Bobacken

Alla inlägg den 14 september 2012

Av Yvonne - 14 september 2012 15:59

Nu har jag varit och införskaffat mig det nya lackskyddet. Nu får jag bara vänta på bättre väder, och mindre blåst, så inte innehållet i spray flaskan blåser bort när jag ska använda det. Här kommer lite information om hur DWG-medlet funkar.

 

För 300:- fick jag en påfyllningsbar flaska, som man inte ska slänga när den är tom, utan den skulle jag komma tillbaka med när den var tom och fylla på för 200:- Annars hade han en 1 liters flaska som jag kunde få köpa för 580:-

2 tillhörande polerdukar fick jag med också. Om det här funkar bra, så blir det billigare om man köper en liter och fyller på varefter. Men när man mättat lacken med det här medlet så går det åt välldigt lite. Vi får väl se hur det blir med det. Jag får testa det först. Det är slitsamt att hålla en lack ren och fin, och om det här funkar, och om det är så lätt som det låter att använda det, så är det guld värd om man är rädd om sin bil. Mellan 200:- - 300:- om året ungefär, beräknas det kosta att hålla lacken i nyskick. Man har ju köpt en hel del vaxer, som jag varit missnöjd med, förutom den senaste, M3 pasta vaxet. Men det håller bara i  ca 2-3 månader, sedan måste man lägga på nytt. Det går väl ann om man har ett garage att stå i när det är kallt och vått ute.

Här kommer mer info om Lackskyddet. Klicka på bilderna så blir dom större.


   

Av Yvonne - 14 september 2012 10:14

Jag hade inte tänkt att ge mig ut idag, för det är ett riktigt bus väder ute. Den första höststormen har dragit in över sverige, men dom säger att vindarna ska lugna ner sig mot efter middagen. Jag ska skaffa ett lackskydd som man lägger på själv.

Den kostar en liten slant, men om den funkar så är det nog en bra investering. Den är lätt att lägga på, och ju fler varv man lägger på bilen/båten ju hårdare och bättre skydd får den. Jag har hört av folk som har jänkare att den är bra, så jag tänkte jag skulle testa det. Jag har M3 wax polish just nu, men det skyddar bilen i bara 2-3 månader, och så får man lägga på nytt igen. Jag har ingen lust med det mitt i vintern, när jag inget garage har. Han som är återförsäljare till det här, har dropp in på fredagar. Han är lite svår att få tag på övriga vardagar, för han brukar vara ute på jobb någon annastans.  http://www.kjellspecialt.nu/kjellsmek/dwg/fragor/fragor.htm 

Jag var för lite över en vecka sedan på reumatiker kliniken i skövde och tog lite prover. Jag är precis krut torr i mina ögon, och jg väntar på att få komma till en ögonläkare. Jag fick ett tipps genom någon på face book att jag skulle använda en ögonsalva så länge.

 

Ca 2 ggr om dagen ska man lägga på salvan. Den lenar välldigt gott och ligger kvar länge, men man ser rätt dimmigt i några timmar. Jag har lite sjå med att blinka rent hornhinnan och se vad jag skriver i bloggen :)


 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards