Bobacken

Alla inlägg den 16 september 2012

Av Yvonne - 16 september 2012 13:07

Det är på en Smothe som jag hittade i boken, Lev utan smärta. Appropå den boken. Den måste jag lämna tillbaka imorgon.

För att få en riktig smothe, så måste man ha en stavmixer helst.


1-2 bananer.

Nypressad apelsin saft från en apelsin, och färska eller frysta bär. Om man använder frysta bär så blir smothien kall och god. På Coop köpte jag tre påsar, ca 300g st, med olika frysta bär i för 30:- häromdagen. Jag valde jordgubbar och skogsbär.

Skiva bananerna och lägg i en djup skål. Obs! Man kan även använda frysta bananer. Häll över apelsin saften och mosa det tillsammans med stavmixern. Häll  sedan i dom frysta eller färska bären och vispa runt lite. Obs! använd önskad mängd själv.


Jag brukar inte äta så mycket bananer själv, för min mage blir gasig :) Men dom frysta bären tycker jag gör att det känns bättre. Är det någon mer som har samma problem med bananer? Smothien är ett underbart kvällsmål som håller en mätt sedan hela kvällen, och det är levande mat har jag fått lära mig. Kanske hjälper den till att hålla förkylningarna borta :) Åtminstone så är den kylande och god för en ond hals.

 

Jag skrev tidigare att jag köpt ett lackskydd på spreyburk. Det blåser bara lite för mycket ute för att man ska kunna stå utomhus & göra i ordning bilen, och det verkar inte bli bättre längre fram. En blåsig höst verkar det bli i år. Jag har kommit på att en del mackar har en sk. gör det själv hall som man kan hyra för en stund. Vet inte vad det kostar, men jag ska ta och fråga runt lite. Jag behöver stå i lä när jag spreyar bilen med medlet. Annars hamnar det ju någon annanstans. Men jag behöver ju bara skydd när jag gör det. Det ska torka in i lacken , och när jag polerar bort det sedan så kan jag ju stå någon annanstans. Bilen kommer bli vitflammig när medlet lagts på, så jag kommer nog få ögona på mig om jag åker iväg någon längre sträcka. Ja ja det får jag väl ta. Men det beror ju på hur mycket det kostar att hyra en hall. Medlet ska läggas på 2-3 ggr med en dags mellanrum.

Ha en underbar söndag nu, trotts blåsigt väder.

 

Den här sjöjungfrun plitade jag ihop i ArtRage igår kväll. Och text, ramar och övrigt kludd gjorde jag i photoscape idag.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards