Bobacken

Alla inlägg under december 2013

Av Yvonne - 4 december 2013 14:30

Jag har inte ätit lutfisk på jättemånga år, och det var andra då som alltid gjorde iordning lutfisken. Det är så stora förpackningar i affärerna och så mycket äter jag inte på en middag. Det finns inte heller mindre förpackningar, det har jag kollat. En expedit jag frågade sa att man nog kunde frysa in den färdig lagade fisken igen. Om jag ska erkänna så tycker jag att den vita såsen är godare, utan den så smakar inte lutfisken så bra, tycker jag. Jag har hittat glutenfria recept på nätet och istället för mjöl kan man använda andra produkter som binder upp såsen. Tur att det finns andra alternativ.


Klockan 14:27 så var jag inne i programmet Stellarium igen för att kolla hur nära månen var. Idag var månen närmast hittills och den hade varit ännu närmare. Den var 358787 km ifrån jorden och var på väg utåt. I förrgår så tittade jag in i programmet precis lagom då den saktade in och vände. Då var den som närmast 362003 km ifrån jorden. Enligt uppgifter jag sett så ska den pendla mellan 364000 - 406700. Många tycker att den är väldigt stor, fortfarande. Det är därför jag kollar. Den låg ju som närmast i sommar, då den var en supermåne.

 


Ni får ursäkta mig idag. Av någon anledning så kan jag inte ladda upp några bilder från min dator. Det är nog något vajsing på bloggen tror jag, för det bara snurrar och snurrar Å händer ingenting. Däremot kan jag klistra in dessa roliga gubbar från den här sidan.

 

http://www.allsmileys.com/



Idag har solen skinet från en klar himmel och det har knappt blåst någonting. Jag tog en tripp till Willys för att handla och jag var inte ensam om att göra det. Väldigt många var i farten idag och jag vet inte om det kan bero på ovädret som ska dra över oss imorgon. Många tar det säkra före det osäkra och det är väl bra att folk verkligen lyssnar på väderrapporterna nu för tiden.

 



Som vanligt så var det saker jag glömde köpa, som toapapper tex. Jag var på väg dit i början, men så stod det upp packare ivägen så jag tänkte att jag tar toapapperen på tillbakavägen, å då glömde jag ju naturligtvis rullarna. Om jag hade skrivit ner vad jag skulle ha så hade jag ju förhoppningsvis inte glömt dom. Ja ja, jag har 5 st rullar kvar så dom ska väl räcka till på söndag, då jag tänkt handla igen.

 



Ja imorgon får vi se vad för busväder vi får. Stormvarning var det väl i alla fall och sedan får vi se om nederbörden kommer ner som regn eller snö. Lite kallare blir det efteråt så det lär frysa på. Ta det lugnt då och sätt på broddar på skorna så ni inte gör illa er.

 


Ha det så gott så länge.

 

 

Av Yvonne - 3 december 2013 14:30

Jag hinner inte dammsuga förrän dom dyker upp igen och dom förökar sig till mängder. Jag har dammsugaren framme hela tiden för det är ingen idé att jag ställer undan den.

 

 

 

Men så har man ju 2 missar som springer omkring och bråkar emellanåt, och så är det vintertid och man har stängt ut till balkongen. Jag har märkt att det är lite mindre damm sommartid som far runt. Dammlopporna har väl inte så mycket att göra vintertid så dom förökar sig väl mer pg. av att dom är uttråkade, vem vet. Här komemr en roligt animerad katt som ni kan se mer filmer av på Youtube. 

 

 


Jag vet att du Inger skulle vilja lära dig göra lite animationer. Om du laddar hem Gimp 2,6 versionen på Svenska, så kan jag ge dig lite instruktioner om du vill. Gå in på den här adressen och ladda ner den. Om din dator vill uppdatera den till den senare versioner så behöver du det inte om du inte vill. Den senaste versionen som jag har är på engelska och den är lite förändrad. Jag har instruktioner på Svenska, och när jag ska göra animationer i mitt program som är på engelska, så får jag tänka till lite.

http://pcforalla.idg.se/2.4476/1.159476



Du kan även gå in på Gimps egen hemsida och ladda ner Gimp därifrån. Jag har version 2,8 installerad men 2,6 ska nog också finnas där. På den här hemsidan så kan du själv lära dig hur du laddar ner Gimp i din dator.

http://hofh.myshowroom.se/ladda-ner-gimp-pa-svenska-till-pc-steg-for-steg/

 

Ha nu en god fortsättning och ta det lugnt.

 




 

Av Yvonne - 2 december 2013 20:56

Då kan ni ladda ner programmet Stellarium och det kan ni göra här: http://www.stellarium.org/sv/ 

 

 

 

Jag har följt kometen Ison med spänning. Alla trodde den skulle förintas när den svepte förbi solen, men... den var tåligare än vad många trodde. Den överlevde och är på väg bortåt. Jag har i några veckor också kollat månens färd runt jorden. I somras då låg den som närmast och lös jättestor på stjärnhimlen. Då hade jag inte Stellarium, tyvärr, för det hade varit kul att veta hur nära den låg. Med hjälp av en laser mätare så mäter dom hur långt det är emellan jord och måne. Jag läste på en sida ute på nätet att det varierar mellan 364000 - 406700 km, men jag har än så länge fått dom här siffrorna. Jag började mäta den 24/11 klockan 23;46. Då fick jag 400617 km. Den 25/11 klockan 17:21 så var månen som längst ut 401891 km. Jag har mätt flera ggr vid olika tider men inte sett att månen varit längre bort än så, men jag fortsätter att kolla. Idag så råkade jag komma precis lagom då månen stannade upp som närmast, innan den började svänga utåt igen. Jag mätte med 10 minuters mellanrum innan den stannade klockan 12:10 på 362003 km. Jag har tittat igen nyligen kl. 20:51 och då var månen 366365 km bort. Månen ligger under horisonten nu, i norr intill solen och även på dagen. Solen och månen orkar knappt upp ovanför grantopparna på skogen här där jag bor, men snart vänder det å det ska bli skönt.

 

På torsdag så får ni vara beredda på snö säger dom i inre götaland. Jag har varit inne på www.klart.se och tittat. Det ska börja som regn väster/norrifrån och sedan gå över till snö. Det ska bli lite kallare efteråt. I morgon blir det till att åka och vaska av bilen så smutsen rinner av lite bättre igen. Man vet ju inte när man kan tvätta den igen, för jag har inget garage. Ta det lungt där ute i vårt avlånga Sverige.

 

 

 

 

Av Yvonne - 1 december 2013 23:32

Jag har instruktioner från Vicke hur man gör regn, och jag tänkte att jag skulle försöka få till snö på liknande sätt. Jag testade olika sätt för det blev itne bra i början, till slut om jag använde svart bakgrund så blev det lite bättre, men bilden blev lite mörkare än originalet.

 

 

Det blev väldigt smått, men ändå blev det lite snö i alla fall.

Jag var inne på en sida där jag såg någon göra en pensel av snö, så då gjorde jag på det gamla hederliga sättet, när man gör penslar av en bild. Då blev det så här i stället till slut.

 

Snön kanske blev lite för vi, kanske. Jag får testa att göra en lite gråare snö nästa gång. Men nu måste jag vila handen, jag har klickat en hel del på musen denna 1:a advent.

Hoppas förresten att ni haft en skön söndag och 1:advent. Tiden går så himla fort och snart är det Jul. Jag måste köpa en ny elvisp igen, och så naturligtvit så har jag förlagt kvittot med garantin. Den kostade inte så mycket visserligen men jag vet att jag hade kvittot i kartongen men att jag lade den någon annanstans senare, för texten började ju försvinna. Nu för tiden så får man vara väldigt rädd om kvittona, för man får inte en skriven garantilapp längre i vissa affärer. Jag har lagt några av dom senaste köpens kvitton i en burk nu, så dom får vara ifred så texten inte slits bort. Jag använder elvispen rätt mycket för jag bakar glutenfritt bröd minst 2 ggr. i veckan och smeten/degen ska vispas i 5 minuter innan den hälls i en bröd form. Jag får kolla på Netto om dom har kvar dom där elvisparna dom sålde för 99:-. Men denna gången ska jag stoppa kvittot/garantin i burken, på en gång.

Ha nu en fin start på veckan.

 



Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards