Bobacken

Alla inlägg den 14 januari 2014

Av Yvonne - 14 januari 2014 10:28

 

 

Ja det säger jag, efter att ha hört att man nu får böta ordentligt om polisen kommer på en när man pratar och sms:ar när man kör bil.

Jag själv svarar inte, eller pratar eller sms:ar när jag kör, för jag har väldigt svårt att koncentrera mig på flera saker. Jag har till och med svårt att koncentrera mig när någon sitter bredvid och pratar med mig, kanske för att jag är så van att sitta ensam i bilen.

Om någon ringer när jag kör så brukar jag vänta med att svara och ringer tillbaka när jag stannat igen. Jag är rädd om mig och min bil och om andra på vägen. Om man måste prata/svara i mobilen när man kör ska skaffa sig ett "headset". Jag som haft häst har varit i kontakt med många veterinärer genom åren och dom har en mic uppe i taket vid backspegeln som är kopplat till en hållare av något slag som mobilen sitter i. Jag har för mig att det är någon sådan variant. Om någon ringer så behöver dom bara trycka på svara utan att behöva hålla i mobilen.

 

Nu har jag läst ut När döden kom till Pemberley. P.D James hade skrivit den så likt Jane Austin som man fick för sig att det var Jane som fortsatt på "Förnuft och känsla". Man fick koncentrera sig ordentligt emellanåt för att förstå innebörden, men så skrev dom ju förr.

Men nu har jag börjat läsa något riktigt bra. Har ni hört talas om Kommisarie Adamsberg?

 

   

Likt Elly Griffiths skriver den här författaren tycker jag, och det är väldigt skoj att läsa "konversationerna". Man riktigt myser. Precis som i Elly Griffiths böcker så innehåller den här historien gammalt skrock och mystiska väsen. Adamsberg verkar vara en väldigt snäll människa både mot djur och människa. Den här var den senaste boken som Fred Vargas skrivit, och den är rykande färsk. Tdigare böcker som utgivits från samma förlag kommer här:

 

 

Likt Elly Griffiths så har Fred Vargas kunnighet i arkelogi. Det verkar vara väldigt poppulärt nu för tiden att arkeloger börjar skriva böcker. En vän till mig, Milles ägare. Hennes syster är arkeolog. Hon har också skrivit böcker, men det är barnböcker. Hon har hållit på med utgrävningar runt Läckö slott mm, och om jag minns rätt nu så har hon skrivit någon saga om läckö slott. jag får fråga om det nästa gång jag pratar med Milles ägare.

Idag så snöar det hos mig, och det har snöat inatt. Det är inte så mycket snö som kommit men det har räckt till för att snöplogarna ska köra på gatan. Igår var det omkring 11 minus och jag gick bara ut för att springa ner till tvättstugan i huset bredvid. Jag dammsög och städade lite och höll mig inne. Idag är det lite mildare såg jag och nästa vecka säger dom att det kan bli plus igen, men dom var lite osäkra på var. Ja ja, man kan inte göra så mycket åt vädret, man får finna sig i det och försöka planera så gott det går. Det blir i alla fall ljusare ute och det är så skönt.

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards