Bobacken

Alla inlägg den 2 april 2015

Av Yvonne - 2 april 2015 16:03

Glad påsk på er.

 

 

 

 

Hoppas ni får en riktigt fin påsk helg. Själv har jag redan tagit en årlig runda runt Munkängarna och Hellekis säteri och där omkring. Gjorde det idag, fast egentligen skulle jag ha tvättat bilen, men det är så mycket folk i farten och jag blir stressad om det står folk och väntar på mig när jag håller på. Jag tar det alltid så lugnt och så tvättar jag bilen med svamp och eget shampo. Shampot ska förhindra att jag får kalkfläckar, men... det är inte alltid det hjälper har jag märkt. Inte om man spolar av bilen med varmt vatten. Hädanefter så spolas bilen av med iskallt vatten och tvättas med handljummet. Bara så man inte fryser om händerna.

 

 

Jag stannade till strax före Blombergsgård, på vägen hem. där en vandrar led går. Om man fortsätter nedåt mot sjön så komemr man till ett ställe där det ståt ett stort kors vid kanten av ett stup ned mot vattnet. Jag har vandrat dit en gång för flera år sedan och om jag nu minns rätt så är det en minnes plats, där dom första kristna i Sverige hade sina gudstjänster. I alla fall i Götaland, om jag nu minns rätt förståss.

  

Jag är inte mycket för någon kristendom. Jag går hellre i naturen och känner naturens andar hela mig istället.

 

Jag tog lite bilder med mobil kameran, på några av vårens blommor som spirade mot solens heta strålar.

 

     

 

Vårlök, blåsippa och hästtov, och en halvt uppäten hösilage bal, som en vänlig bonde ställt ut till dom vilda djuren.

 

Jag såg inga dovhjortor, men jag kanske var för tidigt ute för att se dom. Däremot en räv med en tjock röd vinter päls. Han hoppade upp på en stenmur och tittade på mig innan han hoppade ner igen och försvann. Strax efter så kom en katt och hoppade upp på muren ca 100-200 meter ifrån där räven försvunnit. Katten gick mot stället där räven tidigare befunnit sig och jag ropade på katten att han skulle aktas sig för räven, men jag tror inte han förstod.

 

Det ska bli lite varmare väder igen nästa vecka, och uppehåll och lite sol. Jag får ta och tvätta av bilen då istället och hoppas att det är mindre folk i farten då jag är där. Skjut nu inga smällare och skräm några stackars djur. Vid nyår så skenade 2 hästar från en gård, varav en kom tillbaka. Men den andra hästen Helge var för skrämd för att våga gå tillbaka, och han sprang ut på en is och brakade igenom. Dom hittade kroppen förra veckan, välbevarad och intakt. Ägaren fick tillstånd av en granne att få begrava honom på en lugn och fridfull, vacker plats hans mark, där det inga smällare smälls. Han kommer ändå inte kunnda rymma igen och bli skrämd, men det var så det stod i texten jag läste.

 

Man borde förbjuda allmänheten att skjuta med några smällare. För många har inte förstånd att tänka på vad som kan hända om man inte är försiktig nog.

 

Glad påsk på er alla nu och ät inte för mycket påsk godis.

 

 

 

Här kommer lite påsk skoj på efterslänt.

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards