gör arbetet så mycket lättare och roligare att få bilen fin. Jag måste vara rädd om min gamla bil, eftersom jag är sjukpensionär och inte har så stor inkomst, samt att jag har svårt att sitta i andra bilar utan att få jätteont. Därför pysslar jag om min lilla bil så noga. Om man håller ren och skyddar lacken, så hjälper det till att även hålla rosten i shack.

Här kommer lite bilder från min promenad också :)


        

Nu känns det vemodigt, för jag är en sommarmänniska. Jag hoppas det kommer bli några fina dagar till i Oktober, så jag kan åka ut till Bobacken och få njuta av några fina kvällar till. Ha en fortsatt fin helg nu.

Obs! Jag var inne i Fenixmonas blogg nyss. Och hon hade lagt in en länk till en sida där man kunde rösta på Gittan. Hon behöver en Permobil, och man kunde hjälpa henne att få en genom att rösta. Jag vill hjälpa henne också så jag har lagt in en länk till sidan i min blogg så ni som besöker mig, kan också rösta.

http://www.dromstipendiet.se/profil/?submission_id=183&1348214273

Av Yvonne - 22 september 2012 10:42

   


Det skulle ju regna idag, men det har slutat efter nattens ruskväder och det har även slutat blåsa och solen har tittat fram. Hoppas det blir uppehåll resten av dagen också. Obs! Jag vill tala om att det gick bra hos tandhygienisten igår. Jag hade inge hål jag behövde laga, och tanden som jag har lite värk i, kan ha blivit överansträngd av allt tuggande på tugg gummit. Jag tuggar på V6 tugg gummi med flour i, hela tiden, för att jag är så torr i munnen. Jag kan ha fått en spricka under en gammal lagning i tanden också och jag fick rådet att försöka tugga med några andra tänder så tanden fick vila.

Jag hann faktiskt också lägga på ett skickt med lackskyddet på bilen på förmiddagen också. När jag kom ut så var hela bilen full med stora vattendroppar. Det var alldeles för mycket vatten för att torka av med en handduk, men jag tänkte att jag kunde få av lite vatten om jag körde en sväng på stora vägen. Jag hade ju lagt på ett skickt föregående dag av lackskyddet. När jag kom ut på stora vägen sedan och ökade farten upp till 90, så jodå... vattnet försvann av bilen i kaskad :) Det var endast några droppar kvar som lätt gick att torka av. Det är inte bara lacken som blir behandlad utan även glasrutorna, speglarna och listorna. Sedan när jag var på väg till tandhygienisten så hade det börjat regna, och jag märkte att så fort jag närmade mig 60 km i timmen så for vattnet bort från vindrutan. Nu slipper jag använda vindrutetorkarna så mycket, och rutorna har nog inte varit så rena sedan bilen varit sprillans ny :)

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards