Bobacken

Alla inlägg under mars 2012

Av Yvonne - 21 mars 2012 11:00

Idag verkar det vara ännu varmare ute än igår, och solen har kommit fram mellan molnen. Katterna ligger ute på balkongen och gosar sig och jag sitter framför datorn och kollar mina e-mail. Det mesta åker i papperskorgen på en gång om det inte är något extra kul pg. Höger handen är öm och stel pg. av allt klickandes igen, och jag var ute på nätet igår och letade efter någon bra och inte för dyr "skrivmatta" som jag tänkt skaffa lite senare och använda istället för datamusen. Alternativet är att hålla mig borta från datorn lite mera, och jag tror jag ska ta och plocka fram mina fiskegrejor igen och lägga dom i bilen, i fall att jag tar en sväng förbi någon av mina fiskeplatser. Ni får ha en riktigt fin dag, vart ni än befinner er. 


 

Av Yvonne - 20 mars 2012 10:20

Och till helgen är det sommartid igen, och då blir det ännu ljusare. Va gött   Och på torsdag åker mina sommardäck på. Fick en tid på eftermiddagen på bil allt så sedan får snön hålla sig borta. Det är mulet och det har blåst upp igen idag, men någon nederbörd har det inte kommit än. Hemma hos Fenixmona som bor på västkusten där blåser det visst nästan storm och det hällregnar. Det är ca 10 mil till Uddevalla från Lidköping och till Mormors gamla stuga, om den nu finns kvar så var det ca 12-13 mil fast vägen kanske har kortats av nu när vägarna har byggts om. På sätt och vis är det väl bra för man kommer ju fram lite fortare, men också lite synd, för det så många minnen man missar. Varje sommar när jag var barn, upp till att jag var ca 13 år så var jag där några veckor på somrarna i sommarstugan vid Fossebacka, utanför Dingle.


 

Innan jag skrev i bloggen så satt jag och gjorde en bild med två av mina favorit möss, Milton och Max. Det är två möss som jag ritade mycket förr, och det märks kanske att jag gillar Disney. Jag har gjort bilderna med transparent bakgrund, så jag kan klistra in dom på olika bakgrunder. Jag gjorde bilden för att fira Vårdagsjämningen.


  

Ha en riktigt fin dag på er. Håll uppsikt efter tussilago. Snart är dikena fulla av små gula lysande blommor.



 

Av Yvonne - 18 mars 2012 21:08

Nu är jag igång igen och klickar lite väl mycket med musen, så i morgon får jag försöka göra något annat. När jag mår bättre och blir inspirerad då försvinner allt annat runt omkring mig. När jag kom hem efter en tur på eftermiddagen så tänkte jag på ett par teckningar som jag skulle vilja ha transparent bakgrund till. Jag hade dom redan i datorn och när jag var klar med dom hittade jag ett par andra bilder som jag lite över 20 år sedan tecknat. Jag undrade hur dom skulle se ut med lite färg på sig tänkte jag. Inte med vanlig färg med färgpennor utan med färg inne i Gimp. Jag började med den unga kvinnan med svärdet som ska förseställa en amazon. Jag läste mycket tecknade serier som barn och tonåring, och det är väl från serievärldens fantasi jag fått inspiration av att rita henne. Och sedan av bara farten fortsatte jag med hästen, som påminner mycket om Figgy, Mallen mamma så jag målade henne i fuxiga färger. Tiden den bara försvann så det blev en sen dush för mig, men bättre sent än alldrig. Hoppas solen orkar komma fram mer imorgon. Jag trodde det skulle bli regn ett tag på eftermiddagen när det började mulna på, men än regnar det inte. Vid 6 tiden när solen först höll på att gå ner så strålade hon fram borta vid horisonten. Här kommer original bilderna som dom såg ut innan jag satte färg på dom.


  


Och så här förvandlade jag dom inne i Gimp.


  

  

Visst blev det lite skillnad. Det var faktiskt lite kul, men det blev ett himla klickande. Någon gång längre fram i tiden så ska jag skaffa en ritplatta.

Av Yvonne - 18 mars 2012 10:53

Idag äntligen så lyckas solen tränga fram ur molnen, och det verkar inte blåsa någonting heller. Ska ta en tur ut senare på eftermiddagen och handla lite och kolla lufttrycket i det läckande däcket. Imorgon hoppas jag att jag får på sommardäckena å jag har nog alldrig förut satt på dom så tidigt. Men folk är i farten redan faktiskt, med att skifta däck. När jag kollade lufttrycket i förrgår så var det en som hade bytt till sommardäck och kollade luften i dom. Jag har ju inget jobb så jag kan det ta det lugnt om det skulle komma snö igen. Det är ju bara maten jag måste få hem och just nu mår jag rätt ok i ryggen. Det är bara musklerna i armar och i händerna som jag har muskelknutar i, men det kan ju ändras fort. Jag känner direkt på morgonen hur jag mår, så jag kan alldrig riktigt planera någonting utan får ta dagarna som dom kommer. Om det kommer snö och jag har ont, så får jag väl ringa lillbrorsan och be om hjälp. Han är snäll han. Ha en riktigt skön söndag på er nu.


 

Av Yvonne - 17 mars 2012 18:46

Och när jag scannade av bilden så blev ögon ännu mindre än vad jag tyckt vad dom var. När jag började måla på kattungen strax vid nyår så tyckte jag redan från början att ögonen blev för små till kattungens storlek. Försökte rätta till det men det är lite svårt när man målar med pastell. Nosen och munnen blev för stora så katten ser ut som en korsning mellan ett lejon å en katt. I boken jag köpte på bokrean, där i står det hur man ska göra för att få till rätt mått, och hur man förstorar och förmisnkar. Jag ska ta en dag och skissa av något med hjälp av "hjälp linjer" som man ritar upp först. Jag försökte rätta till målningen i Gimp och Iwarp för att den skulle se bättre ut. Så här kan ni jämnföra dom. Obs! Jag ska scanna av original bilden senare. Det är en bild i en stor almanacka som jag målat av.


Här kommer originalet:


  


Och här kommer den omgjorda bilden:


  


Tänk när jag tittar på bilden så ser inte ögonen riktigt så små ut på riktigt, men så fort jag scannade av den så blev ögonen mindre. Tänk va man kan bli förvillad. Det är tur att det finns hjälp medel att ta till för att få rätt storlek på propitionerna. Då slipper man stirra som en galning så man får ont i ögon och huvud. Ha nu en fin lördags kväll på er.

Av Yvonne - 16 mars 2012 09:59

För några dagar sedan när jag tvättade bilen så upptäckte jag att ena bakdäcket nästan var tomt. Tryckte då i en burk med luft men det läcker ändå. Var hemma hos min Ford vän igår och bytte olja, oljefilter och luftfilter och så kollade han upp det läckande däcket och försökte trycka i lite mer luft/skum från burken jag hade, men då såg vi att det är ventilen som läcker. Han pumpade upp däcket då med vanlig luft med hjälp av en liten kompressor som han kopplade till batteriet på bilen. Wow tänkte jag, en sådan skulle man ha. Då sprang han efter en till som var lite bättre för den var hel. Den som han använt hade en kabel som var lite glapp i. Han sa att jag fick köpa den för 40 kr och jag kunde inte låta bli att börja skratta. Va du skojar, 40 kr. Men va kostar dom annars? Runt 150 kr på Biltema trodde han. En sådan skulle var man ha i bilen tycker jag. För rätt som det är om man är ute och åker så kan man få punka rätt som det är, och det är inte skoj om man är långväga borta. Man kopplar den bara till batteriet, rött på rött och svart på svart och den lilla kompressorn börjar starta. Och det finns en liten klocka med så man ser hur mycket luft som finns i däcket. Om inte däcket är allvarligt skadat på något sätt så kommer man i alla fall hem eller till närmaste tapp där man kan göra en grundligare check. Jag har nu varit på Bil allt och lämnat in 2 av mina slitna gamla sommardäck som ska bytas ut mot nya och kanske senare idag eller till måndag så åker sommardäcken på. Jag får reparera det läckande däcket lite senare för nu blev det lite mycket utgifter på en gång. Det är ett evigt sparande på dessa pengar som man så väl behöver, men man måste ha något att längta efter också för att kunna se framåt. Jag hoppas att till slutet på året så ska jag kunna amortera av lånet jag har helt, och det är något som jag verkligen ser fram imot.


 

Av Yvonne - 14 mars 2012 12:07

Speciellt ute på balkongen och bilen som jag vill fräsha upp efter vintern. Tvättade den igår och lite rost börjar glimta fram, och jag vill måla över det med Isetrol igen, och börja vaxa upp lacken. Men jag får vänta till i april då jag hoppas allt är lite torrare och vägarna mindre dammiga och jag slipper tvätta bilen mer med avfettning. Jag ska också köpa 2 nya sommardäck och byta olja och olje filter. Det fina vädret gör att jag vill sätta igång på en gång och jag byter nog däck så tidigt som möjligt för igår när jag skulle börja tvätta så uptäckte jag att ena bakdäcket var nästan tomt. Jag brukar kolla däcken innan jag sätter mig i bilen och ska köra den, men nu hade glömt det. Som tur är har jag en burk med "luft" i med mig, som jag bär med mig i en påse när jag ska köra. Som tur var så fanns det lite luft i däcket i alla fall så jag hade inte kört på fälgen, vilket jag en gång har gjort för många år sedan med ett sommar däck. Då lät det välldigt. Jag ska beställa däck på måndag tänkte jag, samtidigt som jag köper olja mm. Däcket som läcker får jag laga lite längre fram när jag sparat lite mer igen. Snart är det sommar och jag ser fram att göra lite somriga grejer igen, och då blir lite dyrare att leva med allt vad det innebär.


 

Av Yvonne - 13 mars 2012 09:43

Jag har tittat bland mina gamla bilder som jag tagit förra året. Då var min kamera alldeles ny och jag fotade som en galning för det var så kul. Vid samma tid förra året, 13/3 2011, så såg det ut så här i Lidköping. Vilken skillnad det är på väder säger jag bara. Efter 2 iskalla och extrema vintrar så blev det en mild och rätt skön vinter. Jag bävade riktigt i höstas inför vintern som skulle komma.


  


  


Idag skiner solen och någon is och snö är blott ett minne, ochjag skrev i bloggen igår att jag såg min andra fjäril för i år. Förra året när det såg ut så här, så ville inte någon fjäril komma fram. Ha en fin dag på er livsnjutare.


  


Den är bilden tog jag för ung. en vecka sedan och finns redan i bloggen. Förra året vid samma tid låg viken täckt av is.



Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards