Bobacken

Alla inlägg under januari 2014

Av Yvonne - 14 januari 2014 10:28

 

 

Ja det säger jag, efter att ha hört att man nu får böta ordentligt om polisen kommer på en när man pratar och sms:ar när man kör bil.

Jag själv svarar inte, eller pratar eller sms:ar när jag kör, för jag har väldigt svårt att koncentrera mig på flera saker. Jag har till och med svårt att koncentrera mig när någon sitter bredvid och pratar med mig, kanske för att jag är så van att sitta ensam i bilen.

Om någon ringer när jag kör så brukar jag vänta med att svara och ringer tillbaka när jag stannat igen. Jag är rädd om mig och min bil och om andra på vägen. Om man måste prata/svara i mobilen när man kör ska skaffa sig ett "headset". Jag som haft häst har varit i kontakt med många veterinärer genom åren och dom har en mic uppe i taket vid backspegeln som är kopplat till en hållare av något slag som mobilen sitter i. Jag har för mig att det är någon sådan variant. Om någon ringer så behöver dom bara trycka på svara utan att behöva hålla i mobilen.

 

Nu har jag läst ut När döden kom till Pemberley. P.D James hade skrivit den så likt Jane Austin som man fick för sig att det var Jane som fortsatt på "Förnuft och känsla". Man fick koncentrera sig ordentligt emellanåt för att förstå innebörden, men så skrev dom ju förr.

Men nu har jag börjat läsa något riktigt bra. Har ni hört talas om Kommisarie Adamsberg?

 

   

Likt Elly Griffiths skriver den här författaren tycker jag, och det är väldigt skoj att läsa "konversationerna". Man riktigt myser. Precis som i Elly Griffiths böcker så innehåller den här historien gammalt skrock och mystiska väsen. Adamsberg verkar vara en väldigt snäll människa både mot djur och människa. Den här var den senaste boken som Fred Vargas skrivit, och den är rykande färsk. Tdigare böcker som utgivits från samma förlag kommer här:

 

 

Likt Elly Griffiths så har Fred Vargas kunnighet i arkelogi. Det verkar vara väldigt poppulärt nu för tiden att arkeloger börjar skriva böcker. En vän till mig, Milles ägare. Hennes syster är arkeolog. Hon har också skrivit böcker, men det är barnböcker. Hon har hållit på med utgrävningar runt Läckö slott mm, och om jag minns rätt nu så har hon skrivit någon saga om läckö slott. jag får fråga om det nästa gång jag pratar med Milles ägare.

Idag så snöar det hos mig, och det har snöat inatt. Det är inte så mycket snö som kommit men det har räckt till för att snöplogarna ska köra på gatan. Igår var det omkring 11 minus och jag gick bara ut för att springa ner till tvättstugan i huset bredvid. Jag dammsög och städade lite och höll mig inne. Idag är det lite mildare såg jag och nästa vecka säger dom att det kan bli plus igen, men dom var lite osäkra på var. Ja ja, man kan inte göra så mycket åt vädret, man får finna sig i det och försöka planera så gott det går. Det blir i alla fall ljusare ute och det är så skönt.

 

 

Av Yvonne - 12 januari 2014 13:05

 

Och så här såg det ut untanför där jag bor i morse.

 

     

Jag får nog ställa in min pelargonia om det blir kallare. Balkongen är inglasad, det är därför det är så immigt på fotona, men den är inte isolerad. Än så länge är det ca 4-3 plusgrader och jag har ställt dom växter jag har kvar där ute intill husväggen. Jag funerar på att ställa pelargonian under köksbordet intill ena väggen. Jag har ingen värme på än i elementet under fönstret och jag vet att pelargonier inte vill ha värme på vintern, men att dom inte heller tål minus grader. När jag jobbade på museét i Skara så ställde vi ner pelargonierna i källarfönstren, men jag har inga fönster nere i källarskrubben, så det kommer bli väldigt mörkt och risken är att jag glömmer vattna den lite emellanåt. Ja ja, om pelargonian stryker med så får ja väl köpa en ny till våren.

 

På vintern kan jag inte ha öppet ut till balkongen så mycket, så för att missarna inte ska bli alltför uttråkade så försöker jag hitta på lite grejer som dom får leka med, som tex. tomma lådor.

 

   

Annars kan man som Nossan, min äldsta katt här sitta och göra sig fin. Hon har tappat jättemycket päls just nu och jag har fått hjälpa henne att kamma av henne, för annars spyr hon upp stora hårbollar, stackarn!

 

     

Av någon anledning så gillar katterna att ligga på baksidan av liggunderlaget. Dom verkar inte vara så förtjusta i "teddytyget".

     

Det är itne lätt att säga åt katter vad dom itne får göra och vad dom får göra, som att tex. inte sitta och gå på borden. Man får helt enkelt försöka torka bort deras tassmärken så gott det går. Fast på vissa ställen får dom absolut inte vara på, och där brukar jag spraya eller lägga något som luktar starkt, så dom håller därifrån.

 

Det blev en sen frukost för mig idag. Jag låg och sov länge. Jag vaknade dock tidigt av en liten mardröm där en polis beskyllde mig för 7 mord, men när jag tittade på honom så såg han förskräcklig ut och jag förstod att det var han som var mördaren och försökte fly. Då vaknade jag. Jag lyckades somna om igen efter att jag tagit en sväng till toaletten. Jag får försöka läsa något annat än deckare tror jag. Jag har ung. 70 sidor kvar att läsa ur boken, när döden kom till Pemberley. Himmel säger jag. Tänk va många det var förr som blev oskyldigt dömda. Jag är väldigt glad över att det finns resurser nu för tiden så man kan hitta den rätta mördaren. 

 

Obs! Jag laddade hem och installerade det här programmet: http://www.adobe.com/se/products/digital-editions.html

 

Nu kan jag lånda hem e-böcker från mitt bibliotek och kanske från andra ställen från nätet, jag har inte kollat upp det än. Men jag har laddat hem Hundraåringen som ett test. Jag hinner dock inte läsa den, men den verkar vara väldigt rolig. Jag ska ladda hem lite böcker senare någon gång, jag kan bara inte sitta och stirra för mycket på data skärmen för länge, pg. av mina torra ögon. När jag har igång datorn så blir rummet plötsligt mycket torrare och jag får sätta igång varmluftsfuktaren så att luften ska bli lite "mildare".

 

Nu börjar solen skina igenom molnen. Jag ska ta och gå en snabb promenad tror jag innan middagen. Men nu åker thermobyxorna på och kanske isdubbarna. Ta det nu lugnt när ni ska ut så ses vi snart igen.

 

 

 

 

Av Yvonne - 9 januari 2014 19:24

Jag har laddat hem olika script till Gimp. Några fungerar och några inte. På kvällen när jag läst, suttit och lekt inne i Gimp och undersökt vad jag kan göra, så har jag kommit på hur jag kan göra en "screen save", och nu måste jag få visa hur programmet Gimp med dess fönster ser ut.

 

 

Klicka på bilden så kan ni se bilden ännu större.

 

Nu kan visa er vad man kan göra inne i Gimp om ni vill.

Vet ni, nu när jag tittar ut, så snöar det. Klockan är 19:30 och regnet har börjat övergå i snöblandat. Ta det nu lungt när ni är ute och går och halka inte omkull.

Idag har jag varit och hämtat mitt nya körkort. Bilden på mig blev inte så illa som jag trott. Bilden var mycket mindre och i mörk svart vitt. Jag satt och lekte med bilden på mig inne i Gimp igår, och så här blev bilden när jag fått till en blå himmel.

 

 

Jag är himla glad över att bilden var svart vit på körkortet, för då syns inte alla blemer. Jag skulle behöva lite solbränna. Jag har skickat efter Ovale Lifting från Yves Rocher. Jag har tidigare fått prov på den här hudkremen och den har lyft mina ögonlock och påsar under ögonen markant. Så fort cremén var slut så började huden förfalla igen. Förra vintern så fick jag gräsliga påsar under ögonen, men den här cremén tog bort dom. Ovale lifting är dyrt men så fick jag erbjudande från Yves Rocher att köpa produkten för halva priset. Yves Rochers produkter är inte testade på djur och dom jobbar runt om i världen med att plantera träd så naturen kan komma igen. Läs mer om Ovale lifting och andra produkter hos Yves Rocher här: http://www.yves-rocher.se/control/category/~category_id=B1347

 

När jag tog den här bilden så hade jag inte använt cremen på ett par dagar för den hade tagit slut. Nu har jag även beställt en speciell produkt för ögonlocken som gör att dom inte hänger ner över ögonfransarna.

Jag har slutat sminka mig, ingen idé för mascaran och kajalen kommer bara att rinna så jag jag ser ut som Alice Cooper till slut.

 

 

Honom lyssnade jag på mycket när jag var ung och lite galen   

 

Just nu är jag lite galen i att läsa böcker. Fick igår ett e-mail från bibblan att en bok jag väntat på har kommit. Den är rykande nytryckt och ingen annan före mig har läst den. Spökryttarna från ordebeck av Fred Vargas heter den. Jag började läsa igår När döden kom till Pemberley, och jag läste ung 100 sidor på en gång. Det är en fortsättning på romanen om Elisabeth och Darcy som Jane Austin skrivit om, men nu är det P.D.James som fortsatt, och skrivit en mordhistoria. Ni kan se boken i det förra inlägget. Jag kommer läsa ut boken säkert i helgen, som tur är, är den väldigt lättläst och mycket spännande så det går fort att läsa den. Det är 14 dagars lån på Spökryttarna och jag hoppas den är lika intressant att läsa som den verkar.

Kommer lägga upp en bild på den boken nästa gång. Nu ska jag stänga ner datorn.  Ska gå och koka lite fisk till missarna och sedan titta på Antik rundan.

 

 

 

 

 

Av Yvonne - 6 januari 2014 16:38

Som var den näst sista boken av Elly Griffiths.

 

 

Klicka på bilden så blir den större, om ni inte kan se texten ordentligt,

och som det står på framsidan på boken så fick jag samma känsla. Jag har kommit in i böckerna ordentligt efter att ha läst 3 av,

 

och den här var nog den som var mest spännande. 1:an var också väldigt bra, men här var många som låg illa till och några dog faktiskt. Griffiths bygger upp mot slutet där det händer mycket på en gång. Jag gillar Ruth för man kan verkligen leva sig in i hur det är att vara henne. Dels för att hon har en katt, men så bor hon i en liten stuga ute i ödemarken med saltängar och hav som granne, vilket jag också skulle vilja göra, och så gör hon som hon vill. Hon är arkeolog och det skulle jag också vilja va, och så har hon i sin vänkrets både en polis som hon har ett barn med, fast han är redan gift, och sedan en mystisk man som är druid och som det sägs om att han är trollkunnig. Elly Skriver väldigt bra också och det är lättläst, mer säger jag inte.

Nu har jag Janos stenen som är den andra boken, och Huset vid havets slut som är den tredje boken, kvar att läsa. Det blev lite i oordning eftersom jag inte fick tag på dom, i rätt ordning. Men innan jag går tillbaka med böckerna som jag nu har läst, så har jag en bok av P.D James att läsa.

     

Som tur är så var det ingen korttids lån på den här, så jag kan förlänga lånetiden med en månadstid till. Ska bli spännande hur hon fått ihop den här historien. Jag har både läst P.D.James och Jane Austins tidigare, och bägge skriver ju lite speciellt. Undrar om P.D.James håller sig till sin stil, eller om försökt härma Ausitins stil.

Ha nu en fin fortsatt Trettondag. Nu ska jag ner till tvättstugan och hänga upp tvätt.

Av Yvonne - 5 januari 2014 11:55

  Och så dansas Julen ut för den här gången. Tänk va mycket spring, stök och jäkt
  det är innan Jul, och så plötlsigt så är det över. Jag har inte så stor lägenhet som
  tur är, och inte så mycket Jul saker så det går snabbt att plocka ner sakerna. Lite
  vemodigt känns det dock ändå, för jag gillar at titta på min lilla Julgran. Men jag
  är en vår sommarmänniska, så det ska bli skönt att få upp mina blårutiga sommar-
  gardiner igen.
  Appropå Trettondagen, om ni gillar Eva Rydberg så får ni inte missa henne. Hon
  gör en parodi på en annan parodi, tv serien Emliga Armén som var så poppulär
  för ett antal årtionden. Eva  Rydberg och Nils Poppe som också gjorde en massa
  fina revyer förr, brukar jag alltid se på, på trettondagen. Obs! Nästa år om allt
  vill sig gå väl så blir det kanske Pang i Bygget med Eva Rydberg på Trettondagen.
  Mer kan ni läsa om det här:
 
  Det är ingen vinter än i södra Sverige, och vår blommorna har börjat att kika fram
  redan här och där.  Dom stackars små liven kommer dock få frysa, för i slutet på
  veckan kommer Kung Bore att attackera. Jag är är ingen vintermänniska så jag
  är glad att vintern dröjt. Vintern har varit skonsam mot min gamla bil för det har
  saltats så mycket på vägarna. Saltet är förödande mot bilarna, men om man inte
  vill halka av vägarna, som kan vara ännu mer förödande, så är det ett måste
  om man ska ut och köra. För min del blir det mest fram och tillbaka till affärerna,
  och inte så mycket körning ute på landsvägarna. Min bil får vila, och hittills så
  har jag bara kört ca 35 mil sedan jag fick på dubbdäcken i November.
  Jag väntar till sommaren då det är skönare väder och ljusare himmel. Då ska jag
  och min lilla röda bil ut och köra, och jag ska njuta av fler solnedgångar ute
  vid Bobacken i Skalunda.
  
  Ha nu en skön Trettondag på er nu.
 
  
 
 
 
 
 
 

Av Yvonne - 1 januari 2014 15:16





 Tittar in för att önska er en god fortsättning på det nya året. 2014 klingar
 bättre i mina öron och nu gäller det att se framåt och inte bakåt. Om ni undrar
 var jag fått tag på detta vackra brevpapper så kan ni hitta det på den här
 adressen: 
 http://www.emailbackgrounds.com/preview-email-backgrounds.php?id=3843
 Kopiera det i urklipp och sedan går ni till ert mail eller blogg och så klickar ni in
 det med hjälp av Ctrl och v. Sedan skriver ni som jag har gjort här, och mejlar
 eller lägger in det eran blogg.
 Idag är allting sent för mig, för jag åt frukost först vid halv 12. Då var det inte
 riktigt så mörkt. Solen lös försiktigt genom molnen. Jag stack ut näsan genom ett
 öppet balkong fönster och kände att det var mycket kallare idag. säkert runt nollan.
 Jag hade tänkt jag skulle tvättat av bilen lite, men jag kände mig trött och
 jag kände mig inte riktigt på hugget i musklerna idag.
 Inget väder för mig att bli kall och blöt i. Jag hoppas det bli lite varmare
 några dagar framöver. Vill gärna få av lite grus och ev. salt från bilen innan det
 kanske smäller till ordentligt med kylan.
 
 Ska titta ner till grannen lite senare och hjälpa henne med datorn. Jag behöver
 själv hjälp med min för det fattas en fil som pånågot sätt försvunnit. Jag har
 gjort en system/reperations disc ifall att datorn skulle krasha. Jag ska kolla upp
 med en vän om jag kanske kan använda den för att återställa den här filen
 som försvunnit.
 
 Ha nu en lungn nyårsdag på er. Och om ni ser någon mer som vill smälla raketer
 så säg till dom att inte göra det. Har hört att det är massor med katter och
 hundar som har sprungit bort. Tänk på våra skotträdda husdjur, många gör inte
 det.
 Mina smällare jag har i bloggen är mycket snällare, för dom smäller inte
 riktigt lika högt.
 Obs! Hoppas ni kan se all text på sidorna. Jag kan inte det men ni fårstår nog
 vad jag skriver ändå, hoppas jag. Det är nog brevpapperets storlek som krånglar
 till det. Jag har redigerat texten lite bättre nu, så jag hoppas att jag 
 själv kan se allt text snart. Nu ska jag ut på en liten promenad. Slänga lite sopor
 och känna på luften.
 
  På er nu.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards