Bobacken

Alla inlägg den 15 januari 2014

Av Yvonne - 15 januari 2014 18:34

Om man nu kan spå så långt fram i tiden, men rätt kul ifall man vill slå vad med någon.

 

 

Klicka på bilden så kan ni läsa den lilla texten lite bättre.

Det spåddes ju att den här vintern skulle bli lång och kall likt den förra, men nu verkar dom ha ändrat på sig. Ja ja, man får ta det som det kommer. Ingen kan styra över vädret, men det ska bli spännande att se om dom har rätt. Jag hoppas på att det ska bli en skön och varm sommar. Jag längtar så efter härliga varma sommarkvällar och att få följa med Mikael ut och fiska igen.

 

Appropå den senaste boken jag läser, spök ryttarna från Ordebec. Jag skrattade igår kvöll så jag nästan grät. Vilken kultur krock säger jag. Har ni sett  Rosa Pantern eller den franska filmen Taxi? Den där Adamsberg och hans medarbetare jobbar verkligen annorlunda.  Så här kortfattat beskriver jag boken och Adamsberg.

 

Det är en kriminal komedi som man blir tagen på sängen av. Är det så här den franska polisen jobbar? Adamsberg kan verkligen ställa till det för sig i sin iver att lösa brott där oskyldiga människor blir anklagade. Man blir förvånad och helt ställd och man undrar är boken på riktig? men när man läst lite till så fattar man poängen till varför Adamsberg ställer till det så för sig. Hela hans stab av anställda är en grupp med ovanliga, speciella människor, varav en har narcolepsi som Adamsberg utnyttjar till sin fördel, eftersom personen ifråga får minnesluckor då han i tid och otid slumrar till, ofta med tillsammans med polisstationens lata katt. När man läser boken så är det som att se en fransk kriminal komedi med härliga konversationer mellan personerna i boken.

 

Ha nu en fin fortsättning så ses vi snart igen.

 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards