Bobacken

Alla inlägg den 18 mars 2012

Av Yvonne - 18 mars 2012 21:08

Nu är jag igång igen och klickar lite väl mycket med musen, så i morgon får jag försöka göra något annat. När jag mår bättre och blir inspirerad då försvinner allt annat runt omkring mig. När jag kom hem efter en tur på eftermiddagen så tänkte jag på ett par teckningar som jag skulle vilja ha transparent bakgrund till. Jag hade dom redan i datorn och när jag var klar med dom hittade jag ett par andra bilder som jag lite över 20 år sedan tecknat. Jag undrade hur dom skulle se ut med lite färg på sig tänkte jag. Inte med vanlig färg med färgpennor utan med färg inne i Gimp. Jag började med den unga kvinnan med svärdet som ska förseställa en amazon. Jag läste mycket tecknade serier som barn och tonåring, och det är väl från serievärldens fantasi jag fått inspiration av att rita henne. Och sedan av bara farten fortsatte jag med hästen, som påminner mycket om Figgy, Mallen mamma så jag målade henne i fuxiga färger. Tiden den bara försvann så det blev en sen dush för mig, men bättre sent än alldrig. Hoppas solen orkar komma fram mer imorgon. Jag trodde det skulle bli regn ett tag på eftermiddagen när det började mulna på, men än regnar det inte. Vid 6 tiden när solen först höll på att gå ner så strålade hon fram borta vid horisonten. Här kommer original bilderna som dom såg ut innan jag satte färg på dom.


  


Och så här förvandlade jag dom inne i Gimp.


  

  

Visst blev det lite skillnad. Det var faktiskt lite kul, men det blev ett himla klickande. Någon gång längre fram i tiden så ska jag skaffa en ritplatta.

Av Yvonne - 18 mars 2012 10:53

Idag äntligen så lyckas solen tränga fram ur molnen, och det verkar inte blåsa någonting heller. Ska ta en tur ut senare på eftermiddagen och handla lite och kolla lufttrycket i det läckande däcket. Imorgon hoppas jag att jag får på sommardäckena å jag har nog alldrig förut satt på dom så tidigt. Men folk är i farten redan faktiskt, med att skifta däck. När jag kollade lufttrycket i förrgår så var det en som hade bytt till sommardäck och kollade luften i dom. Jag har ju inget jobb så jag kan det ta det lugnt om det skulle komma snö igen. Det är ju bara maten jag måste få hem och just nu mår jag rätt ok i ryggen. Det är bara musklerna i armar och i händerna som jag har muskelknutar i, men det kan ju ändras fort. Jag känner direkt på morgonen hur jag mår, så jag kan alldrig riktigt planera någonting utan får ta dagarna som dom kommer. Om det kommer snö och jag har ont, så får jag väl ringa lillbrorsan och be om hjälp. Han är snäll han. Ha en riktigt skön söndag på er nu.


 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards