Bobacken

Alla inlägg under oktober 2012

Av Yvonne - 15 oktober 2012 18:08

För att lätta upp min tungsinthet, så har jag lekt lite med bilder med själv, och jag har nog fått mig ett gott skratt under tiden. Igår gickk jag inte ut, för det hällregnade nästan hela tiden. Jag dammade och städade och så tittade jag på en film som jag tidigare inte lyckats få fram en svensk text till. Men nu fick jag till det, men filmen var kanske inte så upp piggande. Det var en thriller/rysare, och tungsint. Mardröm om mord heter den. Jag skulle ha sett en komedi istället. Istället senare mot kvällen så satt jag och lekte lite med bilder på mig själv, och eftersom det snart är Hallowen och sedan Jul, så satt jag och spökade ut mig på bilderna, ordentligt. Fram till Hallowen så får den nya profil bilden jag lagt upp finnas i min blogg och så har jag även gjort en animation. Hoppa ni får ett gott skratt, jag bjuder på det, vad vore livet utan lite fantasi och barnasinne :)


   



Av Yvonne - 12 oktober 2012 11:42

Jag får ta på mig mössan lite mer. Min bihålor tål inte det kyliga vädret och jag var ute en sväng till Bobacken i går eftermiddag och vandrade runt i det fina vädret. Jag var både ute vid sjön och inne i skogen och där inne blåste det inte en vindpust, allt var helt stilla. Solen strålade och det var kylig höst luft. Jag har tidigare sett folk rida runt i full galopp ute i skogen, och jag förstod när jag såg skogsvägarna att det var inbjudande att rida fort där. Jag gick och fantiserade att jag och Mallen galopperade runt där på stigarna, och så plötsligt så upptäckte jag att jag var på väg ut mot Hindens rev och tvärvände. Jag får undersöka stigen ut dit en annan gång, då jag inte gått så långt innan. Jag filmade och tog en massa bilder igen, som vanligt från mitt favorit ställe, å jag är så himla tacksam och glad över min lilla röda bil så jag kan åka ut på landet, annars skulle jag bli helt knäpp. Jag försöker att låta bli att tänka så mycket på den dagen då min bil inte finns mer, för då kommer det inte bli så lätt att leva. Hoppas ni gillar mina bilder som jag gör.



 

Klicka på bilden ovanför för att se videon.

Här kommer en till film, en film från i Maj då jag filmade Bobacken då fåglarna häckade för fullt där. Vilket liv det var. Man trodde man var i en djungel. Nu har nästan alla fåglarna flyttat. Jag såg några "skäggdoppingar" tror jag. Dom liknar skarven lite grann, men är mycket mindre och är inte så mörka. det var i alla fall inga änder :) jag såg igår.



  Hoppas vinter månaderna snabbt försvinner, för jag längtar såååå himla mycket efter våren igen.



                                                                         

Av Yvonne - 9 oktober 2012 10:52

Det är riktigt ruskväder, i alla fall där jag bor i Lidköping. Som tur är så slipper jag gå ut idag. Jag handlade mat på Netto på vägen hem från Milles igår. Imorgon kommer hans ägare hem, så jag ska ut en sista gång imorgon och mocka och pyssla om dom. Men jag hoppas det blir fler ggr, för det har varit skoj. Idag ska jag ta det lugnt, och vila upp mig. Jag har varit gräsligt trött och haft mer värk den sista tiden. Höstrusket har tagit ut sin rätt. Som tur är har helgen varit fin och enligt väderprognosen så ska vädret bli bättre igen, mot slutet av veckan. Jag tittar snart in igen, ha det så gott så länge.


   



 

Obs! Den här regn animationen har jag plitat ihop inne i Gimp med hjälp av Vickes instruktioner. Det gick bara åt 3 bilder plus 3 vita som jag slog ihop med bilderna, och lite RGB brus :) Jag brukar använda ett program som heter Sqirlz när jag gör vattenanimationer, men då är det hela 20 bilder med i animtioner. Ska prova att göra en snö animation lite längre fram.

Av Yvonne - 5 oktober 2012 21:49

Enligt väderprognosen så ska det bli soligt och fint och jag vill ut och njuta och ta till vara på solen ljus. Jag ska ta hand om Milles och göra en finputs på bilen. Gångjärnen har börjat gnissla och låsen har blivit tröga, det är väl allt regnande förmodar jag, men jag brukar få smörja upp låsen innan vintern, och det är bra för då fryser dom inte så lätt när det blir minus grader. Ska dutta i lite färg på några ställen också. Jag vill gärna ta en sväng ut och fiska lite med, läsa en bok jag lånat och fortsäta rita på akvarellen jag börjat skissa på. Det brukar bli att så fort jag sätter på datorn, så försvinner både tid och rum och inget blir gjort.

Obs! Jag försökte gå in på bloggen tidigare idag, men jag tror att bloggplatsen hade blivit utsatt för nät marodörerna :) Vem vet. Sidan såg konstig ut, och det gick knappt att logga in. Sedan gick det inte att komma någon vart så jag loggade ut. Nu verkar allt funka som det ska igen. Härom dagen så kunde inte bloggplatsen hittas alls, men det var nattetid, så dom gjorde nog någonting med sidan.

Nu får ni ha det så bra i helgen, och jag hoppas ni får sol där ni bor.


     

Av Yvonne - 4 oktober 2012 21:20

Så jag har inte hunnit göra några animationer. Milles ägare har åkt på semester en vecka, och jag och hennes pappa delar på skötseln av hästarna. Härligt för en gång skull att solen tittar fram lite mer, och det ska visst bli ännu bättre väder till helgen. Tänkte då ta en sväng till Bobacken en sväng, efter att ha skött om Milles och hans kompis.


      

Bilderna ovan är på Milles.

Bilderna nedan är på hans kompis Shinja.

     


 

Inte så lå långt ifrån Milles och Shinjas hem, så finns den här platsen, vid Ullersundsbron. Där brukar jag stå och fiska, men i år har det inte blivit så fiske där. Jag gjorde en animation av bilden för kanske något år sedan.

Ha nu en riktigt trevlig fortsättning.

 

Av Yvonne - 3 oktober 2012 16:52

Heavens on fire heter en gammal Kizz låt som jag kom att tänka på när jag höll på med att experimentera inne i Gimp idag. Jag har testat lite nya grejor för attfå till lite nya häftiga animationer.


     

Jag fick det att spraka ordentligt   

Jag har inte bara suttit vid datorn, utan jag tog en välbehövlig titt ute på stan också. Jag lämnade tillbaka 2 böcker, och så lånade jag 2 nya. En bok hette : Börja måla akvarell, och den andra: Skuggat byte av Janet Evanovich. Hon är en av mina favorit författare, synd bara att dom inte har gett ut några nya böcker av henne med svensk text.

Jag sprang in på second hand på torget också och kikade efter en passande byrå, men icke sa nicke att jag såg någon som var i storleken jag ville ha. Jag gick också in på Expert, och knappade lite på några laptops för att undersöka hur det var. Sprang senare in i 2 klädaffärer lite snabbt bara för kika lite. Jag skulle vilja ha en parkas som går ner på låren så jag slipper frysa om rumpan, men... jag får avvakta lite. Jag ska snart skifta till vinterdäck, och samtidigt får jag laga ett av däcken som läcker. Jag har lämnat in en ansökan till en fond, där man kunde få lite hjälp till olika saker. Jag är ju sjukpensionär och man kunde få lite extra i kassan till att köpa mediciner eller till något annat man behövde. Man kunde få studie hjälp också, om man ville göra det. Min Ford vän, han som brukar hjälpa mig lite med bilen, hade rivit ut annonsen ur Lidköpings tidningen, där det stod vart man skulle skicka in ansökan till fonden osv. Jag har inte Lidköpingstidningen så jag blev jättetacksam för att han gjorde det åt mig.

Imorgon ska jag ut till Milles, min hästs gamla stall och betes kompis. Jag ska titta till honom och hans kompis lite och se till att dom mår bra.

Ha det så gott så länge.

   

Av Yvonne - 3 oktober 2012 01:42

Jag har tränat på att göra vatten animeringar i Gimp, istället för i Sqirlz som är ett program där man lättare gör regn/vatten och snö animeringar. Vicke visade tidigare i år hur man kan göra vatenanimaeringar i Gimp, och dom animeringarna blir inte så stora filer.


   

Hoppas att det ser någotsånär verkligt ut :)

Vicke tittade in tidigare i min blogg och skrev att jag skulle göra en animation av spindeln jag tagit kort på, och här kommer den...

 

Vilken tur at jag tidigare tagit en bild på ett spindelnät :)

Jag plitade ihop en animation av några nytagna bilder p mina katter också, som ligger och rullar sig på dörrmattan och på mina väldoftande skor. Här har jag bara slagit ihop några bilder, inne i Gimp.

 

Nossan, den svart vita katten, har alltid varit tokig i mina skor :)

Jag hann tillverka en animation till, av ett gammalt bokmärke som jag fått att glittra ordentligt.

 

Och med den animationen säger jag godnat och ha en trevlig dag, med en annan animation, som jag inte gjort.

 

Det kommer väl regna igen förmodar jag, och då passar den här animationen tycker jag. Klockan är snart 2 och jag har tagit en liten tupplur, men ska ta en längre sovstund nu. Jag skriver i bloggen nu, för på fömiddagen så kanske jag eventuellt ska ta en sväng ut. Håller på at leta efter byrå, som jag kan lägga mitt målarkludd i.

Ha det så gott.

Av Yvonne - 1 oktober 2012 18:13

Jag själv känner mig rätt dävig. Jag är gräsligt trött och så har jag värk i musklerna som knyter sig. Det är återkommande problem jag har, och det är höst rusket som får mina muskler att må sämre. Jag tog tempen tidigare när jag kände mig frusen, snuvig och trött som attans, men ingen feber hade jag. Tempen låg på 36,93 så det var väl inte underligt att jag frös :) Ska ta och hoppa in dushen och dusha hett så jag får upp lite mer värme i kroppen.

Jag håller på att skissa upp en bild på ett A3 akvarell papper. Och så här långt har jag kommit.

 


 


Jag får inte plats med ett A3 papper i scannern, så jag får fota av bilden med kameran. Jag vet inte vad jag ska ha med mer i bilden. Jag får upp lite glimtar av vad jag kan ha med. Men det blir alldrig riktigt vad jag tänkt från början, så vi får se vzd som dyker upp på papperet, när jag sätter mig ner nästa gång och ska rita :).

Igår så tog jag en tur ut till Djurgårdsudde. Jag skulle hem till Milles, Mallens gamla stall och hagkompis en sväng, men innan på vägen dit, så åkte jag för att titta hur många båtar det fortfarande fanns kvar i sjön.


                 


Jag såg en liten spindel på en stolpe som klättrade på en osynlig tråd. Den var på väg ner mot mig, men den den vände av pur förskräckelse när jag tryckte kameran mitt framför den.


        


En likadan spindel har jag i mitt kök :)


Ha nu en underbar vecka, efter regn kommer sol, man får leva på hoppet.

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards