Bobacken

Direktlänk till inlägg 20 maj 2013

Jag bara säger jösses, vilken eftermiddag

Av Yvonne - 20 maj 2013 18:07

Om min fostermamma hörde mig nu så skulle hon bli jätte arg, för man fick inte säga jösses, för det var ett vanhedrande namn för Jesus enligt henne. Men... det finns ju kaniner som kallas för Jösse. Oj va arg hon skulle ha blivit om man sa det    Tur att den tiden tillhör det förgågna, men man minns det som igår.

 

När jag skriver det här så är jag jättesvett och ska gå och slänga mig in i dushen snart. Under förmiddagen så har det regnat men på efter middagen så höll det upp. Då tänkte jag att jag skulle fram på stan en sväng, men jag kände att min mage inte var ok. Men jag shansade och åkte fram på stan. Under tiden kände jag magen bli mer och mer orolig. Jag tänkte att jag får hitta en toalett i en butik, men när jag parkerade så hittade jag inte plånboken. Jag hade ju tittat i den tidigare i bilen mindes jag, men nu var den spårlöst försvunnen. Jag startade bilen igen och började köra hemåt, och under tiden så bubblade magen mer och mer. Jag hann hem som tur var och 2 ggr. fick jag ta en sväng förbi toaletten medan jag letade efter plånboken. Min mage är så här var och varannan dag men den har blivit bättre ändå sedan jag började äta glutenfritt.

När jag inte hittade plånboken och jag kände att magen var ok igen, så sprang jag ut till bilen och letade igen. Nepp! inte då att jag hittade den. Jag startade bilen och tog en sväng förbi parkeringen för att se om den låg där, men inte då. Då gick jag runt och öppnade förar dörren och kikade en gång till, och där låg den nedanför sätet intill dörren. Nästa gång jag köper en plånbok får den ha en skrikigare färg, eller så får jag skaffa en sådan där sökar plånbok som piper när man trycker på en knapp.

 Usch det är hemskt att förvirra bort plånboken.

Jag tänkte att nej jag åker inte fram på stan igen, utan jag åker och tvättar bilen istället. Jag fick ljusa prickar i lacken på en skärm förra året, pg. av att lacken inte hade något bra skydd längre. Bilen är ju 25 år gammal. Dom där fläckarna började framträda mer och mer så jag tänkte jag behövde tvätta bilen och lägga på lite mer vax just där fläckarna var.

Jag hade 3 tvätt poletter i bilen och så hade jag en 10:a och 2 femmor så jag kunde växla till en polett till.

När jg hade lagt i 10:an så såg jag att det inte gick att växla in femmor. Jag växlade då till mig en 10:a som jag stoppade i, men... det hände inget. Ingen polett kom. Det kostar 20 kr per polett och jag hade ju stoppat i en 10:a tidigare, men någonting måste ha hänt när det dröjde med den andra 10:an. Jag ringde och felanmälde det, och jag skulle få en polett om jag dök upp igen nästa dag innan 16:00 då dom gick hem.

Man kunde betala med bank kortet också, men det hade jag aldrig gort  tidigare, men det visade det sig inte vara så svårt, men man fick köpa  2 poletter minst, för 40 kr.

När jag väl tvättat bilen åkte jag en sväng så vattnet rann av. Sedan stod jag och lade på 3M wet look pasta wax, som jag köpte förra året på Tradera, som får vattnet att rinna av lite bättre, enligt min mening. Det skyddar skärmen som fått dom vita prickarna i sig lite bättre. Den skärmen är utbytt för många år sedan, och sedan omlackerad med en färg som är känsligare. Sedan när man har gjort ren lacken och vaxat den i omgångar så har klarlacken blivit tunnare och tunnare. Så när det har regnat smutsigt/ surt vatten som inte runnit av bilen, så har vattnet sjunkit ner i lacken istället och fått färgen missfärgad.  Dom nya lackerna som finns nu, tål bättre väder och vind, så om man vill få bort fläckarna så är det enda alternativet att lacka om bilen, eller den delen som fått fula fläckar. Men om man vill undvika få  fläckar helt och hållet, så ska man undvika färgerna rött, svart, grönt och blått som är mer känsliga för "surt" regn. Silver metallic och lacker med tjocka lager klarlack är bäst. Nu vet ni det.

 

Ni som brukar besöka mig kanske inte är så intresserade av bil lacker, men vem vet, ni kanske stöter på någon som kanske undrar över något som har med bil lacker att göra. 

Ni ska veta va jag har letat på nätet efter info, när dom där fläckarna dök upp   

 

 

 

 

                                  

Här kan ni se hur vattnet rinner av efter att man lagt på 3M show car wax.


Nu får ni ha det så bra så länge, så får vi se när jag nästa gång kikar in i bloggen. Det blir inte så mycket bloggande just nu, för jag har lite idé torka och det händer inte så mycket som är något att skriva om. Ha det så gott.

 



 

 
 
inger Rozén

inger Rozén

21 maj 2013 12:47

Hej!
Så läskigt med plånboken.Man blir något skärrad.
Jo billackering känner jag till,men vet inte ett smack om bilar.Du vet,min avlidne man älskade att piffa upp bilar.Kram,Inger

http://chintohs.blogspot.com

Yvonne

21 maj 2013 23:37

Jag gillar också att piffa upp min gamla bil :)

 
syren

syren

24 maj 2013 18:15

Vad otäckt när man inte hittar plånboken en hemsk känsla.kram

http://syren-syren.blogspot.com

 
inger Rozén

inger Rozén

28 maj 2013 11:15

Hej!
Så vackra kort du har tagit.
Det är blandat med vädret,ser bra ut idag.Vi får se.Vad fint detär ute nu.
Kram,Inger

http://Chintohs.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 16 juli 2017 14:24


Här kommer något för er som gillar jänkare.   Jag besökte Power Big Meet ute på Hovby i Lidköping på torsdagen den 6:e Juli. Bil utställningen var mellan 6 - 8 Juli och brukar annars vara i Västerås. Hovby flygfält är mycket större så i år när Po...

Av Yvonne - 16 juli 2017 14:14


Hej!   Posthorns snäckorna i nano akvariet frodas vilt och jag har fått åka lämna en hel drös till olika Zoo affärer. Jag har fläckiga, bruna, rosa och rödaktiga. Om någon är intreserad så får ni gärna komma och hämta. Jag kan även skicka mot por...

Av Yvonne - 26 juni 2017 21:00


Hejsan!   Kommer inte ihåg när jag senast skrev inlägg här i bloggen. Jag skaffade mig en fiol i slutet av februari. En Stentor student 2 som jag skickade efter från Thomann i Tyskland. Sedan dess har jag övat och övat och knappt rört datorn, och...

Av Yvonne - 12 mars 2017 18:11


Hejsan! Jag har börjat lära mig spela fiol, eller försöker i alla fall. Jag får ont i högra armen och handleden när jag vrider den runt stränghållaren, men vad kan man vänta sig när man är 50 år och har fibro. Har aldrig hållit i en fiol förut men ha...

Av Yvonne - 5 december 2016 12:51

Hejsan!   Snön den lyser med sin frånvaro, häromkring där jag bor i alla fall. Tur man har Gimp att tillgå så man kan göra fina Juliga animationer att dela ut.   Höger klicka bara på animationerna eller bilderna och spara ner bild som. Eller ...

Presentation


Välkommen till min blogg, Bobacken.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Yvonne´s gästbok

Vädret i Lidköping

Väder Lidköping

Klocka


Ovido - Quiz & Flashcards