Bobacken

Alla inlägg den 25 februari 2014

Av Yvonne - 25 februari 2014 19:47

Man kan undra vad det är för månad egentligen, för idag har det varit rena våren. 7 plusgrader och soligt väder. Jag mår bättre i musklerna efter lite vila, och värmebehandling och dubbelt intag av magnesium. Brukar ta en tablett var dag men man får ta max 2. Innan jag började med magnesium intag så hade jag kramp och hemsk värk jämt vid fuktigt och rått väder och jag sträckte mig lätt, så jag antar eftersom magnesiumet verkar hjälpa, att min kropp behöver extra magnesium. Har hört annars av en läkare på tv, att det inte är så, men vi är alla olika i våra kroppar. Dom som jag pratat med här hemma, säger att det ska hjälpa. Man får bara inte äta mer magnesium än det står på burken, för man kan bli förgiftad. D vitaminer däremot, dom kan man äta rätt mycket av innan man blir förgiftad. Jag började med att äta D vitaminer i höstas. Mallens gamla hag och stallkopmpis Milles, hans ägare tipsade mig om dessa solskens piller. Med tanke på hur lite sol man får på sig vintertid och att man inte är så ung längre så tänkte jag att om jag ska överleva en vinter till, så får jag nog stoppa i mig lite solkens piller. Nu har jag märkt att jag har fått en massa nytt hår som växer upp i toffsvis. Skönt! för förra året var jag väldigt tunnhårig och jag började undra om jag höll på att bli flintskallig. Vet inte om det kan bero på D vitaminerna nu, att håret börjat komma igen och växa i massor, men enligt informationen på nätet jag hittat, så är D vitaminen även bra för håret.

 

Idag har jag varit och hämtat den andra boken av Elly Griffiths, Janus stenen. Jag har fått stå på kö på den. Sammanlagt är det 5 böcker, och jag har läst dom oordning.  Men det gick bra det med. Jag hoppas att hon snart ger ut en ny bok till, i serien. Jag gillar verkligen miljön och personerna i böckerna och hur förattaren blandar historiska händelser med nya mord. Man får lära sig rätt intressanta saker om arkeologi samtidigt.

 

Min lilla bil har barat tuffat ca 50 mil sedan jag bytta till vinterdäck. Jag undrar om jag ska behöva tvätta den mked avfetning i vår, innan jag vaxar den igen. Det visar sig väl. Om lacken är len som en barnrumpa och inte har några skrovliga ytor så. Bilen har sin orginal lack på sig, utom på förardörren då, och trotts att den är röd och 26 år gammal, så har den inte tappat sin glans än. Jag tror det kan bero att varje gång jag tvättar den eller vxat den så sprayar jag över bilen med ett avrinningsmedel, vaddet nu heter. Det finns på tvättstationen där jag brukar tvätta den. Man köper en polett för det tvättprogram man vill ha och så använder man en högtrycksspruta. I alla fall så är det ett medel man sprutar på över hela bilen efter att man tvättat den. Medlet får lacken att bli djupare och så rinner skiten av mycket lättare från glas och lack när det regnar. Jag tog ett kort på bilen ute vid Spiken idag. Trotts allt damm och grus som far omkring så är bilen ändå fin. Det var ca 10 dagar sedan jag tvättade den.

 

 

Efter biblioteket så blev jag inspirerad av det fina vädret och tog en åktur ut till Spiken på Kållandsö. Det var flera månader sedan jag åkte så långt och jag kände att bilen ville vädra av sig lite och köra bort lite rost på bromsskivorna. Jag minns min forstermamma vad hon sa när hon åkte till Skövde stup i kvarten. Hon gillade att åka dit för hon var uppväxt i dom trakterna, men hon skyllde alltid på att det var bilen som drog åt det hållet, som om den var ett levande väsen. Min lilla bil den vet nog också vart jag vill, och än så länge hänger den med. Min Ford Vän sa till mig för några veckor sedan, att så som jag sköter om den, så hänger den nog med i 10 - 20 år till. Ja ja, den som lever får väl se. 

 

Jag tog inte bara bilder på bilen utan lite bilder på naturen också. Den 25 februari 2014 så ser det ut så här ute vid Spiken.

 

         

Jag plockade lite vass som jag tog med mig hem till Smillan. Jag leker med henne med vass strån. Om ni har katter och om ni skulle gå förbi en sjö eller dikeskant där det växer vass, så ta med några hem och testa om katterna gillar leka med dom. Min katt Smillan kan bli rätt så galen av dom och lite inbillnings sjuk tror jag. Jag filmade henne en gång när jag lekte med henne med ett vass strå.

 

 

 


När jag sedan åkte hemmåt så höll solen på att sakta gå ner. Jag tänkte att jag skulle ta en bild på solen och försökte hitta en bra plats att stanna på. Jag hamnade i Skalunda och då hade solen försvunnit bakom låga moln. Jag bara säger det, vilken underbar solnedgång det var, innan molnen slukade solen.

 

 

Klockan var 18:00 när jag kom hem, och mörkret hade lagt sig precis. Underbara sol och ljus, vad jag längtar efter sommaren nu. Hoppas bara att det blir en fin sommar. Jag tror att pg. av klimatförändringarna så kommer det svenska vädret att sakta bli varmare och fuktigare. Vi kommer få samma väder som England, eller liknande det väder dom har i mellersta Europa, eller så kommer vi plötsligt bli tillplattade av ett istäcke plötsligt och en ny istid kommer breda ut sig över norra delen av jorden. Jag har hört att dom tänker försöka klona fram mamuttar, så vem vet, dom kanske rymmer och vi får en helt ny fauna av istids djur på vift. Hi hi hi... Nu skenar fantasin iväg. 

 

Nu får det räcka, jag blev väldigt trött av den lilla bilturen och jag ska nog gå och lägga mig snart. Ha en skön vecka nu på er nu.

 

 

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards