Bobacken

Alla inlägg under april 2011

Av Yvonne - 15 april 2011 19:47

Äntligen så har vitsipporna kommit. Borta vid minneslunden stod dom i blom, och när jag kollade i dammen så syntes även guldfiskarna. Dom hade klarat vintern den här gången också. Dom befann sig lite långt bort så jag fick inte några bra bilder på dom den här gången.

              Och så några bilder på en busig Smilla. Hon håller på att kämpa med en lös mage. Hon har haft lite magkrångel ett bra tag nu och jag har försökt ge henne kokt fisk, men som hon ratar. Nu får hon ingen mat utan bara vatten, och så får jag tvångsmata henne med fiskbuljong (vatten som blivit över när jag kokt fisk. Som tur är verkar det inte smitta Nossan som är bra i sin mage. Humöret är det i alla fall inget fel på. Full rulle morgon och kväll då dom jagar varandra.


 

Den här animationen mixade jag ihop under fredagskvällen. Försöker se lite muskulös ut och jag hjälpte till lite med att få musklerna större inne i Gimp. Jag har märkt att jag har många olika ansiktsutryck. Jag känner inte ricktigt igen mig på den här bilden, ha ha.

Av Yvonne - 15 april 2011 00:20

Jag har undrat länge hur man stämplar sina bilder, sk. stämpel skydd som visar att den här bilden är tagen av en viss person. Jag kan bildskydda bilderna i programmet som följde med kameran, men jag har inte hittat någon särkild stämpel man kan göra, och sätta dit. Jag har skrivit en förkortning av mitt namn, så länge, som på bilderna här. Det är gamla vattentornet i Lidköping, som jag tycker är så fint. Påminner litet om ett torn till en borg tycker jag.

     


Av Yvonne - 14 april 2011 17:41

Idag ställde jag mig vid Lidköpingssmåbåtshamn och kastade lite, men inget högg. Däremot så plaskade det längre ut. Därifrån jag stod så ser man även fyren. Såg några därute och jag blev nyfiken om dom också fiskade. Hivade upp kameran för att undersöka saken men jag kunde inte ricktigt se vad dom höll på med. Vad tror ni. Där ute och och mitt i rännan där båtarna går in, står jag och kastar på sommrarna. Tog en bild på vad jag kastar med också, om någon undrar. Det är först en större jigg som tynger ner och som går djupare, och sedan en liten liten jigg som sitter på en vanlig metkrok och som dansar högre upp, likt en viftande flagga när man vevar in. Jag har lärt mig det här av en av dom äldre fiskarna som brukar stå och fiska därute på sommrarna. När inga andra får fisk så brukar han få massor. 

         

Av Yvonne - 13 april 2011 10:01

http://video.se.msn.com/watch/video/har-hoppar-hasten-hopprep/1jshxznjq

Gå in på den här länken och se en hopprephoppande häst. Helt otroligt vad en del hästar kan göra.  

Av Yvonne - 12 april 2011 12:27

Jag har städat hos Burre idag och höet luktade så gott så Smillan smög upp i buren innan jag hunnit sätta på huven. Tog då lite bilder på dom båda för att föreviga det hela.

         

Av Yvonne - 11 april 2011 19:06

Jag har haft krasse i flera sommrar som klättrat uppför ett hemmagjort nät på balkong väggen. Blommorna luktar underbart och väggen pryds med grönska och färgsprakande blommor i olika färger. Nossan min gamla katt har inte brytt sig så mycket om krassen, men jag har alltid satt upp lite skydd runt korgen i början så Nossan inte ska börja rota i blommjorden.  Får se hur det går i år med Smillan. Jag bävar lite över vad hon ska göra när hon får se korgen nu med blommjord i. Jag har tagit folie plast runt med lufthål överst, och så har jag för säkerhetsskull satt fast stativet som korgen står på, med lite häftmassa under fötterna, och bundit fast handtaget så hon inte ska kunna välta den. Tänkte ha tomatplantor också lite längre fram, men jag får nog inse att jag inte kan ha hur mycket grönt som helst i år för risken är stor att plantorna ryker när det blir jakt på flugor. Obs! Min balkong är inglasad så det är inte så stor risk att katterna flyger över räcket, såvida man inte råkat öppna och glömt att stänga ett fönster. Katterna älskar att vara där ute och nu näsr det blivit varmare så har jag öppet ut till balkongen även på nätterna.

   


Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards