Bobacken

Alla inlägg under december 2012

Av Yvonne - 14 december 2012 21:06

Och det är bara 10 dagar kvar till Jul. Dagarna bara försvinner och jag hppas vintern gör det likaså. Ungarna tycker nog om vintern, för jag minns själv hur det var. Men jag är lite för stor för att fara nerför pulkbackarna aldelles själv ha ha. Nä jag längtar till sommaren då jag kan gå i bara sandalerna och jag blir mjukare i kroppen. Mina tår längtar efter att få bli fria, för jag har en tendens att få nageltrång, och det är inte kul.

Idag har jag gjort färdig en pepparkaks kyrka i alla fall. Har precis lagt kristyr på den, å den blev väl sisådär. Imorgon blir det till att göra rent köks golvet ordentligt. Jag försöker få till en julstämning och imorgon blir det till att ta fram julranen. Vädret kommer ändå inte att vara roligt att gå ut i, så imorgon kommer här att ställas fram allehanda julpynt. Hoppas ni gillar min lilla pepparrkaks kyrka, och god fortsättning nu på er.

 


Obs! Glöm inte att titta in på min hemsida också. Har åter igen uppdaterat den med fler animationer. www.minkreativasida.hemsida24.se

Av Yvonne - 13 december 2012 10:31

Det är -13 och snön gnistrar tjock och vit. Idag är det 13/12 2012 och Lucia står på vår tröskel och sprider sitt ljus. Tyvärr har jag ingen fin bild på någon Lucia, men en förgrymmad katt under en tomte luva.


   

Idag äntligen så har dom börjat forsla bort dom höga snövallarna på gatorna. Det ska bli mildare och mer nederbörd till helgen, i form av snö eller regn det får vi se. I vilket fall så är det bra att det kommer bort snö innan på gatorna, så mer snö får plats. Ha nu en trevlig Lucia på er.

Obs! besök gärna min hemsida där jag laddat upp med ännu mer animationer, och mer är pg. www.minkreativasida.hemsida24.se  

Av Yvonne - 10 december 2012 23:03

Jag har precis publicerat en hemsida där jag lagt ut mina olika alster.Jag kommer fylla på med tiden, när jag målat och ritat fler bilder. Jag försökte ladda upp några animationer, men jag fick bara några st att röra på sig. Jag försökte byta ut dom som inte rörde på sig och försökte med ladda upp animationer som inte var så stora, men se det gick ändå inte. Jag får kolla upp det senare. Jagtog gratis versionen av hamsidan, så det kanske var därför. Den nya headern jag har i bloggen är också en animaion, och den rör på sig när jag tittar på den i Gimp eller i min dator, men när jag laddade upp den här så blev det stopp. Jag ska göra en ny och ladda upp i bloggen lite senare.

Här kommer adressen till hemsidan: http://minkreativasida.hemsida24.se/


Av Yvonne - 8 december 2012 16:31

Jag tog en promenad i efter middag och jag tog med mig kameran och tog lite bilder. Det har kommit väldigt mycket snö, och en granne som höll på att skotta bort snö från sin bil, sa att det liknar en av vintrarna under andra världskriget. Och imorgon kväll ska det dra in en ny front väster ifrån med ymnigt snöfall och mycket blåst. Fy va jag skulle vilja gå i ide nu och vakna upp först i April.


                               


Nu ska jag ta och vila lite sedan blir det en riktig het varm dush. Ha en skön helg.

Av Yvonne - 7 december 2012 20:06

Passa på att koppla av nu när det är helg, och njut av det tillfälliga lugnare vädret. För på söndag kväll så kommer det in ett busväder västerifrån. Nu kommer det åter in ett oväder md mycket snö, men jag har ingen aning om, om det kommer blåsa mycket. Däremot så blåser det lite i den här animerade filmen jag nyss plitat ihop.



 

Idag har jag mest vilat och inte gjort någonting. Legat i soffan med Nossan intill mig och kurerat mig med Bisolvon, panodil zapp och halstabletter. Jag satt lite framför datorn p förmiddagen, men så började det snurra i huvudet, fast jag kände att jag ändå inte var så varm. Jag var igår och införskaffade mig Bisolvon för det har kliat och varit tungt att andas dom senaste dagarna, speciellt på morgonen och förmiddagen. Jag har haft sådant här problem förr när jag blivit förkyld.

Nu när jag sitter och skriver i bloggen så har det blivit kväll, och just nu i denna stund så är det final i X-factor på 4:an. Det måste jag se, fär Awa den unga tjejen är ju helt underbar. Hoppas bara att hennes poppularitet inte går henne över huvudet, för hon är ju så väldigt ung. Men fy sjuttsingen va bra hon sjunger och uppträder. Ha det så gott go vänner.

Av Yvonne - 6 december 2012 10:56

Men det fortsätter falla snö ner. Min förkylning har börjat ge sig mer till känna, och nu har jag inget bröd kvar hemma. Jo knäckebröd, men jag har inte så mycket lätta kvar heller. Milda har jag, så det blir väl till att använda det istället.

Jag ska ta en sväng ut och se om jag kan hitta bilen lite senare, men jag väntar nog tills imorgon att ge mig ut i den.

När jag gick och lade mig inatt så var gatan nästan tom på bilar utanför. Men när jag tittade ut i morse, så stod det bilar på rad utanför, som verkar ha varit med om en del. Den ena bilen ser ut att va en av mina grannars bilar. Den brukar stå på parkeringen där jag har min. Jag är lite osäker om det är min grannes, men han har en liknande. Den här bilen har nog varit med om en avåkning, för sidan på den är brunaktig och ser ut att ha varit i ett dike. Ägaren har nog försökt ta sig till jobbet, men på vägen fått trubbel. Jag tog en bild på den, men jag beslöt att inte visa upp den. Men jag har lite andra bilder :)


       


Jag tog och filmade lite också igår, och jag har idag lagt på lite effekt ljud. Hör hur stormen vinar. Annars så var det rätt lugnt och det hördes inte så mycket av stormen, där jag stod på min inglasade balkong.



 

Det ska bli spännande att se om jag hittar min bil senare idag. Jag känner att min förkylning har blivit värre också. Det rossalr och killar i luftrören och jag har huvudvärk och näsrinning. Jag får ta det lungt när jag skottar fram bilen senare. Istället för bröd får jag ta och äta en upptinad äpplekaka till frukost, istället. Men det går ju bra det också. En sväng till apoteket blir det också. Jag längtar efter att få i mig lite Bisolvon så jag kan hosta upp slemmet i luftrören.

Ha det nu så gott där ute i vårt avlånga Sverige. Ta det lugnt och ge er inte ut på vägarna om ni absolut måste, för ni kanske inte kommer fram till ert tilltänkta mål.

Obs! Jag vill också tacka Vicke som tippsade mig om Audicity, som man gratis kan ladda ner från nätet. Jag håller på att testköra det programmet just nu.


Av Yvonne - 5 december 2012 09:06

Termometern visar på 10 minus och det snöar och blåser som på ett öppet hav. Tur att jag har mat så det räcker tills imorgon i alla fall, men då måste jag ut och köpa bröd och smör som är på upphällningen. Det blir till att skotta fram bilen igen misstänker jag, men jag hoppas att snövallen som kom upp bakom bilarna ska ge ett visst skydd. Jag hoppas också att bilen ska starta utan krångel. Den startar alltid lätt när det är kallt, problemet är att tändlåset blir stelt när det är väldigt kallt, så det går lite trögt att vrida om nyckeln när det kommit fukt in i låset. I måndags när jag startade bilen efter att det varit över 20 minus så kände jag när jag vred om i tändlåset att det gick segt. Bilen hoppade i allafall igång snabbt men nyckeln gick inte tillbaka tiullräckligt snabbt så det skrapade till ordentligt i startmotorn. Nu har jag virat runt en flece filt och en polertrasa runt rattstången och tändlåset, så fukten ska gå in i tyget i stället för i låset. Jag har inte varit ute med bilen sedan dess, så jag hoppas det ska funka. Jag har ingen motorvärmare i bilen, och det finns inga uttag för motorvärmare på parkeringen heller, så när jag åker ut med bilen när det är en sådan här vinter, så ser jag till att handla mycket på en gång och köra bilen ordentligt varm under tiden. Sedan låter jag bilen stå i ett par dagar och jag får sysselsätta mig med något annat.

Så här såg det ut utanför mitt fönster i morse.


       


På bilden överst hade jag blixten på, därför blev den väldigt prickig av snö.

Hoppas nu att det inte blir strömavbrott igen, som det blev för ett litet tag sedan då Lidköpings el ställ exploderade. Jag får nog skriva upp på inköpslistan att jag ska köpa värmeljus också. Nu tänker jag på Milles ägare som jag pratade med igår. Hon bor ute på landet nu. Jag undrar jag om hon har lyckats ta sig till jobbet.

Om ni inte absolut måste, så ger er inte ut på vägarna och kör idag.

Var rädda om er.

Av Yvonne - 3 december 2012 16:55

Efter gårdagens tur med bilen så har jag hållit mig inne idag. Det har kommit så mycket snö i Lidköping att på en del gator så är det så knöligt och hoppigt att det inte är så kul längre att köra bil, och så blir allt så stelt och hårt. När jag skulle starta bilen så kände jag att att det var segt att vrida om nyckeln, och när bilen hoppade igång så ville inte nyckeln snabbt gå tillbaka i startläget, så startmotorn började väsnas. Hu vilket ljud, det vill jag inte va med om igen, för det är inte ok för startmotorn att det blir så. Nu så jag virat en gammal flecee filt och en polerdul runt rattstången och över tändlåset. Jag hoppas att den kalla fukten går in i filtarna istället för in i låset. Bilen startar annars som den ska och jag hörde inga missljud efteråt. Förutom en massa oljud från isbitar som lossat här och där och som hoppade mot plåt och glasrutor. Vintern är inte snäll mot bilar och andra apparater. Min mobil strejkade och även kameran blev seg. På hemvägen sedan så stannade jag till och tog några fina bilder på solnegången som gick ner bortanför kyrkogården, inte långt ifrån där jag bor. Hoppas ni gillar bilderna :)


 



Jag står uppe på Råda åsen och ser ut över Råda sand nedanför, och Lidköping borta vid horisonten inne i Kinneviken. Det var inte alls så mycket snö upp i Råda som nere i Lidköping. På vissa gator var det jättejobbigt att ta sig fortfarande fram på. I Lidköpings tidningen så stod det att det kommit 63 cm snö i Vinninga, som ligger ca 14 km sydöst om Lidköping.



                   

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards