Bobacken

Alla inlägg under mars 2012

Av Yvonne - 12 mars 2012 20:33

Jag såg en andra fjäril idag när jag var på väg mot bilen. Det är den 12 mars idag och det är knappt man tror att det är det, för det är ju rena våren. Idag när jag var ute hos Milles och nrä jag precis skulle åka därifrån, så hade dom som jar stallet, hoppat i sin bubbel poool som står strax intill huset. Dom badade för fullt och njöt av det varma badet. Milles ägare dök också upp och sa, vad sen du är idag. Jag brukar ju åka ut på efter middagen sa jag. Ja men inte så här sent. Va är klockan då sa jag. Halv 5. Oj är klockan så mycket redan, sa jag. Men det är ju så ljust och då känns det inte som klockan var så mycket.

Senare på hemvägen så tog jag en sväng förbi hamnen för att se hur det såg ut där. Jag brukar parkera bilen när jag fiskar, och dom ska ju börja bygga attraktiva lägenheter däromkring snart, så jag är lite osäker på var jag sedan ska ställa bilen. Om vädret håller i sig så ska jag nog plocka fram mina fiskegrejor snart och prova fiskelyckan. Och... jag är nog inte den ende som börjar bli fiskesugen, för när jag nästan sedan var hemma så såg jag en kille gå från sin bil med ett kastspö i handen, och en påse med någonting i. Jag undrar ja vad han har gjort? Väl hemma så gjorde jag en animation av en teckning som jag gjorde igår. Jag har övat lite på att göra speglingar i vatten, och jag gjorde en bild med ett tropiskt motiv. Nu satte jag dit en gädda som hoppar i vattnet, och som kanske ser lite malplacerad ut. Men vem vet. om Jorden fortsätter att värmas upp så kanske det till sist börjar växa palmer här i Sverige och gäddan får sällskap av mer exotisk fisk.


   


    

Av Yvonne - 10 mars 2012 10:34

I svenska uttagningen till melodifestivalen. Jag var inne på youtube nyss och tittade på min favorit och jag såg att över en halvmiljon hade tittat på henne. Ni kan nog gissa vem det är kanske redan, men här kommer hon ifall att ni inte vet.



                 


Idag ska jag hålla mig borta från datorn, i alla fall försöka. Jag har fått ont i högra handen av allt klickande, och så fort jag klickar så skär det till i senorna så jag använder nu vänsterhanden, försöker i alla fall.

Ni får ha en fin lördag. Jag har blivit lite inspirerad av att städa just nu. Ljuset och den annalkande våren har fått fart på en. Ha det gott.


Av Yvonne - 9 mars 2012 09:50

Igår var jag på LDL och köpte 2 st rit och sketch set i plåt etuier. Jag kunde inte låta bli att köpa bägge för dom kostade bara 39:- st, och vad får man för det om man ska köpa samma material i en hobby/bok affär. Vet inte hur kvalite´n är men det duger bra till en "nybörjare". Ska senare skaffa Fixativ som man sprayar över bilden med sedan, så att den ska hålla längre, ifall att jag skulle få till en bild som jag gillar. Jag har köpt mål/tecknings material på LDL tidigare och det verkar va bra åtgång på dessa grejer där. När det var bok rea så köpte jag också en bok som heter: Lär dig teckna, som lär ut olika tekniker. I boken står det att man inte ska va för noga när man ritar eller målar olika saker. Man ska låta fantasin leka lite och igår kväll satt jag och försökte få till vågor som slog mot en strandkant, ur fantasin. Jag följde bara instruktionerna i boken om hur man skulle göra och skapade sedan en egen bild, och det var kul och mindre ansträngande för ögonen, eftersom jag slapp stirra mig blind på en bild som jag skulle rita av, och vara noga. Men jag får nog träna lite mer på att måla mer vågor i alla fall. Det var första gången som jag försökte mig på att måla vågor som slår mot en strand och jag vet inte riktigt om det ser verkligt ut. Men det är väl bara att träna, men nästa gång ska jag nog sätta en fiskmås eller något annat i bilden.


  


Den här boken var det jag köpte.


  


Och det var dom här etuierna med rit och målningsmaterialet var det jag köpte.

Och den här tekningen satt jag och plitade ihop igår kväll.


  


Min färg i scannern/skrivaren är slut, men lite längre fram så kan det va kul att skriva ut en bild att måla av. Jag har många fina sjömotiv som jag skulle vilja måla av. Jag har ju svart färg visserligen, men det blir inte riktigt samma sak.


  

Och


 

Av Yvonne - 8 mars 2012 10:19

Imorse vaknade jag av att jag sovit som en stock och gott, men märkte att jag legat konstigt och att det det var stelt i vänstra ryggmuskeln under skulderbladet. Aj och det högg. Jag tänkte vilken tur att det var i den muskeln, nu får jag passa mig så jag inte gör illa mig än mer. Jag sover i soffan där jag kan lägga upp benen mot soffkanten och sträcka ut korsryggmusklerna, annars mår inte alls bra. Nu måste jag ha legat lite snett och på en kudde, men det kan också va pg. av väderomslaget för ute var allt täckt av snö nu på morgonen. Nu har smörjt in mig med Ipren gel ,tagit två Panodil zapp och tagit på mig stöd korsetten så det inte ska sträcka och hugga för mycket. Tänk va vädret kan variera, men det är ju bara Mars så det var ju väntat med ett bakslag. Det snöar ute just nu, men det ska bli mildare igen så det kommer bli slaskigt värre. Det blir till att ta på sig vinterskorna igen, som jag avskyr. Jag tycker inte om att stänga in mina tossar i trånga skor. Jag har haft på mig mina jogging skor nu när det varit barmark och som jag känner mig lite lättare i, men bäst mår jag i mina sandaler, då jag känner mig så härligt fri och jag riktigt studsar fram.


    


Och så här såg det ut för några dagar sedan när jag var ute på en skön promenad.


               

Av Yvonne - 7 mars 2012 12:50

Har gjort ett animerat sjöslag, men båtarna kanske blev placerade lite långt bort, men jag hade i tanken att det är väldigt steningt och grunt där. Om det varit riktiga skepp hade dom gått på grund för länge sedan, på någon sten. Småbåtarna har en del problem med att inte köra på några stora stenar där, hindens rev ligger ju strax intill och består av en massa sten från istidens tid. Jag ska försöka rita några bättre skepp längre fram. Det här skeppet skissade jag snabbt ihop på fri hand igår. Obs! Bortanför dimman i horisonten på animationen så ligger Dalsland. Och i mitten i viken så går dom större båtarna frma och tillbaka när ska upp eller ner genom Göta kanal.


  


 


Av Yvonne - 6 mars 2012 21:25

Dom gör reklam för den serien på Bloggplatse.se och jag undrar ja vad det är för en såpa. En massa otäcka zombies och våldsamma människor verkar härja i den serien. Ser ut som en sämre B-film från Usa nästan, men man får väl ta ett kik ändå. Ska bara sticka ner efter tvätten först som hänger på tork i tvättstugan. Jag har suttit och gjort en massa bilder med transparent bakgrund som jag sedan kan använda till olika arrangemang. Livet går annars sakta vidare, men det går åt rätt håll. Den annalkande våren och sommaren har fått mig att bli inspirerad värre, som ni kan se i bloggen. Idag har jag gjort ett spökskepp i en enkel animation, för jag testade bara hur jag skulle få till en bra effekt. Tänkte ta en riktig bild med lite dimmig och mörk bakgrund till skeppet sedan så jag får en bättre effekt. Jag satt också igår kväll en stund och lekte lite med transparenta hattar som jag satte på mig själv, på en avbild på mig själv förståss. Och jag ramade in lite gamla bilder också med roliga ramar så här kommer lite bilder att titta på. Ha en god fortsättning på veckan allesammans.


  


Obs! Jag ska sätta skeppet lite längre bort i horisonten lite döljt i dimman tänkte jag. Nu syns det att jag snabbt skissat ihop det med en blyertspenna.


        

När jag var liten så klädde jag ut mig i dom vuxnas kläder. Nu som vuxen använder jag transparenta bilder i datorn. Man kan ju alltid drömma. Ha det gott.

Av Yvonne - 4 mars 2012 14:56

Vaknade sent och började lirka igång mig lite vackert. Det är kallare väder igen och musklerna gillar inte när det går upp och ner så drastiskt. Satte på tv:n och såg lite på Vasa loppet, samtidigt satte jag på datorn och började scanna igenom den med virusprogrammet. Åt frukost framför tv:n och så kände jag hur inspirationen kom över mig och jag började rita lite med tush färg pennorna. När scanningen var klar så la jag det jag ritat i scannern och sedan var jag igång. Resultatet blev den här animationen av någon som sitter i en båt och fått något stort på kroken. Har fått en ny idé till en ny header nu tack vare animationen jag gjort. men jag måste gå ut en sväng och röra på mig först. Snart, snart så är det såpass varmt så att jag kan börja fiska lite smått igen. Jag vill inte fiska om det blåser å är kallt för det mår inte musklerna bra av. Ha en god fortsättning på söndagen på er.


 

Av Yvonne - 3 mars 2012 17:20

En inspiration av städfeber for över mig idag, och när jag skulle göra frukost så började jag torka av köksytorna och skrubba rent spis och kylskåp i stället. Så det blev en sen frukost. Sedan därefter att jag suttit lite vid datorn så diskade jag och när jag sedan tittade ut mot balkongen och jag såg det gamla förtorkade riset efter Indiankrassen på väggen, så kunde jag inte låta bli att städa där ute också. Varje vår blir det likadant när solen kommer fram. Då ser man gammalt skit och så drömmer man om nya blommor och annan grön grönska som man vill ha ute på balkongen. Jag har några jordgubbsplantor  som slagit rot i en kruka där en tomatplanta växt i förra året, och jag undrar om dom klarat vintern och börjar å växa. Dom har kommit från min gamla jordgubbsplanta som står i en annan kruka men som nu ser ut att vara lite död. Jag undrar jag om den orkar gro i år också. Jag har haft den redan i 2 somrar. Under min promenad idag så såg jag krokusar växa i grannhusets rabatt, och jag kunde inte låta bli att ta en bild på dom. Satte en ram sedan runt bilden när jag kom hem. Jag har laddat hem Artclips bilder från Microsoft som jag gjort transparent bakgrund på, inne i Gimp. Då kan man använda bilderna på andra bilder och göra alla möjliga roliga ting. Jag skulle kunna rita lite bilder själv, och det har jag tidigare gjort, men jag är lite lat just nu och vill inte överanstränga ögonen då jag inte mår så bra i dom  pg. av torrhet. Vädret var lite kallare idag men det var härligt ändå, för det går ju åt rätt håll.


    


Här kommer ett foto till på Figgy & Mallen taget 17/7 1991. Blommorna är transparenta bilder som jag sedan lagt på den större bilden med hästarna. Det är Mallens 1:a dag i livet och han hade lite svårt att hålla balansen.

Trevlig helg på er nu.

Obs! Jag glömda lägga upp bilderna på jordgubbsplantorna. Titta på dom så får ni gissa sedan om dom kommer klara sig eller ej. Nu stänger jag ner datorn och tar en lugn kväll framför dumburken.

   

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards