Bobacken

Alla inlägg under september 2012

Av Yvonne - 23 september 2012 19:36

   

Av Yvonne - 23 september 2012 12:37

   

Det kommer fortfarande regnskurar ute, så jag har suttit och lekt lite i Gimp. Men nu ska jag gå och göra pannakakor och sedan, om det inte regnar, så får det bli en promenad. Jag får ta en tur med bilen imorgon, då jag hoppas det blir bättre väder. kanske jag ska ta en fisketur till Ullersundsbron då, och en sväng till Milles. Ha en god fortsättning.

Av Yvonne - 23 september 2012 10:16

   

Av Yvonne - 22 september 2012 13:02

Jag tog en promenad nu på middagen, innan det kanske börjar regna igen. Passade då på att ta några bilder på bilen för att visa ur den såg ut efter att jag behandlat den med lackskyddet. Bilen har inte rörts utan stått på på sin parkeringsplats sedan igår, och det luter lite där den står. Om jag hade hoppat in i bilen och kört iväg så hade vattnet som låg på runnit iväg i små rännilar :)


     

Ju mer lager man lägger på, ju bättre skydd får bilen, och lacken blir hårdare och får en djupare glans. Får se hur bilen ser ut till våren om det hållit sig bra, för då tänker jag fortsätta med att behandla bilen med lackskyddet. Samma märke har också andra produkter som jag tänker kika lite närmare på. Ni som inte brukar polera, vaxa å rubba bilar, ni har ingen aning om hur slitsamt det är att hålla en gammal röd bil fin :) speciellt om man har värk i musklerna som kommer och går. DWG lackskydd och Oxygone, som även gör ren en svårt oxiderad lack, gör arbetet så mycket lättare och roligare att få bilen fin. Jag måste vara rädd om min gamla bil, eftersom jag är sjukpensionär och inte har så stor inkomst, samt att jag har svårt att sitta i andra bilar utan att få jätteont. Därför pysslar jag om min lilla bil så noga. Om man håller ren och skyddar lacken, så hjälper det till att även hålla rosten i shack.

Här kommer lite bilder från min promenad också :)


        

Nu känns det vemodigt, för jag är en sommarmänniska. Jag hoppas det kommer bli några fina dagar till i Oktober, så jag kan åka ut till Bobacken och få njuta av några fina kvällar till. Ha en fortsatt fin helg nu.

Obs! Jag var inne i Fenixmonas blogg nyss. Och hon hade lagt in en länk till en sida där man kunde rösta på Gittan. Hon behöver en Permobil, och man kunde hjälpa henne att få en genom att rösta. Jag vill hjälpa henne också så jag har lagt in en länk till sidan i min blogg så ni som besöker mig, kan också rösta.

http://www.dromstipendiet.se/profil/?submission_id=183&1348214273

Av Yvonne - 22 september 2012 10:42

   


Det skulle ju regna idag, men det har slutat efter nattens ruskväder och det har även slutat blåsa och solen har tittat fram. Hoppas det blir uppehåll resten av dagen också. Obs! Jag vill tala om att det gick bra hos tandhygienisten igår. Jag hade inge hål jag behövde laga, och tanden som jag har lite värk i, kan ha blivit överansträngd av allt tuggande på tugg gummit. Jag tuggar på V6 tugg gummi med flour i, hela tiden, för att jag är så torr i munnen. Jag kan ha fått en spricka under en gammal lagning i tanden också och jag fick rådet att försöka tugga med några andra tänder så tanden fick vila.

Jag hann faktiskt också lägga på ett skickt med lackskyddet på bilen på förmiddagen också. När jag kom ut så var hela bilen full med stora vattendroppar. Det var alldeles för mycket vatten för att torka av med en handduk, men jag tänkte att jag kunde få av lite vatten om jag körde en sväng på stora vägen. Jag hade ju lagt på ett skickt föregående dag av lackskyddet. När jag kom ut på stora vägen sedan och ökade farten upp till 90, så jodå... vattnet försvann av bilen i kaskad :) Det var endast några droppar kvar som lätt gick att torka av. Det är inte bara lacken som blir behandlad utan även glasrutorna, speglarna och listorna. Sedan när jag var på väg till tandhygienisten så hade det börjat regna, och jag märkte att så fort jag närmade mig 60 km i timmen så for vattnet bort från vindrutan. Nu slipper jag använda vindrutetorkarna så mycket, och rutorna har nog inte varit så rena sedan bilen varit sprillans ny :)

Av Yvonne - 21 september 2012 09:32

Igår, efter flera dagars blåst och regn så lade jag på första varvet lackskydd på bilen. Jag får stå borta vid tvätthallarna, om jag bjuder på tårta sedan :) Det var hur enkelt som helst. Det var bara att skaka om flaskan ordentligt, pumpa i luft och spraya ett område på ca 60 gånger 60 sm stor yta ung åt gången och stryka ut det med tillhörande microtrasa. Hela bilen ska täckas, rutorna också och så ska det torka in ordentligt. Listorna och all plast skulle också sprayas in men torkas av direkt. Men bilen måste vara torr innan, och det fanns lite dagg kvar på tak och huv som jag fick torka bort. Idag ska det komma regn och det mulnar på mer och mer och nu syns inte solen längre som torkar bort det mesta av daggen på bilen. Jag hade tänkt att åka iväg om en halvtimme, men jag får se hur våt bilen är först, och om det börjat regna redan. Imorgon ska det regna hela dagen, men på söndag skulle det spricka upp, och på måndag skulle det bli soligt. Så jag får vääl annars vänta tills dess. Det står i instruktonerna att man inom 3 veckor skulle lägga på 3 lager för att få bästa skydd.Bilen blev jätteblank och fin efter 1:a varvet, och rutorna har nog alldrig varit så rena förut. Funderar på att spraya insidorna också. Under en tur runt Kullen för några dagar sedan så sken solen lågt. Jag fick svårt att se, för insidan av framrutan var flammig. När solen ligger högre så har jaginte haft problem med att se igenom rutan.

Jag ska till tandhygienisten senare på eftermiddagen också, så det ska bli spännande att se hur många hål jag har denna gång. Jag tror jag har ett i alla fall. Jag har börjat bortsa tänderna 3 ggr om dagen istället för 2. Sedan jag har blivit torrare i munnen så har jag fått mer problem med hål i tänderna. Trotts att tandläkaren tippsat mig om att tugga V6 med flour, som jag tuggar på jämt.

Obs! Jag har lagt till en ny avdelning i bloggen också, där ni kan se vad det är för väder i Lidköping just i denna stund. Ha nu en fin fredag på er nu.

 

Av Yvonne - 17 september 2012 22:43

Den blev färdig precis nyligen i kväll. Har bara satt dit en snygg ram inne i photoscape. Hoppas ni tycker om den. Jag har lite svårt att måla eller rita verklighetstrogna djur. Dom blir lite som skämt bilder   Det är väl lite min stil, förmodar jag. Om jag ska vara lite mer kritiskt, så blev ena örat lite större också. Få se vad jag ska hitta på att måla nu? Kanske något med lite höst motiv. En fågelskrämma ute i en pump åker. Jag ska skaffa lite större akvarellpapper, så jag får plats med lite mer och större grejer. Ha en nu en fin fortsätning.


 



Av Yvonne - 16 september 2012 13:07

Det är på en Smothe som jag hittade i boken, Lev utan smärta. Appropå den boken. Den måste jag lämna tillbaka imorgon.

För att få en riktig smothe, så måste man ha en stavmixer helst.


1-2 bananer.

Nypressad apelsin saft från en apelsin, och färska eller frysta bär. Om man använder frysta bär så blir smothien kall och god. På Coop köpte jag tre påsar, ca 300g st, med olika frysta bär i för 30:- häromdagen. Jag valde jordgubbar och skogsbär.

Skiva bananerna och lägg i en djup skål. Obs! Man kan även använda frysta bananer. Häll över apelsin saften och mosa det tillsammans med stavmixern. Häll  sedan i dom frysta eller färska bären och vispa runt lite. Obs! använd önskad mängd själv.


Jag brukar inte äta så mycket bananer själv, för min mage blir gasig :) Men dom frysta bären tycker jag gör att det känns bättre. Är det någon mer som har samma problem med bananer? Smothien är ett underbart kvällsmål som håller en mätt sedan hela kvällen, och det är levande mat har jag fått lära mig. Kanske hjälper den till att hålla förkylningarna borta :) Åtminstone så är den kylande och god för en ond hals.

 

Jag skrev tidigare att jag köpt ett lackskydd på spreyburk. Det blåser bara lite för mycket ute för att man ska kunna stå utomhus & göra i ordning bilen, och det verkar inte bli bättre längre fram. En blåsig höst verkar det bli i år. Jag har kommit på att en del mackar har en sk. gör det själv hall som man kan hyra för en stund. Vet inte vad det kostar, men jag ska ta och fråga runt lite. Jag behöver stå i lä när jag spreyar bilen med medlet. Annars hamnar det ju någon annanstans. Men jag behöver ju bara skydd när jag gör det. Det ska torka in i lacken , och när jag polerar bort det sedan så kan jag ju stå någon annanstans. Bilen kommer bli vitflammig när medlet lagts på, så jag kommer nog få ögona på mig om jag åker iväg någon längre sträcka. Ja ja det får jag väl ta. Men det beror ju på hur mycket det kostar att hyra en hall. Medlet ska läggas på 2-3 ggr med en dags mellanrum.

Ha en underbar söndag nu, trotts blåsigt väder.

 

Den här sjöjungfrun plitade jag ihop i ArtRage igår kväll. Och text, ramar och övrigt kludd gjorde jag i photoscape idag.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards