Bobacken

Alla inlägg den 22 januari 2014

Av Yvonne - 22 januari 2014 19:40

Ända sedan jag blev sjukpensionär så har jag sakta men säkert stressat ner på tempot. Det har blivit så pg. av kronisk värk som gjort att jag gått in i väggen. Allt jag gör går lite i slowmotion och jag går efter ljuset istället för klockan, lite jobbigt nu på vintern bara, när det är natt redan på eftermiddagen. Jag går inte och lägger mig förrän vmellan 1 och 2 på natten, och så sover jag till ca 8-10 på morgonen. Om jag lägger mig tidigare så vaknar jag jättetidigt på morgonen, redan oftast vid 6, och så blir jag jättetrött senare på dagen så jag måste ta en eftermiddags lur. Jag har hittat min dygnsrytm att sova och vara vaken på, och jag mår bättre nu än jag gjorde förr när jag jobbade. Jag hade mycket mer värk då också och inflammationer i kroppen. Ni kan läsa mer om sömnbrist mm om ni går in på den här länken: http://www.aleph.se/Projekt/Handbok/Somn.html

Jag lider verkligen med dom som har sömnbrist och som har svårt att sova. Många lever ett stressigt liv, har många bollar i luften samtidigt. Man ser hur folk kör ute i trafiken, dom kör galningar för att hinna, dit vart dom nu ska. Jag som gått in i väggen och har lätt för att stressa upp mig för ingenting, minns vad mycket jag själv gjorde förr. Hur orkade jag. Nu går allt i slowmotion för mig, om jag ökar tempot lite så rusar pulsen iväg och jag mår dåligt. Jag har blivit som tjuren Ferdinand som sitter under sin kork ek och luktar på blommorna. Min favorit plats är att sitta ute ute på Bobacken och lukta på sjödoften.

 

 


Det är tyvärr lite för kallt för att sitta där ute nu   

 

 

 

Bilden ovan är taget förra vintern. Har ingen aning om hur mycket snö det är därute nu. Jag är inte mycket ute och åker med bilen den här vintern. Jag har inte kört mer än 37 mil sedan jag bytte till vinterdäck. mIn bil är 26 år nu, och jag försöker vara så snäll mot den som möjligt vintertid. Själv får jag mer värk av kylan och den råa luften, men jag är ute och rör på mig så jag inte ska bli helt försoffad.

 

Det är tur att det finns bibliotek. Lidköpings bibliotek fyllde för ett litet tag sedan 100 år. Jag råkade hamna mitt upp i firandet och jag fick några karameller som dom gick omkring med och bjöd på.

 

Jag har precis varit och lånat Huset vid havets slut av Elly Griffiths. Det är den 3:e boken av henne. Den andra boken Janus stenen får jag vänta på att få läsa, för det är kö på den och det är en före mig.

 

   

Den här vintern mår jag bättre i mina ögon. Dom är inte så torra, och det kan bero på varmluftsfuktaren jag köpt, och att det inte är så torr vinter i år. Det är jag himla glad för, för då kan jag läsa böcker så tiden går fort.

 

Jag har ju också startat en blogg till. http://kulmedgimp.bloggplatsen.se/

Jag har inte hunnit lägga upp så mycket i den än, jag får ju tänka på dom som alldrig haft med Gimp att göra förut. Det tar lite tid också att få till bra instruktions bilder och inte vimsa ihop texten för mycket, så dom som läser förstår och begriper hur dom ska göra.

 

Igår sken solen över Lidköping och jag passade på att ta en tur ut med bilen och handla. Idag så har solen inte lyckats titta fram alls, så jag har bakat och strukit och satt upp gardinen i rummet igen. Jag har värk i handleden fortfarande och det var ett lite helsike igår när jag handlade. Fick värk värre när jag greppade tag i saker i affären. Nu när jag sitter vid datorn och klickar med musen så har jag kommit på en fiffig grej, jag har lindat en gel kudde som man kan värma och kyla ner, runt handleden. Handleden får mer stöd då och det svalkar skänt.

 

Nu blev det mycket skrivet i det här inlägget, hoppas ni inte blev alltför uttråkade.

Ni får ha det så bra så länge, för nu ett tag ska jag fixa till lite mer inlägg i min andra blogg. Ha det så gott.

 

 

 

 

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards